StoryEditor

Šesť minút. A Slováci zlyhali

12.05.2014, 23:57
Autor:
(red)(red)

Stačilo šesť minút a slovenskí hokejisti sa dočkali hanby na šampionáte. Nezvládli sme záver zápasu proti Francúzsku a napokon sme prehrali 3:5. V tabuľke skupiny A máme tak po troch dueloch iba jeden bod a reálne nám hrozia namiesto postupu do štvrťfinále boje o záchranu.

1. Chaos v obrane

Nič sa nezmenilo. V zápasoch proti favoritom sme sa ešte mohli vyhovoriť na to, že na favoritov nemáme a naša obrana je neskúsená. Ale aj proti slabšiemu súperovi naši obrancovia zlyhali. Robili veľa chýb v obrannom pásme, zbytočne odovzdávali puky súperom, ktorý sa ľahko dostával do šancí. A kvôli tomu sme s Francúzskom prehrali aj v počte striel 22:25, čo v minulosti nebývalo.

2. Chýbala efektivita

V prvých dvoch tretinách bolo pozitívne, že sa konečne presadil náš elitný útok na čele s Mirom Šatanom a Lacom Nagyom, ktorí sa postarali o všetky tri góly vo francúzskej sieti. Dnes to nebol najlepší výkon gólmana Cristobala Hueta, napriek tomu ho už ďalší hráči nedokázali prekonať. Opäť sme tak doplatili na nevyužité šance. Navyše sme sa výrazne nedokázali presadiť ani pri presilových hrách, keď sme dokázali využiť len jednu.

3. Stačilo šesť minút

Slováci doplatili na najhorší záver na svetových šampionátoch za posledné roky. Za stavu 3:1 sme mali hru jednoznačne pod kontrolou, bez problémov sme strážili Francúzov, ktorým už v závere chýbali sily. Ale nevyvarovali sme sa oslabeniam, v ktorých skúsený francúzsky súper dokázal vyrovnať. A potom po ďalšej chybe v našej obrane sa postarali o dokonalý zvrat.

4. Doplatili sme na vylúčenia

Zbytočný faul Tomáša Tatara v útočnom pásme, vysoká hokejka Dávida Skokana. Aj takéto fauly nás zrážali. Zbytočne. Sedemkrát hrali naši hokejisti v oslabení. A aj keď v prvých presilovkách súpera sme odolávali, fyzicky to naša obrana nevydržala a napokon sme v oslabení inkasovali až trikrát. Celkovo máme spolu so Švajčiarskom zatiaľ najhoršiu obranu na majstrovstvách sveta, keď sme v troch dueloch dostali až dvanásť gólov.

5. Zlyhanie v presilovke

Sedem minút do konca, stav 3:3. Slováci dostali obrovskú možnosť, aby sa po dvoch úderoch od Francúzov spamätali a opäť dostali do vedenia. Hrali sme presilovku o dvoch hráčov. Lenže pod tlakom sme ju nevyužili. Naši hráči to hrali počas presilovky hlavne na Juraja Valacha, ktorého strely nemali žiadny efekt. Toto bol kľúčový moment zápasu.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 21:54