StoryEditor

Slávnejší než Hossa. Návrat Sagana zaujal viac

30.09.2015, 00:00

„Wilkommen Weltmeister Felix.“ Tak takýto pútač vytiahol v príletovej hale schwechatského letiska manželský pár. Desiatky fanúšikov, ktoré čakali na slovenského šampióna Petra Sagana, sa začudovali. Dokonca začali polemizovať o tom, či Felix nie je nová prezývka nášho cyklistického šampióna. Nebola. To len spoločne so žilinským rodákom pricestoval z amerického Richmondu aj juniorský majster sveta v cestnej cyklistike Felix Gall.

Plánovaný príchod nášho majstra sveta sa aj kvôli meškaniu lietadla posunul o hodinu. Ako prvý sa pred kamerami všetkých televízií a asi desiatkou fotografov objavil otec slovenského reprezentanta Ľubomír Sagan. Zaujímavosťou je, že v súčte fanúšikov, médií či podporovateľov cyklistiky čakalo na Sagana vo Viedni viac ľudí, ako pred tromi mesiacmi vítalo na tom istom mieste trojnásobného víťaza Stanleyho pohára Mariána Hossu.

Pri jeho návrate z Chicaga by ste priaznivcov v drese tímu NHL Blackhawks hľadali márne. No včera bolo na Schwechate vidieť niekoľko cyklistických dresov tímu Tinkoff-Saxo. Podpísať slovenský cyklistický dres si dokonca prišiel dať populárny rozhlasový moderátor Matej „Sajfa“ Cifra. Krátko po pol desiatej ráno sa vo dverách príletovej letiskovej haly objavil náš šampión a cyklistický fenomén Peter Sagan v spoločnosti priateľky Katky a brata Juraja. Po krátkom zvítaní so svojím dlhoročným mediálnym manažérom Jozefom Korbelom predstúpil pred kamery a podelil sa o prvé dojmy po návrate. „Som rád, že som doma – teda teraz ešte v rakúskom Schwechate,“ vyjadril sa Sagan. Po zhruba osemhodinovom lete pôsobil majster sveta unaveným, no šťastným dojmom. Svoju úlohu zohral istotne aj veľký časový posun. Saganovi trvala asi päťsto metrov dlhá cesta z haly na parkovisko vyše pol hodiny. Počas nej neodmietol žiadnu žiadosť o spoločnú fotografiu, autogram a splnil si aj povinnosť voči médiám. Možno trochu prekvapujúco mu pri príchode chýbala na krku zlatá medaila.

Na otázku: Peťo, kde máš medailu? odpovedal, že nevie. A po chvíli ju vylovil z batožiny. Skrývala sa, respektíve bola „zapatrošená“ v jednom z rukávov jeho dúhového dresu. Dresu, ktorý bude ako nový držiteľ zlata zo svetového šampionátu nosiť na pretekoch v nasledujúcich dvanástich mesiacoch. Dresu, ktorý bude jemu, fanúšikom a tiež súperom pripomínať, kto je v súčasnosti najlepší cyklista na svete.

01 - Modified: 2007-09-30 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Konzervatívci začali boj
01 - Modified: 2024-04-03 22:06:46 - Feat.: - Title: "Je čas zasadnúť opäť do sedla." Sagan začal po operácii trénovať 02 - Modified: 2024-03-21 17:27:20 - Feat.: - Title: V Senici našli telo zastrelenej cyklistky. Vrahom má byť bývalý manžel, ktorý si potom vzal život 03 - Modified: 2024-02-23 13:28:51 - Feat.: - Title: Peter Sagan musel podstúpiť operáciu. Má problémy so srdcom a bude musieť vynechať preteky 04 - Modified: 2023-12-16 19:02:53 - Feat.: - Title: Víťazom ankety Zlatý pedál sa stal premiérovo Martin Svrček 05 - Modified: 2023-08-29 14:18:53 - Feat.: - Title: Chceli, aby sa cyklisti šmykli na oleji. Španielska polícia počas Vuelty zadržala sabotérov
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 10:42