StoryEditor

Djokovič je vládca sezóny. Takto píšu o jeho triumfe svetové médiá

14.09.2015, 15:55
Autor:
TASRTASR

Ohlasy médií na triumf srbského tenistu Novaka Djokoviča vo finále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.

iDnes.cz (ČR): "Novak Djokovič potvrdil, že je vládcom tohtoročnej tenisovej sezóny. Po Australian Open a Wimbledone získal tretí grandslamový titul v roku 2015. V New Yorku dobyl druhý triumf, celkovo už ovládol desať grandslamov."

sport.cz (ČR): "Djokovič druhýkrát triumfoval na US Open. Federer v bitke velikánov neuspel."

B92 (Srb.): "Djokovič bojoval o titul s dobre známym súperom. Najlepší tenista sveta tentokrát nemal v hlave strach a druhýkrát v kariére vyhral US Open po tom, čo v epickom finále zdolal Rogera Federera. Djokovič získal tretí Grand Slam v sezóne a celkovo desiaty v kariére."

Vesti (Srb.): "Amerika, 'mrzí nás to', Djokovič je tenisový kráľ! Djokovič nebojoval iba proti velikánovi Rogerovi Federerovi, ale aj proti hrubému a nekultúrnemu publiku v New Yorku. Diváci na najväčšom štadióne na svete, kurte Arthura Ashea robili všetko pre to, aby naše eso rozhodili, ale, samozrejme, neuspeli."

AP (USA): "Novak Djokovič zdolal Rogera Federera a získal druhý titul na US Open a desiaty Grand Slam. Švajčiarsky velikán po slabšom štarte zdvihol svoj výkon a neustále vyvíjal tlak na svojho rivala. Djokovič však bol o niečo lepší v rozhodujúcich momentoch."

ESPN (USA): "Djokovičovi sa podarilo vyhrať tri zo štyroch grandslamov v sezóne druhýkrát v kariére. Jeho súper Roger Federer to vo svojich najlepších časoch dokázal trikrát za štyri roky. Po trojhodinovom čakaní pre dážď prišla na rad klasika US Open a najvyššie nasadený hráč získal svoj 10. titul na podujatiach veľkej štvorky. Vyrovnal sa tak Billovi Tildenovi na siedmom mieste historických štatistík a je len jeden triumf za ďalšími velikánmi Rodom Laverom a Björnom Borgom."

Reuters (V.Brit.): "Djokovič zdolal dlhoročného rivala Rogera Federera a vyhral US Open. Získal tak tri zo štyroch grandslamov v sezóne."

BBC (V.Brit.): "Djokovič si udržal nervy pred divákmi, ktorí jasne podporovali Federera a vyhral svoj druhý titul na US Open a celkovo 10. Grand Slam v kariére."

DPA (Nem.): "Novak Djokovič druhýkrát v kariére ovládol US Open. Vo finále zdolal Rogera Federera a Švajčiarovi tak ukradol šiesty triumf v New Yorku."

Neue Zürcher Zeitung (Švaj.): "Takmer dva týždne hral Roger Federer na US Open perfektný tenis, no v poslednom a najdôležitejšom zápase bol Novak Djokovič opäť lepší."

The Local (Švaj.): "Napriek trojhodinovému odkladu pre dážď a drvivému nepriateľstvu divákov na kurte Arthura Ashea, vyhral dvadsaťosemročný prvý muž svetového rebríčka svoj druhý titul na US Open. Naopak, Federer ostal na 17 tituloch z grandslamov a naposledy sa tešil vo Wimbledone 2014."

01 - Modified: 2007-09-17 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Dopingový hriešnik bude kapitánom tímu
01 - Modified: 2024-04-13 11:22:07 - Feat.: - Title: Slovenské tenistky postúpili na finálový turnaj v Seville, o rozhodujúci tretí bod sa zaslúžila Jamrichová 02 - Modified: 2024-03-29 08:48:41 - Feat.: - Title: Djokovič si kouča ešte nevybral. Nemám predstavu, či vôbec nejaký bude, povedal srbský tenista 03 - Modified: 2024-03-01 18:56:23 - Feat.: - Title: Rozhodcovi kričal do tváre. Ruského tenistu Rubľova diskvalifikovali za nadávky 04 - Modified: 2024-02-06 16:19:34 - Feat.: - Title: Molčan pre HN: Hrať finálovú skupinu doma by bolo úžasné. Djokovič? V Srbsku mi na kurte veru nechýbal 05 - Modified: 2024-02-03 20:57:19 - Feat.: - Title: Daviscupová paráda. Výkony Molčana i Kleina boli na úrovni hráčov 40. miesta svetového rebríčka, vraví expert
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 17:44