StoryEditor

Vittek sa vracia do reprezentácie. Pozrite si Kozákovu nomináciu

24.08.2015, 13:44
Autor:
TASRTASR

Tréner futbalistov Slovenska Ján Kozák oznámil v pondelok nomináciu na dva kvalifikačné zápasy C-skupiny EURO 2016 proti Španielsku 5. septembra v Oviede a Ukrajine 8. septembra v Žiline.

Do najcennejšieho dresu sa vracia Róbert Vittek a v tíme je aj ex-Trnavčan Erik Sabo, ktorý nedávno prestúpil do PAOK Solún. Informoval o tom Slovenský futbalový zväz (SFZ) na oficiálnom facebookovom konte.

Vo výbere je netradične 25 hráčov, čo tréner stopercentného lídra C-skupiny (6 zápasov, 18 bodov-pozn.) okomentoval: „Čaká nás veľmi ťažký dvojzápas, a keďže Škrtel s Kuckom kvôli žltým kartám nebudú k dispozícii na prvý zápas, preto je nominácia 25-členná. Pri jej zostavovaní sa vyskytlo viacero problémov, nakoľko z nej kvôli zraneniam vypadli Jano Ďurica a Vlado Weiss a niektorí hráči nehrávajú vo svojich kluboch, ale nakoľko ich poznám, viem o ich schopnostiach. Budeme mať k dispozícii celý týždeň, takže určite sa na oba zápasy zodpovedne pripravíme mužstvo, ktoré bude schopné konkurovať našim súperom."

Do mužstva sa vracia autor štyroch gólov na finálovom turnaji MS 2010 v JAR Vittek, ktorého trápili početné zranenia, momentálne ale hráva pravidelne vo Fortuna lige. „S Robom Vittekom som sa stretol v mojej funkcii štvrtýkrát. Doteraz to kvôli zdravotným problémom nevyšlo, ale verím, že teraz sa to podarí. Robo má kvality a skúsenosti, ktoré potrebujeme," uviedol reprezentačný kouč SR.

Po zranení sa do tímu vracia aj nová akvizícia talianskeho vicemajstra AS Rím Norbert Gyömbér, ktorý do "večného mesta" prišiel na ročné hosťovanie z Catanie. "Som rád, že do tímu sa vracia Noro Gyömbér. Určite ani on sám nečakal, že jeho zdravotné problémy sa budú tak naťahovať. Chcel som ho vidieť, preto som ho nominoval už na kemp pred Macedónskom. Už tam naznačil, že jeho zdravotný stav sa zlepšuje, on ďalej trénoval veľmi poctivo. Je výborné, že po jednom zápase v Catanii prestúpil do AS Rím, takže má obrovskú motiváciu. Je to perspektívny hráč, za reprezentáciu už niečo odohral a v prvých troch zápasoch v kvalifikácii, ktoré odohral celé, bol oporou."

Slováci stoja pred jesenným kvalifikačným vrcholom. Sú na dobrej ceste priamo postúpiť na turnaj do Francúzska. "Ja sa veľmi teším na každé stretnutie s našimi hráčmi. Pre mňa je medzištátny zápas sviatok a verím, že aj pre nich. Už sa to pomaly ideme do finále kvalifikácie, ja som od začiatku upozorňoval, že tých bodov musíme získať strane veľa. Máme veľa bodov nahraných, ale nie toľko aby sme sa mohli predčasne uspokojiť. Chcem postúpiť na ME a ešte potrebujeme nejaké prekážky zdolať. Nebude to ľahké."

Popri Vittekovi dostal z útočníkov dôveru aj Adam nemec, ktorý stratil miesto v zostave New York City FC v MLS. „Zraz mi veľa napovie v akej forme sú jednotliví hráči, preto je aj nominácia širšia. Neviem v akom stave je Adam Nemec, chcem ho vidieť. Nie je v ľahkej situácii, ale reprezentácii vždy pomohol, aj keď bol v podobnej situácii v Unione Berlín," dodal 61-ročný lodivod Slovenska.

nominácia SR na kvalifikačné zápasy EURO 2016 v Španielsku (5. septembra v Oviede) a s Ukrajinou (8. septembra v Žiline):

brankári: Ján Mucha (Slovan Bratislava), Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň), Ján Novota (SK Rapid Viedeň)

obrancovia: Peter Pekarík (Hertha BSC Berlín), Kornel Saláta (Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva), Norbert Gyömbér (AS Rím), Ľubomír Michalík (DAC 1904 Dunajská Streda), Martin Škrtel (FC Liverpool), Dušan Švento (1. FC Kolín), Lukáš Tesák (FC Arsenal Tula)

stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Juraj Kucka (FC Janov), Ján Greguš (FK Jablonec), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň), Róbert Mak (PAOK Solún), Stanislav Šesták (Ferencváros Budapešť), Marek Hamšík (SSC Neapol), Ondrej Duda (Legia Varšava), Erik Sabo (PAOK Solún), Michal Ďuriš (Viktoria Plzeň), Miroslav Stoch (Bursaspor)

útočníci: Adam Nemec (New York City FC), Martin Jakubko (FK Amkar Perm), Róbert Vittek (Slovan Bratislava)

náhradníci:

brankári: Martin Dúbravka (Esbjerg fB), Tomáš Košický (Asteras Tripoli FC)

obrancovia: Peter Čögley (AS Trenčín), Lukáš Pauschek (Bohemians 1905 Praha), Pavol Farkaš (Xanthi FC), Lukáš Štetina (Dukla Praha)

stredopoliari: Filip Kiss (FK Haugesund), Karim Guédé (SC Freiburg), Róbert Pich (WKS Slask Vroclav)

útočníci: Marek Bakoš (Slovan Liberec), Filip Hološko (FC Sydney)

01 - Modified: 2024-04-18 14:33:44 - Feat.: - Title: Po desiatich rokoch diverzifikujeme. Slovensko predalo švajčiarskym investorom dlhopisy za 653 miliónov 02 - Modified: 2024-04-21 22:00:00 - Feat.: - Title: Bývalý viceguvernér ČNB pre HN: Cesta k euru sa v Česku odkladá, Klaus a Zeman tu vytvorili veľkú euroskepsu 03 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 04 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 05 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 02:18