StoryEditor

Slovenský šampión si chce splniť sen. V ceste mu stojí rumunský favorit

13.07.2015, 11:28
Autor:
TASRTASR

Futbalistom slovenského šampióna AS Trenčín sa v utorok 14. júla splní sen zahrať si prestížnu Ligu majstrov 2015/2016. V prvom zápase 2. predkola privítajú v Žiline rumunského favorita a bývalého európskeho šampióna Steaua Bukurešť (20.30 h).

Zverenci trénera Martina Ševelu v uplynulej sezóne na Slovensku získali double a vybojovali si šancu predstaviť sa v LM. Žreb im prihral zrejme to najsilnejšie, čo mohli dostať. Steaua je rekordný 26-násobný majster Rumunska, v roku 1986 vyhrala PEM aj európsky Superpohár. Trenčania ale myslia pozitívne a tiež si dobre uvedomujú, že majú šancu prekvapiť a získať obrovský úspech prienikom do 3. predkola. Potom by ich v pohárovej Európe čakali ešte minimálne štyri zápasy.

Trenčania pred dvoma rokmi vypadli s iným rumunským klubom Astrou Giurgiu v 3. predkole Európskej ligy po domácej prehre 1:3, resp. odvete 2:2, ktorú hrali práve na štadióne ich najbližšieho súpera. Kouč Ševela tvrdí, že odvtedy jeho tím vyrástol.

"Sme silnejší. Sme trochu niekde inde, keď to porovnám spred dvoch rokov, keď sme hrali s Astrou Giurgiu. Určite skúsenejší. Bude dôležité, aby sme rozmýšľali pohárovo. Každá jedna chybička bude potrestaná," zdôraznil pred konfrontáciou s Rumunmi.

Lodivod AS síce považuje Bukurešť za favorita, ale sústredí sa na čo možno najlepšiu prípravu jeho tímu po taktickej a najmä psychickej stránke. "Mojou úlohou bude hráčov po mentálnej stránke dobre pripraviť. Snažíme sa budovať ich sebadôveru už v tréningoch. Vidím aj spätnú väzbu, v minulej sezóne sa nám to darilo. Po športovej stránke sme sa posunuli, a myslím, že po psychickej ešte viac. Steaua je favorit. Ale až samotný dvojzápas ukáže. Možno je to klišé, ale začíname od nula nula. Budeme musieť hrať rozumnejšie, nemôžeme iba raziť náš ofenzívny štýl."

Tím slovenského majstra je zohratý a vystužený viacerými legionármi. Chýbať síce budú anglický obranca James Lawrence a Jakub Holúbek pre zranenia. V príprave odohrali Trenčania zápasy s kvalitnými súpermi, v generálke rozstrieľali Sigmu Olomouc 6:1. Rumuni budú síce v prvom súťažnom zápase pre domácich iná káva, kapitán Trenčína Peter Kleščík však za kabínu deklaroval veľké odhodlanie uspieť. "Bude nás čakať kvalitné mužstvo, ktoré už je v pohárovej Európe ostrieľané. Od trénerov však dostaneme dostatok informácií, kde sú ich slabé a silné stránky. Budeme sa snažiť ich zdolať. Druhé predkolo bude kľúčom, aby sme prípadne mohli odohrať ešte minimálne štyri zápasy v Európe. Budeme sa snažiť udržať sa čo najdlhšie v Lige majstrov. Je to veľmi lákavá súťaž, uvidíme čo z toho bude. Predchádzajúce dva roky sa nám podarili hrať štyri zápasy v Európe, teraz ak by ich bolo šesť a viac, bolo by to úžasné," povedal Kleščík.

Steaua pod vedením trénera Mirela Radoiu už stihla v novej sezóne odohrať dva súťažné zápasy. Najprv prehrala 8. júla v boji o rumunský Superpohár s Targu Mureš 0:1, potom v 1. kole rumunskej ligy doma len remizovala s Petrolulom Ploješť bez gólov. Aj Rumuni majú viacerých legionárov, kapitána Fernanda Varelu z Kapverd, ghanského stredopoliara Sulleya Minirua, brazílskeho obrancu Guilhermea, holandského stredopoliara Nicandra Breevelda či alžírskeho stredopoliara Aymena Tahara.

Vstupenky na zápas sú stále k dispozícii v sieti Ticketportal a dajú sa dokonca kúpiť aj v utorok do 16.00 v pokladni štadióna v Trenčíne. V priamom prenose bude duel vysielať TV DAJTO. Súboj má výkop o 20.30 h, ako hlavný rozhodca ho povedie Španiel Alejandro Hernandez.

"Brány štadióna otvoria dve hodiny pred zápasom o 18.30 h. Predaj v pokladniach žilinského štadióna priamo pred zápasom sa začne o 18.00 h. Ultras Trenčín a občianske združenie fanúšikov Légia Laugaricio vyzýva, aby všetci fanúšikovia prišli oblečení v červenom alebo bielom. Na štadión nie je dovolené vnášať dáždniky, pyrotechniku a iné nebezpečné predmety. AS Trenčín pripravil pre fanúšikov autobusy, ktoré ich odvezú priamo na zápas do Žiliny. Autobusy odchádzajú od športovej haly v utorok o 17.00 h. Zraz je o polhodinu skôr. Autobusy sa cestou naspäť vracajú dvoma trasami. Časť cez Trenčiansku Teplú, Opatovú nad Váhom a časť cez Nemšovú, Dolnú Súču, Skalku nad Váhom. Pokyny ohľadom rozdelenia autobusov dostanete pred nástupom do autobusov," informoval AS fanúšikov na klubovom webe.

1. zápas 2. predkola LM 2015/2016, utorok 14. júla, 20.30 h, v Žiline:

AS Trenčín - Steaua Bukurešť

/rozhodujú: Alejandro Hernandez - Teodoro Sobrino, Cesar Garcia Fernandez (všetci Šp.)/

predpokladané zostavy:

Trenčín: Šemrinec – Madu, Rundič, Kleščík, Čögley – Lobotka – Rabiu, Bero, Van Kessel - Wesley, Jairo

Steaua: Cojocaru - Papp, Varela, Tosca, Guilherme - Breeveld, Muniru - Chipciu, N. Stanciu, Enceanu - Iancu

01 - Modified: 2024-03-04 19:20:37 - Feat.: - Title: Správne posúdenie situácie alebo necitlivý verdikt? Svinstvo, arbitri nás cielene poškodili, soptil Rybníček 02 - Modified: 2024-01-22 16:10:07 - Feat.: - Title: Má iné videnie futbalu, do hry prináša modernu. Trenčiansky objav s top dátami zaujal aj zahraničné kluby 03 - Modified: 2023-11-08 11:06:03 - Feat.: - Title: Najväčší úspech v celej 100-ročnej histórii klubu. Žijeme si svoj sen, vraví prezident pohárovej senzácie 04 - Modified: 2023-10-26 12:31:06 - Feat.: - Title: Spanilá jazda outsidera: Penalty proti Trenčínu? Neboli sme nervózni, hovorí po senzácii kapitán piatoligistu 05 - Modified: 2023-10-24 14:29:32 - Feat.: - Title: Postup by bol najväčší úspech v dejinách klubu. Piatoligista sa už teší na dvojnásobného slovenského majstra
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 10:54