StoryEditor

Kozák pre HN: Kto si ma nebude vážiť, tak pôjde preč

08.09.2013, 23:39
Tréner našej reprezentácie Ján Kozák po triumfe 1:0 v kvalifikácii na ihrisku Bosny a Hercegoviny pre HN.

Pri nástupe do reprezentácie ste tvrdili, že máte skúsenosti na to, aby ste opäť pozdvihli slovenský futbal. Bolo víťazstvo nad Bosnou prvým krokom?

Ja som to povedal, na začiatku to vyšlo a chcem to aj ďalej potvrdzovať.

Po tomto víťazstve sa opäť začína hovoriť o slovenskom futbale. A dokonca v dobrom.

Mám z toho dobrý pocit. Tu je vidieť, že futbal je fenomén. Pozrite sa na to, čo dokáže jeden vydarený zápas a navyše aj víťazný. Som si určite vedomý toho, že náš futbal stratil ľudí.

A postupnými krokmi si ich musíme získať späť. Uvidíme, čo bude ďalej, ale musíme si ich dobrou prácou vrátiť na štadión a dobrými niekoľkými zápasmi postupne získať na svoju stranu.

 

Vám na úspech stačil jeden zápas. Čo ste zmenili, že hráči po dlhšom čase podali skvelý výkon?

Nejako zvlášť som ich motivovať nemusel. Chlapci chceli ukázať proti Bosne, že vedia hrať aj proti kvalitnému súperovi.

Predtým sme hrali tiež proti silným súperom a vtedy to nechceli dokázať?

Ja som s každým hovoril osobne. Oni vedia, že sú profesionáli.

To je príliš diplomatické. Nemyslíte?

Ide o to, aby si vážili jeden druhého, aby rešpektovali trénerov a hlavne musia vedieť, kvôli čomu prišli. Keby to nemali vedieť, tak moja práca by nemala zmysel. V prvom rade musia spoločne vytvoriť kolektív ľudí, ktorí chcú reprezentovať. Myslím si, že sa to postupne vykryštalizuje. V reprezentácii nie je čas budovať, žijeme rýchlo a uponáhľane.

Spomínate rešpekt. Máte ho?

Ja neviem. Nikdy sa nad tým nezamýšľam. Je to otázka pre hráčov, ktorých som nominoval do reprezentácie. Reprezentácia je iná situácia ako v klube. Ja si vyberám hráčov, s ktorými sa snažím dosiahnuť úspech. Keby boli takí hráči, ktorí si mňa a národný tím nevážia, tak ich jednoducho druhýkrát nenominujem a pôjdu preč. To sú jasne pravidlá, ktoré musí každý futbalista rešpektovať.

Vďaka týmto pravidlám máme ešte stále nádej na postup na šampionát.

Všetci novinári odo mňa chcú, aby som zhodnotil šance na postup. Tak som si pozrel tabuľku a stále mi to na postup nevychádza. Preto sa tým jednoducho nezaoberám.

Ale zaoberáte sa zajtrajšou odvetou s Bosnou. Už viete, ako uspieť znovu?

No. Ja som teraz využil len to, že súper nemal úctu a pokoru voči nám, bol uletený a teraz v odvete už nebude. O to bude ťažšie pre nás uspieť.

Rozmýšľali ste, že zavoláte už na najbližší duel Miroslava Stocha, ktorý má dobrú formu a mohol by nám pomôcť?

Na tento domáci zápas s Bosnou?

Áno.

Prosím vás pekne. Ja Miňa Stocha uznávam a som presvedčený, že sa do reprezentácie vráti, keď bude podávať dobré výkony. Ale určite nie na najbližší zápas s Bosnou.

 

01 - Modified: 2005-06-06 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Návrat k líre ekonomickou samovraždou
01 - Modified: 2024-04-27 08:51:46 - Feat.: - Title: Liverpool sa dohodol s trénerom Slotom, na lavičke nahradí Kloppa 02 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 03 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 04 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 05 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 22:41