StoryEditor

Kouč Slovana sa hneval na rozhodcu. "Nesúhlasím s verdiktami“

30.07.2014, 13:42
Autor:
tasr, stltasr, stl

Dôležitým momentom prvého súboja 3. predkola Ligy majstrov 2014/2015 medzi futbalistami Slovana Bratislava a Šerifu Tiraspoľ bolo vylúčenie Richarda Lásika.

Stredopoliar domáceho tímu v 61. minúte zatiahol v šestnástke "ručnú brzdu" a po faule na Ginsariho, za ktorý uvidel od švajčiarskeho rozhodcu Studera z voleja červenú kartu, dostali hostia zároveň druhú výhodu v podobe jedenástky. Dvojitý trest trénerovi "belasých" Františkovi Strakovi poriadne pil krv, hoci Cadu spomínanú penaltu nepremenil.

Nesúhlasím s verdiktom rozhodcu. Keď už odpískal jedenástku, nemal udeliť červenú kartu. Je to dvojitý trest a ja sa s ním nestotožňujem," "penil" po zápase Straka, ktorý ocenil taktický výkon mužstva v prvom polčase. V ňom mal Slovan pomalší štart, od 20. minúty však bol pánom na ihrisku a vytvoril si niekoľko sľubných šancí na otvorenie skóre. To sa menilo až v 42. minúte, keď kapitán Igor Žofčák premenil jedenástku po ruke Blanca.

Po zmene strán začal hrať Slovan viac zozadu, no škrt cez rozpočet mu spravil "červenopenaltový" zákrok Lásika. Polhodinu bez jedného muža v poli "belasí" neustáli, sériový moldavský šampión nabitý legionármi v 74. minúte vyrovnal. Ambície Slovana vybledli, no v 84. minúte prišla hrubá chyba brankára hostí, ktorý podbehol center Milinkoviča a lopta sa so šťastím odrazila od nohy Karola Mészárosa až do brány.

"Zaplaťpánboh, že sme z penalty nedostali gól, ale v oslabení o jedného hráča sa nám hralo veľmi ťažko a súper napokon vyrovnal. Tomáš Jablonský neustál súboj s protihráčom a namiesto toho, aby ho vytlačil do strany, dovolil mu odcentrovať. Napokon však slávila úspech vôľa nášho mužstva a chcenie zvíťaziť. Som nesmierne rád, že sme vyhrali, stálo nás to proti veľmi kvalitnému a kombinačne hrajúcemu súperovi veľa síl. Musím chlapcov pochváliť za to, že víťazstvo vydreli," dodal Straka.

Karol Mészáros potvrdil rolu žolíka, po víťaznom zásahu znázornil prstami tvar srdca a užíval si ovácie vyše 6-tisíc divákov na Pasienkoch. „Tréner mi vravel, aby som sebavedomo naskočil do zápasu a snažil sa využiť príležitosť, keď sa naskytne. Marko (Milinkovič - pozn.) mal na sebe troch hráčov a vedel som, že bude centrovať, tak som si nabehol do priestoru a využil zaváhanie brankára s obrancom. Som rád, že sme vyhrali a mne sa podarilo prelomiť smolu. Veril som, že som nezabudol strieľať góly," uviedol Mészáros.

Odveta v Tiraspole je na programe v stredu 6. augusta o 19.00 SELČ (20.00 miestneho času - pozn.). V prípade úspechu si "belasí" zahrajú v play off LM a budú mať vyplnenú jesennú časť pôsobením na medzinárodnom fronte. Pre vypadávajúci tím sa vystúpenie v Európe nekončí, zahrá si v play off Európskej ligy UEFA.

01 - Modified: 2006-08-27 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Povolebný pat v Česku pokračuje, kríza sa prehlbuje
01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
17. apríl 2024 01:56