StoryEditor

Slováci si užívajú luxus. Žiadneho sme nevideli

07.05.2015, 14:48

Ostrava – Desiata hodina ráno. Od nášho nečakaného zakopnutia a prehry s Nórskom uplynulo dvanásť hodín. Práve na tento čas sme mali naplánované stretnutie s riaditeľom hotela Park Inn by Radisson Ostrava Petrom Frýdlom.

Ešte pred ním nám šéf najluxusnejšieho ubytovacieho zariadanie dal možnosť nahliadnuť do hotelovej izby, hotelovej posilňovne, jakuzzy, či fínskej sauny, ktoré majú hostia k dispozícii. „Či to aj samotní hokejisti využívajú? Tak to netuším, nemáme tu žiadny nahlasovací poriadok. Jednoducho, keď si chce hráč zacvičiť, môže kedykoľvek,“ uviedol pre HN Frýdl.

Napriek tomu, že HN strávili priamo v reštaurácii a lobby hotela takmer dve hodiny, žiadneho slovenského hokejistu sa nám vidieť nepošťastilo. Stalo sa tak z dvoch možných dôvodov: buď opustil celý národný tím hotel ešte pred našim príchodom a išiel si "vyvetrať" hlavy a odreagovať sa mimo ubytovania, alebo jednoducho sa hráči zdržovali vo svojich izbách.

Zato hviezdny Anže Kopitar čakal so svojim výberom Slovinska na odchod na tréning, zopár fínskych hokejistov sa mi mihlo pred očami počas rozhovoru s riaditeľom hotela.

„Okrem slovenskej výpravy sú tu ubytované ďalšie tri reprezentačné výbery – Slovinsko, Fínsko a Nórsko. Zvyšné tri mužstvá sú ubytované v hoteli hneď vedľa ČEZ Areny a Rusko je mimo mesta,“ konštatuje Frýdl.

Napriek tomu, že sa hotel nachádza pár metrov od frekventovanej diaľnice, v izbách je úplné ticho. Môžu za to zvukotesné okná, ktorými je vybavených všetkých 185 izieb zariadenia vrátane šiestich konferenčných miestností. Tie reprezentačné mužstvá využívajú najmä na predzápasové mítingy prípadne sledovanie videozáznamov z hry svojho najbližšieho súpera.

Ale späť do hotela – pokúšal som sa prehodiť slovko - dve so spoluhráčom Mariána Gáboríka v Los Angeles Kings Anžem Kopitarom. Ale neúspešne. „To tu nemôžete, na to máte vyhradený čas a priestor po tréningoch alebo po zápasoch,“ upozornil nás postarší pán, pravdepodobne jeden z členov slovinského realizačného tímu.

Pred vchodom do hotela čakalo zopár lovcov autogramov, ktorí si chceli uloviť podpis niektorého z Fínov, ktorí práve nastupovali do autobusu a mierili na svoj poludňajší tréning.

Hráči z krajiny tisícich jazier boli ochotní. Veď prečo aj nie - po úvodnej nečakanej prehre s USA 1:5 sa postupne dostávajú do tempa a s postupom pravdepodobne nebudú mať problémy. To nie ako naši hokejisti - tých dnes podvečer čaká aj rozptýlenie v podobe účasti na koncerte najslávnejšieho ostravského speváka a pesničkára Jaromíra Nohavicu. Snáď ešte viac nepodlomí už beztak naštrbenú psychiku slovenských hokejistov a nezanôti im Pieseň smutného hokejistu.

01 - Modified: 2007-05-27 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Zamestnanci SAS pokračovali v štrajku
01 - Modified: 2024-04-12 11:49:23 - Feat.: - Title: Hráči z KHL nepôjdu na hokejový šampionát do Česka. Zväz tvrdí, že nie sú k dispozícii 02 - Modified: 2023-10-22 09:13:08 - Feat.: - Title: Slováci dúfajú pred MS v historickú medailu. Bez vysokých ambícií tam ani nemusíme cestovať, burcuje kapitán 03 - Modified: 2023-09-08 21:28:06 - Feat.: - Title: Snaživý výkon, frustrovaný Ronaldo i náznaky moderny od Calzonovho výberu. Čo ukázal duel proti Portugalsku? 04 - Modified: 2023-07-27 13:22:11 - Feat.: - Title: Martikán ako cudzinec? Mojou hlavnou motiváciou je, že chcem ešte jazdiť, tvrdí olympijský šampión 05 - Modified: 2023-06-23 12:50:06 - Feat.: - Title: Šéftréner SAZ Radoslav Dubovský hodnotí vystúpenie slovenskej výpravy v II. divízii ME družstiev v Chorzówe v rámci Európskych hier
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 15:21