StoryEditor

Slovan v Novgorode prehral. V závere odvrátil debakel

10.11.2015, 21:20
Autor:
TASRTASR

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v utorňajšom zápase KHL na ľade Torpeda Nižnij Novgorod 3:5 a neúspešnú sériu natiahli už na štyri stretnutia. "Belasí" po 30 dueloch figurujú na 12. priečke Západnej konferencie a na konte majú 37 bodov.

Domácim vyšla výborne prvá tretina, v ktorej dokázali streliť tri góly, z toho dva v presilovkách. Postupne sa presadili Daugavinš, Sopin aj S. Kosticyn. Do druhého dejstva nastúpil Slovan oveľa aktívnejšie a súpera zatlačil do obranného pásma. V 25. minúte znížil Viedenský na 1:3, no domáci dali do konca druhého dejstva ešte dva góly a rozhodli o svojom triumfe. V záverečnej tretine korigovali na konečných 3:5 Tičar a Barker.

Zverenci trénera Miloša Říhu sa najbližšie predstavia už vo štvrtok o 17.30 h na ľade Dinama Minsk. Potom ich čakajú domáce zápasy s CSKA Moskva a Severstaľom Čerepovec.

Torpedo Nižnij Novgorod - Slovan Bratislava 5:3 (3:0, 2:1, 0:2)

Góly: 7. Daugavinš (Galuzin), 11. Sopin (Daugavinš, Siomin), 16. S. Kosticyn (Ashton, Aliajev), 34. Daugavinš (Aliajev), 40. Ashton (S. Kosticyn, Osipov) - 25. Viedenský, 46. Tičar (Barker, Jeglič), 56. Barker (Kašpar, Nedorost). Rozhodovali: Zacharov, Cyplakov - Nesterov, Golovľov, vylúčení: 5:4, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0.

Torpedo Nižnij Novgorod: Proskuriakov – Chomickij, Budkin, Aliajev, Jegoršev, Kondratiev, Osipov, Šulenin – Šurakov, Iljin, Rudenkov – Sopin, Siomin, Daugavinš – Ashton, S. Kosticyn, Videll – Frolov, Galuzin, Kuľomin - Schütz

Slovan Bratislava: Garnett - Barker, Mihálik, Sersen, Luža, Starosta, Švarný, Kozák - Paré, Nedorost, Kašpar – Bartovič, Surový, Viedenský – Jeglič, Tičar, Nagy – Skalický, Lušňák, Šťastný

Prvá tretina bola v réžii domácich hokejistov a o jej osude rozhodli presilovky. Kým Slovan svoje dve nevyužil, Torpedo ich naopak premenilo. Úvodný gól padol v siedmej minúte. Galuzin prihral na pravý kruh Daugavinšovi a ten príklepom prepálil Garnetta - 1:0. V 9. minúte išiel na trestnú Sersen a Nižnij Novgorod súpera opäť potrestal.

Dvaja Slovanisti sa v oslabení vyrútili do brejku, no stratili puk a následné prečíslenie troch proti dvom zakončil do odkrytej bránky Sopin. V 16. minúte viedlo Torpedo už 3:0, keď sa jeho hráči po rýchlej kombinácii dostali spoza vlastnej bránky až pred Garnetta, ktorého zblízka prekonal S. Kosticyn. Puk dostal do siete korčuľou, no rozhodcovia po zhliadnutí videozáznamu gól uznali. Slovan mohol znížiť v závere dejstva pri ďalšej početnej výhode, Proskuriakova však vážnejšie neohrozil.

Do druhej tretiny nastúpili hostia oveľa aktívnejšie a od úvodu sa tlačili pred bránku domácich. V 25. minúte sa po buly dostal ku strele Bartovič, Proskuriakov puk vyrazil len k Viedenskému a ten pohotovou dorážkou znížil na 1:3. O tri minúty neskôr mohol byť rozdiel už iba jednogólový. Brankár domácich stratil puk, ten poskakoval pred bránkou, no Nagy, Tičar a ani Jeglič ho nedokázali zasunúť do bránky. Aktivita Slovana už ďalší gól nepriniesla.

V 32. minúte navyše išiel na trestnú Viedenský a Torpedo využilo aj ďalšiu, i keď skrátenú presilovku. Po chybe obrany hostí prihral Aliajev medzi kruhy Daugavinšovi, ktorý blafákom prekonal Garnetta - 4:1. Štvrtý gól poriadne otupil náladu a snahu Slovana zápas ešte zvrátiť, čo sa prejavilo aj na ľade. V 40. minúte pridal Ashton po prihrávke S. Kosticyna piaty gól.

Slovan nevyužil ani svoju štvrtú presilovku v zápase, no v 46. minúte sa mu podarilo znížiť na 2:5. Barkerovu strelu od modrej tečoval za Proskuriakovov chrbát Tičar. V 50. minúte mal veľkú šancu Kašpar, no samostatný nájazd nepremenil, keď netrafil bránku a následnú strelu z uhla už Proskuriakov chytil. Hostia ešte zdramatizovali zápas v 56. minúte, keď sa počas presilovky presadil Barker - 3:5. Tréner Říha si v záverečných minútach vypýtal oddychový čas a stiahol z hry brankára Garnetta, no "belasí" už ďalší gól nepridali.

hlas po zápase: /zdroj: hcslovan.sk/

Miloš Říha, tréner Slovana: "Rozhodla prvá tretina, kedy sme boli veľa vylučovaní a dostali z toho góly. Za stavu 3:0 sme sa postavili na nohy, no namiesto toho, aby sme góly dávali, sme ich dostávali. Tretia tretina bola v znamení našej snahy, no napriek veľa príležitostiam sme skórovali len dvakrát."

 

01 - Modified: 2024-04-23 14:26:40 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 02 - Modified: 2024-04-23 07:38:49 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL 03 - Modified: 2024-04-21 16:18:04 - Feat.: - Title: Hokejisti do 20 rokov skončili na domácom turnaji štvrtí. Mnohí ešte také náročné zápasy nehrali, tvrdí Štrbák 04 - Modified: 2024-04-21 12:35:40 - Feat.: - Title: Až 11 gólov proti Nemcom? Niekedy je dobré aj prehrať. Aspoň hráči vidia, že to nepôjde samo, vraví odborník 05 - Modified: 2024-04-20 17:50:59 - Feat.: - Title: Slováci odvetu zvládli, v príprave si poradili s Nemeckom
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 19:19