StoryEditor

Tenistka trafila rozhodcu. Tak ju vylúčili z turnaja (video)

02.08.2013, 12:26
Autor:
tasr, redtasr, red
Ruska Oľga Pučkovová neovládla vo Washingtone svoje emócie.

Ruská tenistka Oľga Pučkovová neovládla na turnaji WTA vo Washingtone svoje emócie. V dueli 2. kola s Argentínčankou Paulou Ormaecheovou ju diskvalifikovali po tom, čo po stratenom bode v zlosti odpálila loptičku do kolena čiarového rozhodcu. Pučkovovej nepomohlo ani ospravedlnenie a vysvetlenie, že nešlo z jej strany o úmysel.
     
Rozhodkyňa štvrtkový zápas, ktorý sa dohrával pre dážď zo stredy, predčasne ukončila za stavu 3:6, 6:3, 4:1 pre Argentínčanku. Pučkovová sa následne v tlačovom vyhlásení ospravedlnila a trvala na tom, že rozhodcu trafila neúmyselne. "Vôbec som sa nepozerala, kam tá loptička letí," uviedla 88. hráčka sveta podľa agentúry AP.
 

    
Po incidente zavolala empajrová rozhodkyňa supervízorku turnaja Melanie Tabbovú, ktorá po rozhovore s Pučkovovou, konzultácii so zasiahnutým rozhodcom a jeho kolegami rozhodla o diskvalifikácii ruskej tenistky. Podľa Tabbovej neúmyselný čin hráčku neospravedlňuje. "Išlo o dôsledok jej správania. A ona trafila rozhodcu, ktorý má na kolene modrinu, pretože schytal poriadne tvrdú ranu. Určite to nechcela, ale stalo sa," dodala zástupkyňa WTA.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 07:05