StoryEditor

Hanba, ťahaj na Slovensko! Českí fanúšikovia vyháňajú nášho hokejistu

13.04.2015, 16:42

Třinecký sen, že luxusnú Werk Arénu pokrstí majstrovské šampanské, pomaly mizne. Litvínov si domov odviezol zo Sliezska  náskok 2:0 vo finále českej extraligy. Veľa fanúšikov oceliarskeho tímu už našlo hlavného vinníka - slovenského útočníka Štefana Ružičku.

Museli to byť pre Ružičku muky. Keď dvakrát v tretej tretine sedel na trestnej lavici a Litvínov využil obe presilovky. Pri ceste na striedačku počul třinecký útočník z tribún ironický potlesk a skandovanie svojho mena.

Po porážke 2:3 to potom dala slovenskému útočníkovi väčšina priaznivcov na oficiálnom klubovom Facebooku "zožrať" ešte raz.

"Ružička je najhoršia posila Třinca za posledné roky. Za tie peniaze by bol platnejší ktokoľvek iný. Hanba! Ťahaj na Slovensko," znejú vybrané reakcie.


Slovenský hokejista Štefan Ružička. Snímka: TASR/R. Stoklasa

Kde sa berie ten hnev, ktorý je vypúšťaný do vlastných radov? Môžu za to iba dva nedeľné fauly? Problém je dlhodobejší. Slovenský reprezentant so skúsenosťami z KHL i NHL totiž mal prísť do Třinca už pred sezónou. Po meste sa povráva, že sa s klubom nedohodol kvôli financiám, aj keď podľa oficiálnej verzie třineckí šéfovia stratili o nášho hokejistu záujem po podpise zmlúv s inými hráčmi.

"Trúfam si nahradiť elitného kanoniera Martina Růžičku," vyhlásil 30-ročný Slovák, keď vo februári opustil krachujúci Slovan Bratislava a upísal sa Třincu do konca sezóny.

Lenže v play-off má člen elitnej formácie v kolónke gólov nulu. Aj preto niektorí fanúšikovia nevidia jeho osem asistencií a zvaľujú na neho vinu za zle rozbehnutý boj o titul.

Ružička celkom pochopiteľne v nedeľu medzi novinárov neprišiel.

"Reakcia publika nebola moc povzbudivá. Pre Štefana to nie je jednoduché," povedal třinecký asistent Václav Varaďa. "Potrebujeme, aby nás fanúšikovia podporovali, čo väčšinu času robili, ale tu asi hrali veľkú úlohu emócie."

Teraz sa tréneri Třinca chystajú v kľude so Slovákom prehovoriť. "Je to skúsený hráč, pomohol nám v semifinále so Spartou," ospravedlňoval Varaďa nášho útočníka.

A pridal pár bojovných slov pred presunom do Litvínova: "Dostali sme sa do diery, ale stále žijeme. Ešte sú pred nami ďalšie zápasy! "

zdroj: idnes.cz
 

01 - Modified: 2007-05-09 17:38:00 - Feat.: 0 - Title: Zástupcu SR v Eurojuste bude menovať a odvolávať minister
01 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 02 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky 03 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič 04 - Modified: 2024-04-10 09:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Neuveriteľný Slafkovský sa odtrhol z reťaze. Strelil svoj prvý hetrik v NHL a naďalej prepisuje tímové rekordy 05 - Modified: 2024-04-10 05:33:11 - Feat.: - Title: VIDEO: Slafkovský strelil prvý hetrik v NHL, jeho tím suverénne triumfoval. Černák si pripísal asistenciu
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 12:52