StoryEditor

Keď Réway odmietol byť hviezdou. A slovenským hrdinom

10.05.2014, 00:04
Skritizovať či pochváliť? Slovenskí hokejisti si po prvom zápase zaslúžia z každého trocha. Ale poďme po poriadku.

Zápas proti Česku sme začali rovnako ako bieloruská televízna grafika. Chaosom. Kým Juraj Mikúš dostal za nešťastnú ale zbytočnú hru vysokou hokejkou štvorminútový trest, podľa grafiky sme mali hrať dve minúty 5 na 3. Po hlúpom faule Martina Marinčina sme však v trojici už hrali a gól Čechom tými chybami doslova darovali.

A to na začiatku zápasu spravil ešte dve hlúpe chyby Peter Čerešňák. Naša mladá neskúsená obrana si jednoducho vybrala v prvej tretine svoju nováčikovskú daň a najmä vďaka Lacovi v bráne sme prehrávali len o gól. Pomer striel 5:17 po 20 minútach hovorí za všetko.

Druhá tretina však už ukázala ako by sme mohli na týchto majstrovstvách hrať. S rozumom, zo zabezpečenej obrany, s dôrazom a s rýchlymi protiútokmi. Za celú tretinu sme vystrelili síce len štyrikrát, teda ešte menej ako v prvej, ale už sme boli nebezpečnejší. V príprave najmä fanúšikmi kritizovaný Michel Miklík ukázal, že má mužstvu čo dodať a bol pri oboch našich góloch. Fanúšikovia si však po dnešku ešte viac zapamätajú meno Martin Réway.

Jeho geniálna prihrávka na gól Marekovi Viedenskému nepotrebuje komentár. Bohužiaľ, Martin v tretej tretine „odmietol“ byť hrdinom. Sálak pri jeho blafáku vytiahol výborný zákrok. A tak sa neskôr ukázala genialita Jaromíra Jágra.

Po zápase treba našich pochváliť za zisk bodu, ktorý bude ešte dôležitý. Treba pochváliť aj dobré výkony našich mladíkov. Treba si však aj povedať, čo nefungovalo. Obrana mala problémy s rozohrávkou, strácala pri mantineloch ľahké puky a tým sa dostávala pod tlak. Kanaďania môžu byť pri trestaní chýb oveľa úspešnejší ako Česi. Ku Tomášovi Tatarovi a Richardovi Pánikovi treba skúsiť aj iného centra, s Mikúšom im to dnes moc nefungovalo.

Presilovky sme hrali staticky, so slabým pohybom. V druhej tretine sme počas dvoch početných výhod poriadne nevystrelili na bránu. A problémom boli aj vhadzovania. Marek Hrivík, center prvého útoku nevyhral ani jedno(!) buly zo siedmych. Výrazne negatívnu bilanciu mal aj Tomáš Marcinko.

Turnaj je ešte len na začiatku a tréneri budú mať ešte čas na nedostatkoch zapracovať. Pozitívom je, že sa majú od čoho odraziť. A každým ďalším striedaním budú naši mladíci skúsenejší.

01 - Modified: 2006-05-10 10:02:19 - Feat.: 0 - Title: Vyššie príjmy, vyššie odvody
01 - Modified: 2024-04-18 13:23:44 - Feat.: - Title: Obranca Marinčin prišiel o šampionát. Má prasknutý stavec, sezóna sa preňho skončila 02 - Modified: 2024-04-17 13:42:32 - Feat.: - Title: Kto príde z NHL na šampionát? Šatan počíta s Regendom, prvé posily majú doraziť už o týždeň 03 - Modified: 2024-04-12 11:49:23 - Feat.: - Title: Hráči z KHL nepôjdu na hokejový šampionát do Česka. Zväz tvrdí, že nie sú k dispozícii 04 - Modified: 2023-10-22 09:13:08 - Feat.: - Title: Slováci dúfajú pred MS v historickú medailu. Bez vysokých ambícií tam ani nemusíme cestovať, burcuje kapitán 05 - Modified: 2023-09-08 21:28:06 - Feat.: - Title: Snaživý výkon, frustrovaný Ronaldo i náznaky moderny od Calzonovho výberu. Čo ukázal duel proti Portugalsku?
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 23:24