StoryEditor

Kozák: Na Ukrajinu si musíme dať pozor. Ale ideme sa pobiť o postup

06.09.2015, 17:11
Autor:
TASRTASR

Kormidelníkovi slovenskej futbalovej reprezentácie Jánovi Kozákovi sa napriek sobotňajšej prehre 0:2 so Španielskom pozdávala defenzívna hra jeho mužstva. Zároveň pochválil výkon mladíkov, pre ktorých bol zápas s úradujúcim majstrom Európy veľkou školou.

"Hrali sme proti veľmi kvalitnému súperovi, ktorý bol navyše v domácom prostredí poriadne motivovaný a naladený na víťaznú vlnu. Španieli nastúpili v najsilnejšom zložení a ukázali ohromnú silu. Teší ma, že do vyložených šancí sme ich nepúšťali a ak ma pamäť neklame, tak na Matúša (Kozáčika - pozn.) okrem inkasovaných gólov smerovala prakticky len jediná strela. Naši chlapci dokázali hrať dlho bez lopty, obetovali sa pre kolektív a podali bojovné výkony. Bola to pre nich veľká škola, môcť si zahrať proti takému silnému súperovi na jeho pôde. Chytili sa príležitosti a ukázali charakter. Nestratili sa a to je pre mňa potešujúce," vyjadril sa Kozák.


Prečítajte si aj: Španieli dominovali, Slováci padli. Aj toto tvrdia svetové médiá o našej prehre
                              Bola to pre nás veľká škola, tvrdí Kozák po prehre so Španielmi
                              Víťazná séria Slovákov sa končí. V oklieštenej zostave sme nemali šancu


Zápas v Oviede do bodky naplnil papierové predpoklady. Vysoký favorit vyhral a usadil sa na čele C-skupiny kvalifikácie EURO 2016, no Slováci proti nemu výsledkovo ani herne neprepadli a tak sa môžu naplno koncentrovať na deň "D". V utorok hostia v Žiline mužstvo Ukrajiny a v prípade víťazstva sa premiérovo kvalifikujú na budúcoročný európsky šampionát do Francúzska.

"Už v priebehu druhého polčasu zápasu v Španielsku som myslel na Ukrajinu. Noc po prehratom zápase nebola najlepšia, preto je dôležité, aby hráči dobre zregenerovali a pripravili sa na ďalšieho súpera. Okrem toho sme museli absolvovať šesť hodín na ceste domov z Ovieda, keď rátam aj všetky presuny. Nečaká nás nič ľahké, ale som rád, že sme v lepšej situácii ako pred zápasom so Španielskom. Proti Ukrajine to nebude kto z koho. My nemusíme vyhrať, ale chceme vyhrať. Verím, že pri podpore našich skvelých fanúšikov budú hráči dobre namotivovaní a pokúsia sa o postup už v tomto zápase," dodal 61-ročný kormidelník národného tímu, s ktorým absolvoval na jeho lavičke jubilejný 20. zápas.

Na otázku, či sledoval sobotňajší duel Ukrajiny s Bieloruskom v Ľvove (3:1), odpovedal: "Pozrel som si prvý polčas a bol som prekvapený, ako Ukrajina svojho súpera zvalcovala. Druhý polčas som si pozrel cestou v lietadle zo Španielska. Vieme, čo nás čaká, očakávam vyrovnaný zápas. Ukrajina má mužstvo, ktoré je spolu dlho pohromade a hráči sú spolu výborne zohratí. Veľkou devízou Ukrajiny sú silné kraje ihriska pri podpore laterálnych obrancov. Budeme si na nich musieť dať pozor," dvihol Kozák varovný prst.

01 - Modified: 2007-09-11 12:09:00 - Feat.: 0 - Title: Časť siete pre Telefónica O2 dodala firma Alef Nula
01 - Modified: 2024-04-27 08:51:46 - Feat.: - Title: Liverpool sa dohodol s trénerom Slotom, na lavičke nahradí Kloppa 02 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 03 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 04 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 05 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. apríl 2024 02:52