StoryEditor

Remíza hodná zlata. Toto sú dôvody úspechu slovenských futbalistov

09.09.2015, 00:27
Poctivý kolektívny výkon či ustráženie najväčších hviezd súpera. To všetko sa podpísalo pod zisk dôležitého bodu.

Bezgólový výsledok nemal hrdinu v podobe Miroslava Stocha, Mareka Hamšíka či Róberta Maka. O remízu 0:0 sa zaslúžil celý tím. Kolektívnym výkonom a precíznym plnením defenzívnych úloh vybojovali zverenci trénera Jána Kozáka bod, ktorý nás už takmer s istotou posunie na budúcoročné majstrovstvá Európy. Prečítajte si tri dôvody, ktoré doviedli Slovákov k remíze, ktorá de facto znamená slovenské víťazstvo.

1. Kolektívny výkon
Na krajoch ihriska sa dopĺňali Peter Pekarík s Róbertom Makom aj Norbert Gyömber s Michalom Ďuričom. V strede poľa sa nenechali prekvapiť ani Hamšík, Kucka či Pečovský. Hubočan bez problémov nahradil v priebehu zápasu na kraji obrany zraneného Pekaríka. Bezgólový výsledok bol dielom celého mužstva. Na pohľad síce hra Slovenska nevyzerala príliš atraktívne, ale bola najmä účelová. Kľúčové bolo gól nedostať. Duel sa odohrával v znamení toho, čo predpovedal tréner Kozák: „my môžeme, Ukrajinci musia“. Naši futbalisti čakali na rýchly protiútok, ktorým by definitívne spečatili postup na EURO 2016. Nevyšiel, nevadí.

2. Sebavedomie a agresivita
Dirigentské schopnosti Martina Škrtela v srdci obrany boli obdivuhodné, z väčšiny našich futbalistov sršalo v zápase ohromné sebavedomie. Bolo badateľné, že títo futbalisti už čo to odkopali v národnom tíme. Najmä v takýchto takticky náročných dueloch sa naplno ukázalo, ako veľmi národnému tímu a hráčom okrem pôsobenia v elitných európskych súťažiach pomohla aj účasť na majstrovstvách sveta v Afrike. Veď z tímu, ktorý nastúpil proti Ukrajine bolo na šampionáte pred piatimi rokmi až sedem hráčov. Duel bol náročný nie len takticky, ale aj fyzicky. Najmä v strede poľa podstúpili Pečovský a Kucka množstvo ostrých súbojov a duel ich musel bolieť. Ale bez toho sa body získavať nedajú.


Čítajte aj:

Slováci sa výrazne priblížili na šampionát. S Ukrajinou uhrali remízu


3. Ustrážené hviezdy Ukrajiny
Pred duelom sa očakávalo, že najväčšie nebezpečenstvo bude od Ukrajiny hroziť od dvoch ofenzívnych krídelníkov Konopľanku a Jarmolenka. To sa naplno potvrdilo, Konopľanka vymýšľal, menil si miesta v strede poľa, snažil sa presadiť jeden proti jednému... No jeho snaha bola márna a stroskotala na pozorných a nepriechodných obrancoch Petrovi Pekaríkovi a v druhom polčase aj Tomášovi Hubočanovi. Jarmolenko sa síce v stretnutí dostal k zopár nebezpečným strelám, no mieril mimo žrdí nášho gólmana Matúša Kozáčika. Ten musel čeliť prvej strele na svoju bránu až v 86. minúte. A to je dôkazom skutočnosti, že slovenská defenzíva mala Ukrajinu pod kontrolou a skalopevne išla za ziskom minimálne jedného bodu.

01 - Modified: 2007-09-13 08:21:00 - Feat.: 0 - Title: Američania prepustia počas ramadánu irackých väzňov
01 - Modified: 2024-04-12 11:49:23 - Feat.: - Title: Hráči z KHL nepôjdu na hokejový šampionát do Česka. Zväz tvrdí, že nie sú k dispozícii 02 - Modified: 2023-10-22 09:13:08 - Feat.: - Title: Slováci dúfajú pred MS v historickú medailu. Bez vysokých ambícií tam ani nemusíme cestovať, burcuje kapitán 03 - Modified: 2023-09-08 21:28:06 - Feat.: - Title: Snaživý výkon, frustrovaný Ronaldo i náznaky moderny od Calzonovho výberu. Čo ukázal duel proti Portugalsku? 04 - Modified: 2023-07-27 13:22:11 - Feat.: - Title: Martikán ako cudzinec? Mojou hlavnou motiváciou je, že chcem ešte jazdiť, tvrdí olympijský šampión 05 - Modified: 2023-06-23 12:50:06 - Feat.: - Title: Šéftréner SAZ Radoslav Dubovský hodnotí vystúpenie slovenskej výpravy v II. divízii ME družstiev v Chorzówe v rámci Európskych hier
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 12:01