StoryEditor

Vůjtek: Zamávalo to so mnou. Sme outsideri a hovorme o záchrane

13.05.2014, 09:49
Tréner Slovákov bol po prehre s Francúzskom kritický. Postup do štvrťfinále už považuje za utópiu.

Veľmi skľúčený a sklamaný bol tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek po desivej prehre 3:5 s Francúzskom.  „Hovoril som, že sme na majstrovstvá sveta prišli s tímom, od ktorého nevieme, čo môžeme čakať. Tretia tretina, v ktorej sme stratili vedenie 3:1 a prehrali 3:5, ukázala, že toto mužstvo má problémy. Veľké problémy hlavne v psychike."

Ste známy flegmatik, ale ako vám bolo v tretej tretine?
Keď vediete 3:1 a v podstate Francúzsko k ničomu nepustíte, a potom príde taký skrat, tak to so mnou zamávalo. Zápas sa zmenil v podstate počas dvadsiatich sekúnd, to by zlomilo aj silné mužstvo. A my silné mužstvo nemáme. Máme tu dvanásť nováčikov. Veľa ľudí si myslí, že keď sme vzali mladých chlapcov, že privezieme medailu. Lenže k nadšeniu mladých hokejistov potrebujete aj umenie, a to chýba.

Ako vám táto prehra skomplikovala šance na postup do štvrťfinále?
Už by som o štvrťfinále vôbec nehovoril. Ja by som hovoril o záchrane, pretože nás čaká tuhý boj. Ukázalo sa, že na Slovensku vládol pred šampionátom neoprávnený optimizmus. Nie sme žiadny favorit s Francúzskom, s Nórskom ani s Dánskom. Sme možno rovnocenný súper a musíme sa biť o každý bod.

Ako sa teraz zmení tímová filozofia?
Musí sa zmeniť. Mali sme rozhovor s hráčmi. Povedali sme im, že teraz už žiadni favoriti nie sú. Že sú v každom ďalšom zápase outsideri. Musíme bojovať o každý bod, aby sme sa zachránili. Keby sme všetko vyhrali a ešte postúpili do štvrťfinále, tak to samozrejme berieme. Ale ja to považujem za utópiu.

Z tretích tretín máte skóre 0:8, čím to je?
Rozhodne nie fyzickým stavom tímu. Je to neskúsenosťou hráčov. V poslednej tretine urobíme vždy také chyby, aké nerobíme v priebehu celého zápasu. Proti Česku sme neudržali hráčov pred bránou, proti Kanade sme zle vystriedali, tentoraz sme nedobehli puk, ktorý voľne ležal pri bráne a z toho vznikol faul.

Môžete vôbec niekoho pochváliť?
Snáď jedine brankára Laca, ktorý nás podržal, kedy sa nám úplne zrútila hra a boli sme pod tlakom. Hrali sme zle už v druhej tretine, kedy sme dostali gól na 1:2. Chceli sme hráčov počas druhej prestávky upokojiť a mysleli si , že zápas dotiahneme k víťazstvu . Deväť minút to vyzeralo , že sa nám to bez problémov podarí, ale potom sme sa nechali dvakrát vylúčiť a Francúzi trestali .

zdroj: idnes.cz

01 - Modified: 2006-05-14 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Nové byty si Rómovia rozkradli a rozpredali
01 - Modified: 2024-04-18 13:23:44 - Feat.: - Title: Obranca Marinčin prišiel o šampionát. Má prasknutý stavec, sezóna sa preňho skončila 02 - Modified: 2024-04-17 13:42:32 - Feat.: - Title: Kto príde z NHL na šampionát? Šatan počíta s Regendom, prvé posily majú doraziť už o týždeň 03 - Modified: 2024-04-12 11:49:23 - Feat.: - Title: Hráči z KHL nepôjdu na hokejový šampionát do Česka. Zväz tvrdí, že nie sú k dispozícii 04 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič 05 - Modified: 2023-10-22 09:13:08 - Feat.: - Title: Slováci dúfajú pred MS v historickú medailu. Bez vysokých ambícií tam ani nemusíme cestovať, burcuje kapitán
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 17:54