StoryEditor

Chcem sa pobiť o šancu v NHL. Inak je v hre Slovan

08.10.2014, 00:00
Víťaz Stanleyho pohára a jeden z najskúsenejších slovenských hokejistov Michal Handzuš pre HN:

Teraz bojuje o to, aby nebol v NHL na odpis. Michal Handzuš stále nevie, kde bude hrať v novej sezóne. „Už to nie je také, ako keď som mal tridsať. Vtedy som mal veľa ponúk na lukratívne kontrakty. Je to prirodzený vývoj, ktorý musel prísť, a tak to aj beriem,“ tvrdí pre HN Handzuš.

Už dnes štartuje najlepšia hokejová súťaž na svete NHL a vy stále nemáte zmluvu. Rokujete s nejakými klubmi?

Momentálne čakám. So žiadnym klubom nerokujem, lebo nemám ponuku.

To znamená, že po pätnástich rokoch v NHL ste teraz na odstrel?

Pozrite sa, mám 37 rokov, to znamená, že nie som najmladší. Už to nie je také, ako keď som mal tridsať. Mal som veľa ponúk na lukratívne kontrakty. Myslím si, že je to prirodzený vývoj, ktorý musel prísť, a tak to aj beriem.

Ale predsa, ste víťaz Stanleyho pohára, v NHL ste odohrali množstvo zápasov.

Áno, ale nie som v strese. Vedel som, že to takto pravdepodobne bude. Keď som nemal ponuky, tak som tušil, že sa to bude ťahať možno dlhšie, ako som bol zvyknutý. Ak príde ponuka z NHL, budem v nej hrať. A keď nie, tak uzavriem kapitolu NHL a skúsim hrať v Európe, dokedy ma to bude baviť.


Čítajte aj: Slovákov v NHL ubúda


Máte dedline, kedy sa rozhodnete, že ukončíte kariéru v zámorskej profilige?

Momentálne mi to vychádza na koniec októbra, ale porozmýšľam, či počkám dlhšie alebo budem hľadať klub v Európe.

Spomínate Európu. Aj kvôli peniazom alebo kvôli vzdialenosti?

Peniaze vôbec nehrajú úlohu. Keby som chcel hrať pre peniaze, tak si hľadám klub v Rusku. Tam by som dostal viac ako momentálne v NHL. Budem hľadať podľa toho, kde sa mi bude páčiť hrať a ktorá krajina bude mne a rodine vyhovovať.

A do KHL teda nechcete ísť?

Jedinou možnosťou je pre mňa Slovan. Len sa musím rozhodnúť, či chcem tak veľa cestovať.

Je v hre aj váš návrat do extraligy?

Ak zostanem hrať v Európe, tak sa rozohrám v pár zápasoch v Banskej Bystrici a potom pôjdem niekde inde.

Vaša pozícia pre NHL je teraz zlá. Ako vidíte Slovákov v novej sezóne najlepšej ligy sveta?

Sú tam skúsení chalani, ktorí sú vo výborných mužstvách a budú mať veľkú šancu vyhrať Stanleyho pohár. Či už je to Majo Gáborík, Majo Hossa, alebo Zdeno Chára.

To sú však tie mená, ktoré držia slovenský hokej nad vodou už niekoľko sezón.

Máme aj mladých chalanov, ktorí sa tam snažia dostať. Napríklad taký Marko Daňo ukazuje, že Slovensko má stále talenty, ktoré sa vedia presadiť aj v najlepšej lige sveta. Je lepšie, keď tam je viac hráčov. Reprezentácia bude mať o jedného skúseného hráča navyše.

Ale Marko Daňo je skôr výnimka, nemyslíte?

Skôr naopak. Slováci majú dobré meno v NHL. Chvália nás za naše povahy, ale aj hokejovo. Nie je to tak, že by nám kluby NHL neverili.

A je stále o Slovákov záujem?

Ja si myslím, že áno. Už to nie je také ako kedysi, ale stále majú naši hráči šancu sa tam dostať. Už nemusíte byť o 20 percent lepší ako Kanaďan, inak vás vyhodia. Tým, že NHL zmenila pravidlá, hrá sa rýchlejšie, tak sú preferovaní Európania.

01 - Modified: 2006-11-09 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: V Tipose sa striedajú šéfovia
01 - Modified: 2024-04-23 14:26:40 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 02 - Modified: 2024-04-23 13:21:11 - Feat.: - Title: Nový šéf SPP pre HN: Zmluva s Gazpromom je výhodná, ak by nám zastavili plyn, minieme o 140 miliónov eur viac 03 - Modified: 2024-04-22 14:00:00 - Feat.: - Title: Archívny rozhovor s etnologičkou: Pravý Slovák alebo pravý Slovan, čo to je? Niečo také neexistuje 04 - Modified: 2024-04-22 13:51:27 - Feat.: - Title: Riaditeľka televízie v Litve pre HN: U nás je spoločnosť jednotná, nechce sledovať žiadne proruské správy 05 - Modified: 2024-04-23 07:38:49 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 20:58