StoryEditor

Slovan nedal súperovi žiadnu šancu. Brust vychytal v KHL čisté konto

26.12.2015, 19:01
Autor:
TASRTASR

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili vo svojom záverečnom domácom zápase kalendárneho roka 2015 nad Torpedom Nižnij Novgorod 3:0 a pripísali si tak cenné tri body, vďaka ktorým poskočili v tabuľke Západnej konferencie KHL na deviate miesto. Od ôsmej postupovej priečky, ktorú si drží Dinamo Minsk, ich delia dva body, bieloruský klub však má stretnutie k dobru.

Hráči Slovana nastúpili v druhý sviatok vianočný v špeciálnych vianočných dresoch. Za súperom síce strelecky zaostávali, no podali bojovný výkon, ktorý podporil istými zákrokmi kanadský brankár Barry Brust.

Prvé dva góly "belasých" padli v presilovke, postarali sa o ne najproduktívnejší hráči tímu Lukáš Kašpar a Cam Barker, tretí zásah pridal v 56. minúte krídelník zo štvrtej lajny Pavol Skalický. Brust pochytal všetky strely hostí a zaknihoval si tretie čisté konto v sezóne.

Zverencov trénera Miloša Říhu teraz čakajú tri zápasy vonku. V pondelok 28. decembra sa od 17.00 SEČ predstavia na ľade Neftechimiku Nižnekamsk, kalendárny rok zakončia v stredu 30. decembra zápasom na klzisku Traktora Čeľabinsk (15.00) a prvý duel v novom roku odohrajú v pondelok 4. januára, keď narazia na Dinamo Riga (18.30).

KHL - základná časť:

Slovan Bratislava - Torpedo Nižnij Novgorod 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 4. Kašpar (Viedenský, Barker), 29. Barker, 56. Skalický. Rozhodovali: Gofman, Olenin - Kučava, Novikov, vylúčení: 7:5 na 2 min, navyše Surový (Slovan) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané).

zostavy:

Slovan Bratislava: Brust - Kundrátek, Barker, Starosta, Švarný, Mihálik, Sersen, Kozák - Kašpar, Viedenský, Nedorost - Jeglič, Tičar, Nagy - Leblanc, Surový, Bartovič - Skokan, Lušňák, Skalický

Torpedo Nižnij Novgorod: Aljapkin (29. Proskurjakov) - Jegoršev, Aljajev, Osipov, Pepeljajev, Koľcov, Piganovič, Sergijenko – Sopin, Galuzin, Mozer – Daugavinš, Siomin, Žerdev – Ashton, S. Kosticyn, Klingberg – Kuľomin, Iľjin, Potapov

Slovan začal rozpačito, pri prvých striedaniach otvoril súperovi niekoľko okien vo svojej obrane, ale Siomin, Ashton a ani Galuzin svoje príležitosti nevyužili. Zato "belasí" premenil na gól hneď svoju prvú šancu, vylúčenie Piganoviča potrestal v presilovke Kašpar, jeho strela prepadla brankárovi Aljapkinovi popod rameno za čiaru.

Torpedo malo v prvej tretine strelecky navrch, všetky pokusy však likvidoval Brust, ktorý ukázal svoje umenie najmä pri dorážkach Daugavinša. Jeho brankársky náprotivok bol naopak neistý, v 17. minúte Aljapkin neodhadol situáciu, vykorčuľoval ďaleko z bránky po puku, pri ktorom bol napokon skôr Viedenský, veľkú možnosť na poistenie náskoku však center prvého útoku Slovana nevyužil. Následne stroskotal pred bránkou Torpeda aj Nagy.

Obraz hry sa v druhej časti príliš nezmenil. Hostia boli naďalej strelecky aktívnejší, v koncovke však buď zbytočne vymýšľali, alebo ich pokusy maril spoľahlivý Brust. Kanadský brankár si v oslabení poradil s nebezpečným tečom Ashtona, v 27. minúte ho ležiac na ľade zachránila žŕdka po strele Kuľomina.

"Belasí" sa opierali o bojovnosť, potvrdili svoju vysokú streleckú efektivitu v presilovke v 29. minúte, keď Aljapkina prepálil od modrej čiary obranca Barker. Neistého 22-ročného brankára Torpeda po tomto momente nahradil medzi žŕdkami skúsenejší Proskurjakov. Prvýkrát vážnejšie zasahoval v 35. minúte proti strele osamoteného Jegliča. Na druhej strane Brust výborne zakročil pri zakončení Osipova z medzikružia. V 39. min. mohol poistiť vedenie domácich Nagy, po prihrávke Jegliča mieril zblízka iba do betónu Proskurjakova.

Hostia v tretej časti v snahe vyrovnať ešte zvýšili svoju útočnú aktivitu, v 41. min. v oslabení zvonila za Brustom druhýkrát v zápase žŕdka. Slovanisti zhustili stredné pásmo a v ňom zachytávali ofenzívne akcie súpera. Hráči Torpeda cez ne prenikali iba s ťažkosťami, naopak domácim sa otvárali možnosti na rýchle kontry.

V 52. min. Nedorost v nájazde z ľavej strany trafil iba do ramena Proskurjakova. Pri vylúčení Surového potom podržal svoj tím opäť Brust, ktorý si poradil so strelou Ashtona. Kapitán Slovana dostal aj osobný 10-minútový trest za nešportové správanie, dve minúty si za neho odsedel Skalický, ktorý po návrate z trestnej lavice dravo prenikol popri ľavom mantineli a na dvakrát prekonal Proskurjakova - 3:0. Slovanisti si už náskok ustrážili a so svojimi fanúšikmi sa tak v tomto roku rozlúčili víťazstvom.

Hlasy po zápase:

Miloš Říha, tréner Slovana: "Odohrali sme ďalší veľmi dobrý zápas, ktorý sa znovu hral vo veľmi dobrej atmosfére, pred fantastickou kulisou. V prvej tretine sme boli zakríknutí, pravda, súper má svoju kvalitu. Robili sme veľké chyby, našťastie dnes mal brankár Brust svoj deň a všetko pochytal. Od druhej tretiny sme sa začali zlepšovať, v tretej sme zápas už takticky udržali. Som veľmi rád za víťazstvo."

Peteris Skudra, tréner Torpeda: "Z našej strany to bol naozaj slabý zápas, nízka koncentrácia, najmä výkon v obrane nebol na patričnej úrovni. Z toho rezultovala naša prehra. Vôbec nezáleží na tom, koľko sme vyslali striel a koľko sme si vypracovali šancí, dôležitý je iba výsledok a ten znie 0:3."

01 - Modified: 2007-12-17 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Našich v NHL trápia zranenia
01 - Modified: 2024-04-12 11:49:23 - Feat.: - Title: Hráči z KHL nepôjdu na hokejový šampionát do Česka. Zväz tvrdí, že nie sú k dispozícii 02 - Modified: 2024-04-03 14:32:04 - Feat.: - Title: Valábik pre HN: Nemyslím si, že by pre hráčov z KHL prišla pozvánka do prípravy 03 - Modified: 2024-03-30 19:00:38 - Feat.: - Title: Slovan zdolal Podbrezovú v skupine o titul. Tri body zariadil v prvej minúte nadstavenia Marcelli 04 - Modified: 2024-02-23 12:05:57 - Feat.: - Title: Polícia riešila pri štvrtkovom zápase Slovana viaceré prípady porušenia zákona 05 - Modified: 2024-02-22 22:31:40 - Feat.: - Title: Veľká snaha, no opäť prehra. Slovan nestačil na Sturm ani v odvete, v pohárovej Európe tak belasí skončili
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 23:12