StoryEditor

Lacka preverí už v prvom kole hviezdny Djokovič

10.01.2014, 06:09
Autor:
tasr, stltasr, stl

Slovenský tenista Lukáš Lacko nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open proti trojnásobnému obhajcovi titulu Srbovi Novakovi Djokovičovi. Rozhodol o tom piatkový žreb. "Nole" je štvornásobným šampiónom z Melbourne a nasadenou dvojkou. Pôjde o prvý vzájomný zápas oboch hráčov. Lacko vlani u "protinožcov" postúpil do 2. kola, v ktorom prehral po päťsetovej dráme s Djokovičovym krajanom Jankom Tipsarevičom..

Slovenská jednotka Dominika Cibulková si ako nasadená dvadsiatka zmeria sily so skúsenou Taliankou Francescou Schiavoneovou. Cibulková má so šampiónkou Roland Garros z roku 2010 zatiaľ priaznivú bilanciu 2:0. V roku 2011 ju zdolala v Pekingu a v roku 2008 v Miami, v oboch prípadoch sa hralo na harde. Turnajovú tridsaťjednotku Danielu Hantuchovú, ktorá v roku 2008 postúpila na úvodnom podujatí veľkej štvorky až do semifinále, čaká úspešná kvalifikantka.

Magdalénu Rybárikovú nasadenú ako číslo 32 preverí Nemka Andrea Petkovičová. Zápas bude mať pikantný náboj, Slovensko a Nemecko totiž začiatkom februára v bratislavskom NTC narazia na seba v 1. kole svetovej skupiny Pohára federácie. Rybáriková má zatiaľ s rodáčkou z Bosny a Hercegoviny priaznivú bilanciu 1:0, vlani nad ňou vyhrala vo finále turnaja WTA vo Washingtone.

Jana Čepelová sa na úvod stretne s nasadenou dvadsaťsedmičkou Američankou Jamie Hamptonovou. "Je to ťažká súperka ako každá, ktorá v Melbourne štartuje. Budem sa snažiť pripraviť na zápas najlepšie, ako viem," povedala pre TASR krátko po žrebe slovenská štvorka. Anna Karolína Schmiedlová si skríži rakety s Maďarkou Timeou Babosovou. "Súperku poznám, trénovala som s ňou. Má dobrý servis, ide do toho, no žreb mohol pre mňa určite dopadnúť aj horšie. Dám do zápasu všetko a pokúsim sa zvíťaziť," povedala zverenka trénera Milana Martinca. Šancu postúpiť z kvalifikácie do hlavnej súťaže ešte majú Martin Kližan a Andrej Martin.

Vo dvojhre mužov je nasadenou jednotkou Španiel Rafael Nadal, ktorého na úvod otestuje domáci Austrálčan Bernard Tomic. Vo štvrťfinále sa môže osemnásobný víťaz Roland Garros stretnúť s Argentínčanom Juanom Martinom del Potrom, v semifinále potom so Švajčiarom Rogerom Federerom alebo Britom Andym Murraym. Všetci sú totiž v rovnakej časti pavúka. Nasadená jednotka v ženskej dvojhre Američanka Serena Williamsová odštartuje púť v Melbourne duelom proti mladej Austrálčanke Ashleigh Bartyovej. Dvojnásobná obhajkyňa titulu Bieloruska Victoria Azarenková nastúpi proti Švédke Johanne Larssonovej.

žreb Slovákov v 1. kole na Australian Open:

muži:

Lukáš LACKO (SR) - Novak Djokovič (2-Srb.)

ženy:

Dominika CIBULKOVÁ (20-SR) - Francesca Schiavoneová (Tal.), Daniela HANTUCHOVÁ (31-SR) - kvalifikantka, Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Andrea Petkovičová (Nem.), Jana ČEPELOVÁ (SR) - Jamie Hamptonová (27-USA), Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Timea Babosová (Maď.)

01 - Modified: 2005-11-28 19:41:09 - Feat.: 0 - Title: Terorizmus zostal bez presnej definície
01 - Modified: 2024-01-28 13:02:40 - Feat.: - Title: Dokonalý obrat aj historický triumf pre taliansky tenis. Sinner je novým kráľom Melbourne Parku 02 - Modified: 2024-01-27 10:25:04 - Feat.: - Title: Bieloruská tenistka Sobolenková suverénne obhájila titul na Australian Open 03 - Modified: 2024-01-27 10:30:55 - Feat.: - Title: Jamrichová určite má šancu preraziť. Je dravá, vysoká a dobre aj podáva, pripomína mi Kvitovú, tvrdí expert 04 - Modified: 2024-01-27 07:11:45 - Feat.: - Title: VIDEO Fantastická správa z Austrálie. Slovenka Renáta Jamrichová vyhrala juniorský Australian Open 05 - Modified: 2024-01-22 09:21:40 - Feat.: - Title: Zápas na Australian Open museli prerušiť. Muž s maskou začal hádzať na kurt protivojnové plagáty
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 15:41