StoryEditor

Slováci opäť nedali ani gól. A v Nemecku skončili poslední

10.11.2013, 15:09
Autor:
tasr, stltasr, stl
Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka sa druhýkrát za sebou strelecky nepresadili. So Švajčiarskom prehrali 0:3.

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali vo svojom záverečnom vystúpení na Nemeckom pohári v Mníchove s výberom Švajčiarska 0:3. Na turnaji tak skončili so ziskom dvoch bodov na poslednom štvrtom mieste.

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka ťahali proti súperovi, ktorý nemal v kádri ani jedného hráča zo strieborného tímu z tohtoročných MS, od začiatku jasne za kratší koniec povrazu. V 15. minúte prekonal brankára Jána Laca Kevin Romy, v druhej tretine zvýšili švajčiarsky náskok Etienne Froidevaux a Roman Wick. Helvéti predčili Slovákov rýchlostne i kombinačne, v záverečnom dejstve si trojgólový náskok s prehľadom ustrážili a po záverečnej siréne mohli sláviť zaslúžené víťazstvo.

Slováci zakončili turnaj s bilanciou jedna výhra po samostatných nájazdoch (nad USA 4:3 sn) a dve prehry v riadnom hracom čase.

Ďalšou reprezentačnou akciou bude pre slovenský národný tím decembrový turnaj Arosa Challenge 2013 vo Švajčiarsku (19.–22.12.), kde sa stretne s domácim výberom, Bieloruskom a Nórskom.


Prečítajte si aj: Vůjtek je sklamaný. Z výkonov Slovákov



Nemecký pohár 2013:
Slovensko - Švajčiarsko 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)

Góly: 15. Romy (Wick, Huguenin), 22. Froidevaux (Pestoni, Wieser), 34. Wick (Romy, Pestoni). Rozhodovali: Brill, Schukies - Höfer, Schelewski (všetci Nem.), vylúčení: 7:2 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 4000 divákov.

Slovensko: Laco - Sersen, Vydarený, Starosta, Mezei, Kudroč, Švarný, P. Mikuš - Radivojevič, J. Mikúš, Bartovič - Zuzin, Surový, Záborský - Tybor, Špirko, Hossa - Skokan, Handlovský, Sýkora

Švajčiarsko: Manzato - du Bois, Loeffel, Geering, Huguenin, Guerra, Schlumpf, Chiesa, Kukan - Vermin, Liniger, Plüss - Romy, Wick, Pestoni - Scherwey, Froidevaux, Wieser - Hofmann, Schäppi, Walser

Slováci sa v úvode nevedeli dostať do správneho tempa, aj vďaka dvom vylúčeniam Juraja Mikúša a jedného Petra Mikuša. Oslabenia prežili bez ujmy, Švajčiari boli paradoxne nebezpečnejší pri hre 5 na 5. Už v 2. minúte sa im podarilo rozvlniť sieť za Lacom, ale gól neplatil, pretože Kukanovu strelu tečoval jeden z jeho spoluhráčov vysokou hokejkou. V 11. minúte Vermin pálil tvrdo spoza obrancu, Laco puk vyrazil pravým betónom. V 15. minúte to už ale súperovi vyšlo, keď prihrávku Wicka pretavil na úvodný gól nekrytý Romy. Helvéti boli v prvej tretine aktívnejší, o čom svedčí aj pomer striel 11:6 v ich prospech.

V druhej časti Slováci síce trochu zvýšili pohyb, režisérsku taktovku zápasu však držali naďalej pevne v rukách hráči spod Álp. V 22. minúte sa dostal do brejku Wieser, Laco ešte jeho strelu vyrazil, no na dorážku Froidevauxa už nemal nárok - 0:2. Vůjtekovci odpovedali dvojnásobnou dorážkou Skokana, na druhej strane tesne minul Lacovu bránku Wick. Prvú veľkú príležitosť slovenského tímu mal až v 26. minúte Marcel Hossa, v úniku volil strelu príklepom, ktorá tesne minula cieľ. Vzápätí si Slováci prvýkrát zahrali presilovku, v ktorej mohol znížiť Hossa, Manzato sa stihol pri jeho zakončení presunúť a vykryť priestor. Potom hráči spod Tatier pykali za svoju nedisciplinovanosť, v 34. minúte zvýšil na 3:0 v presilovke úplne voľný Wick, ktorého našiel pri druhej žrdi Pestoni. Vzápätí mohli viesť Švajčiari už štvorgólovým rozdielom, Laco sa ale stihol premiestniť a zneškodniť strelu Wiesera z prvej.

Tretiu tretinu odštartovala šanca Tybora, ktorý nedokázal v skrumáži zasunúť puk za Manzata. Slováci zjednodušili hru, snažili sa páliť zo všetkých pozícií, no ani táto taktika neslávila úspech. V 46. minúte rozozvučal žŕdku Lacovej bránky Pestoni, o šesť minút neskôr neprekonal slovenského gólmana v dobrej pozícii ani Scherwey. V 58. minúte zatiahol ručnú brzdu pri Plüssovom úniku Mezei, švajčiarsky útočník pri trestnom strieľaní Laca neprekabátil. Slovákom sa už nepodarilo zdramatizovať duel a svoje rozpačité mníchovské vystúpenie zakončili zaslúženou prehrou.

 

01 - Modified: 2005-09-04 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Krátko
01 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič 02 - Modified: 2022-02-16 16:02:43 - Feat.: - Title: Vůjtek pre HN: Slováci majú lepšie zložené mužstvo ako Česi. Príčiny zlepšenia však vidím inde 03 - Modified: 2021-11-04 16:47:13 - Feat.: - Title: NHL: Marián Gáborík ukončil kariéru. Tá cesta bola veľkolepá, úžasná a neuveriteľná 04 - Modified: 2019-05-16 15:41:10 - Feat.: - Title: Slováci? Zaráža ma, ako sa boja koncoviek. Úlohu asi hrala aj psychická labilita, hovorí Vůjtek 05 - Modified: 2017-05-09 20:43:53 - Feat.: - Title: Nemusíte sa obávať vypadnutia
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 16:25