StoryEditor

Schumacherov syn ukázal na kameru GoPro. A firma padá

13.10.2014, 18:12
Autor:
slsl
Akcie výrobcu kamier GoPro zareagovali poklesom na správy o nehode.

Nadobudol vedomie, reaguje na hlasy, bol prepustený do domácej liečby. Informácie o zdravotnom stave Michaela Schumachera prúdia do médií pravidelne. Ale čo stálo za tým, že mala nehoda slávneho pilota fatálne následky? Ťažké zranenie mu podľa jeho syna spôsobila kamera známej značky na prilbe. Presnejšie povedané jej "držiak".

Kamera oslabila prilbu

Francúzsky novinár Jean-Louis Moncet hovoril so Schumacherovým 15-ročným synom Mickom, ktorý mu detaily nehody priblížil. "Má vážne poškodený mozog. Svoju úlohu zohrala aj kamera GoPro, ktorú mal na prilbe. Inak by následky nehody neboli také vážne," povedal Mick. Potvrdil tiež, že sa jeho otec veľmi pomaly prebúdza.

Kameru značky GoPro mal Schumacher pripevnenú na helme. Ilustračná snímka: GoPro

Domnienky o vplyve kamery GoPro na vážnosť celého incidentu testujú aj odborníci z ENSA - lyžiarskej a horolezeckej akadémie vo francúzskom stredisku Chamonix. Podľa denníka The Telegraph laboratórium skúma, či "držiak" nahrávacieho zariadenia na helme pilota nemal vplyv na štruktúru prilby a nezvýšil tým aj následky zranení.

Faktom je, že zatiaľ čo Schumacherova prilba sa rozpadla na niekoľko kúskov, kamera primontovaná na jej vrchole zostala nepoškodená. Videozáznam dokonca poslúžil ako dôkaz pri vyšetrovaní.

GoPro v smútku

Na správu o možnom vplyve kamery na prilbe známeho pretekára zareagovali aj akcie firmy GoPro, ktorá sa týmto typom kamery preslávila. Na začiatku pondelňajšieho obchodovania zmazali 10 percent ceny. O tom, že kamera na prilbe mohla v prípade Schumacherovej nehody zavážiť, sa objavila už skôr. Až dnes sa však v tomto prípade skloňuje značka GoPro.

Sedemnásobný šampión F1 utrpel vážne poranenia hlavy 29. decembra pri lyžovaní vo Francúzsku. Schumacher zišiel z označenej časti zjazdovky, nezvládol jazdu v ťažkom teréne a pri páde narazil hlavou do kameňa. Od nehody štyridsaťpäťročného Nemca ubehlo desať mesiacov.

01 - Modified: 2024-02-01 15:07:04 - Feat.: - Title: Hamiltonov prestup do Ferrari? Jedna z naj „peciek“ v celej histórii F1. Láka ho ôsmy titul, tvrdí expert 02 - Modified: 2023-04-20 13:51:47 - Feat.: - Title: Pomocou chatbota spravil fiktívny rozhovor s Michaelom Schumacherom. Jeho rodina ich chce žalovať 03 - Modified: 2022-10-09 11:44:52 - Feat.: - Title: Šampión Max. Verstappen obhájil titul majstra sveta. Môže prekonať aj rekordy Schumachera, tvrdí expert 04 - Modified: 2019-09-10 05:42:10 - Feat.: - Title: Michaela Schumachera mali tajne previezť do Francúzska. Hospitalizovali ho v Paríži 05 - Modified: 2019-07-31 14:18:07 - Feat.: - Title: Stav Michaela Schumachera sa zlepšuje, stále sleduje preteky v televízii
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 09:52