StoryEditor

Názor HN: Šanca na úspech. S kiksami, chrípkou a bez šťastia

17.05.2014, 07:54

Po štvrtej prehre z piatich zápasov na jednom turnaji sa ťažko hľadajú pozitíva. Ale náš včerajší zápas ich niekoľko priniesol, tak sa na ne pozrime.

Výrazne sa upokojila naša obrana. Včera si udržala nervy na uzde, vyvarovala sa väčším kiksom a aj faulom. Za rýchlymi a pohyblivými Švédmi sme výraznejšie nezaostávali. Z časti sa zlepšila aj rozohrávka našich obrancov. Stále síce stojí najmä na Marinčinovi, „šortrekár“ Ďaloga sa však už tiež pridal a vďaka svojmu výbornému korčuľovaniu vyvážal puky až do útočného pásma, kde podporoval našich útočníkov.

Dobre pracoval aj chrípkou oslabený útok. Najmä Richard Pánik začína konečne ukazovať, čo sa v ňom skrýva. Dobré korčuľovanie, výborný v súbojoch pri mantineli a príkladný forčeking. Z našich útočníkov odohral najviac času. Tu však prichádza otáznik. Prečo mu Vůjtek dal v druhej tretine priestor takmer na deväť minút a v tretej len na štyri minúty? Pánik bol včera náš najlepší útočník, bol pri veľkej chuti, jeho výkonu chýbal už len gól.

Agresivita a dôraz v súbojoch nie sú tento rok našou slabinou. Tou je práve streľba. Šance si vieme vypracovať, ale máme problém s ich premieňaním. Málo sa tlačíme do brány. Švédsky brankár Nilsson veľkú časť striel videl a stihol zasiahnuť. Keď sme v tomto boli aktívnejší v druhej tretine, výborne clonil najmä Mikúš, vznikali z toho hneď nebezpečné situácie a padol takto aj náš jediný gól.

Opäť sme nehrali dobre presilovky. Juraj Valach bol v tejto sezóne síce najlepšie strieľajúcim obrancom českej ligy, ale v Minsku má problém čo len trafiť bránu. Hra na jeho strelu od modrej sa nám nevypláca. Tento variant hráme príliš staticky a kým Valach dostane prihrávku alebo sa odhodlá vystreliť, stojí pred ním už protihráč a jeho strelu zblokuje. Lepšou možnosťou by mohla byť hra, akú sme ukázali pri našom góle. Cloniaci Mikúš, dobrý pohyb Marinčina na stred ihriska a presné nahodenie na bránu. Prípadne rýchla kombinácia ako pri Miklíkovej šanci.

Nemá teraz význam hovoriť o opakujúcich sa nedostatkoch ako boli napríklad opäť  úplne zbytočné vylúčenia. Dôležitejšie je, že naša hra začína mať tvár a stále máme šancu postúpiť do štvrťfinále. To by pre toto mužstvo bol obrovský úspech.

01 - Modified: 2006-05-18 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Centrálna banka upozorňuje na podvodníkov
01 - Modified: 2024-04-18 13:23:44 - Feat.: - Title: Obranca Marinčin prišiel o šampionát. Má prasknutý stavec, sezóna sa preňho skončila 02 - Modified: 2024-04-17 13:42:32 - Feat.: - Title: Kto príde z NHL na šampionát? Šatan počíta s Regendom, prvé posily majú doraziť už o týždeň 03 - Modified: 2023-05-25 20:36:50 - Feat.: - Title: Kanada zdolala Fínsko 4:1, postúpila do semifinále mieri už ôsmy krát 04 - Modified: 2023-05-21 08:25:40 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Cehlárik a Grman nastúpia proti Slovinsku. Návrat oboch hráčov prinesie zmeny v zostave 05 - Modified: 2023-05-12 19:51:50 - Feat.: - Title: Grmana teší výkon proti Čechom. Môže nás posunúť, tvrdí po tesnej prehre
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 06:09