StoryEditor

Šéfom hokeja ostáva Nemeček

26.06.2015, 00:00

„Poznám hokej a vy poznáte mňa,“ takto sa hlasujúcim krátko pred začiatkom volieb prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja prihovoril Igor Nemeček. A presvedčil ich. Súčasný šéf nášho hokeja totiž uspel a federáciu bude viesť až do roku 2019. Vo voľbách zdolal vyzývateľa a protikandidáta – bývalého hokejového obrancu Richarda Lintnera. Spomedzi 112 delegátov kongresu s právom voliť bolo 103 platných hlasov. Nemeček získal 58 hlasov, Lintner ich dostal iba 45.„Chcem sa poďakovať všetkým delegátom za hlasy a verím, že z nášho programového vyhlásenia splníme všetko, čo sme si predsavzali,“ zneli prvé slová Nemečka po znovuzvolení za prezidenta hokejového zväzu.

Víťaz: bol to férový súboj

Úľavu a radosť po znovuzvolení neskrýval Igor Nemeček po tom, ako si zasadol za stôl na tlačovú konferenciu po svojom volebnom úspechu. „Po 6,5-hodinovom maratóne som rád, že to máme za sebou. Chcem sa poďakovať aj protistrane, že náš volebný súboj bol vedený férovo,“ skonštatoval Nemeček. Ten sa obklopil po znovuzvolení aj novými členmi výkonného výboru. „Chcem, aby za štyri roky, keď bude hodnotená naša práca a práca výkonného výboru, budeme mať za sebou viac pozitívnych vecí ako negatívnych,“ skonštatoval Nemeček. Ten nevylúčil v budúcnosti spoluprácu aj s Richardom Lintnerom, no vopred nechcel robiť unáhlené závery. Otázkou nového reprezentačného trénera sa bude Nemeček a jeho nový Výkonný výbor zaoberať na budúcotýždňovom zasadnutí. No staronový šéf zväzu nenaznačil, či preferuje nového kouča zo Slovenska, z Česka alebo zo vzdialenejšieho zahraničia.

Lesklé oči a smútok

Ako prvý sa po voľbách medzi médiá postavil zdolaný kandidát Richard Lintner. Ani ohromná podpora či už médií, verejnosti alebo osobností slovenského hokeja mu nepomohla k postu šéfa slovenského hokeja. „Je pravda, že som trochu sklamaný a je to z môjho pohľadu smutná správa, keď väčšina delegátov kongresu neprijala ponuku obrovského tímu s obrovskou podporou, ktorý mal jedinečnú príležitosť priniesť nový impulz do slovenského hokeja,“ povedal Richard Lintner. Tomu sa pri trávení prvej nešportovej prehry leskli oči a bolo vidieť, že ho mrzí volebný výsledok. Ale dokázal udržať emócie na uzde – aj keď v podaní tohto populárneho hokejistu sme zvyknutí, že všade rozdáva úsmevy. Včera to tak nebolo. „Bol som presvedčený, že ponuka, čo sme dali kongresu, bola jedinečná, bola silná. Predstavili sme jasný plán, ktorý bol taký atraktívny, že, zdá sa, že aj môj konkurent využil časť z neho a bude z nášho programu čerpať,“ dodal Lintner. Ten ešte nedokázal povedať, aké budú jeho ďalšie kroky v súvislosti s budúcnosťou slovenského hokeja.

Voľby sa natiahli, chýbal papier

Samotný kongres prebiehal až do samotného pristúpenia k volebnej urne bezproblémovo. Po viacerých bodoch programu – medzi ktorými bolo napríklad aj zhodnotenie stavu nášho hokeja, príhovory oboch kandidátov či oceňovanie hokejistov a hokejistiek z nižších súťaží, prišlo na rad samotné hlasovanie. V ňom naraz delegáti volili prezidenta zväzu, ako aj členov dozornej rady. A tu nastal problém – organizátori kongresu nestačili vytlačiť dostatočný počet hlasovacích lístkov. Pritom vopred bolo zrejmé, že sa na voľbách zúčastní približne 120 delegátov. Po prvom zdržaní nastalo aj druhé. Aj keď už boli výsledky nového šéfa hokeja spočítané, vyhlásené neboli. Brzdou dlhoočakávaného výsledku bolo tentoraz neúspešné prvé kolo volieb do dozornej rady. Tá sa musela podľa protokolu zopakovať, čo prinieslo ďalšie minúty napätia medzi oboma kandidátmi na prezidenta. Pôvodne mali byť výsledky vyhlásené o druhej popoludní, napokon sa tak aj kvôli nečakaným zádrhom stalo až o dve hodiny neskôr.

01 - Modified: 2007-07-05 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Olympiádu zariadil "kapitán" Putin
01 - Modified: 2022-02-21 14:45:05 - Feat.: - Title: Beh počas tehotenstva a po pôrode 02 - Modified: 2021-09-21 13:16:38 - Feat.: - Title: Športový psychológ Peter Kuračka: Mentálny tréning je veľmi dôležitý 03 - Modified: 2021-08-10 11:41:39 - Feat.: - Title: Vek nie je len číslo 04 - Modified: 2021-01-12 09:43:00 - Feat.: - Title: Toto je 10 jednoduchých krokov, ktoré vám KONEČNE pomôžu schudnúť! 05 - Modified: 2020-10-03 18:07:29 - Feat.: - Title: Nekoná, nevie. Farmári sa búria proti ministrovi Mičovskému
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 13:36