StoryEditor

Emócie a debakel. Ronaldo si ani neškrtol a Barcelona odchádza ako víťaz

21.11.2015, 19:24
Autor:
TASRTASR

Prvé tohtosezónne El Clasico sa stalo suverénnou korisťou FC Barcelona. Katalánci absolútne ovládli sobotňajší futbalový sviatok herne aj výsledkovo, keď sa na triumfe 4:0 nad nevýrazným Realom Madrid podieľali dvakrát Luis Suarez, raz Neymar a Andres Iniesta. Po takmer dvoch mesiacoch sa na trávniky v drese "Barcy" vrátil elitný kanonier Lionel Messi, ktorý naskočil do hry v 57. minúte.

Barcelona si upevnila pozíciu lídra Primera Division a po sobotňajšom triumfe má pred Realom na čele už šesťbodový náskok. V 231. El Clasicu navyše zaznamenala 91. triumf, pričom v tejto štatistike sa dotiahla na "biely balet", ktorý má iba o jedno víťazstvo viac. Remízový počet stretnutí zostal na čísle 48.

"Barca" nastúpila na Santiago Bernabeu tradične 4-3-3, Real zvolil ofenzívne trio Rodriguez - Bale - Ronaldo, navyše na hrote ešte operoval Benzema. Nielen z pohľadu vytvorených príležitostí dominovala od úvodu "Barca", len v zakončení jej chýbala väčšia presnosť, až na situáciu z 11. minúty. Sergi Roberto potiahol akciu stredom útočnej polovice, skvele načasoval kolmicu čakajúcemu Suarezovi, ktorý vonkajším priehlavkom prestrelil Navasa. Realu viazla kombinácia a na trávniku bol totálne bezradný, navyše Ronaldo akoby pôsobil premotivovane, keď sa v prvom polčase dostal len do dvoch výrazných fyzických súbojov. Až v závere mohlo gólovo zahrmieť aj pred Bravom, ale Benzema netrafil volej z päťky. Šesť minút pred koncom si pre zmenu na ofsajdovej línii prebral Iniestovu prihrávku Neymar a popod Navasa rozosmútil madridský kotol druhýkrát. Pískanie domácich fanúšikov pritom mohlo byť ešte intenzívnejšie, ak by Marcelo neodhlavičkoval Suarezove zakončenie z bránkovej čiary.

Druhé dejstvo sa síce chvíľu nieslo pod taktovkou Realu, ale z vytvorených streleckých pozícii to domácim nepadlo. Naopak, v 53. minúte ich dorazila perfektná kombinácia na druhej strane s nechytateľnou koncovkou Iniestu - 0:3. Inkasovaný gól len potvrdil fakt, že Katalánci mali pred pokutovým územím a aj v ňom až príliš veľa priestoru. Po príchode Messiho mohli ešte výrazne zveľadiť rozdiel v skóre, no Real hlavne vďaka Navasovi neinkasoval. Absolútnu bezradnosť "pusiniek" podčiarkol Ronaldo po hodine hry, keď ani z vyloženej pozície, v ktorej by obyčajne nezaváhal, neprekonal Brava. Štvrťhodinu pred koncom zvýraznil skvelý výkon hostí štvrtým gólom Suarez. V závere bol čiernou škvrnou stretnutia nepríjemný zákrok Isca na Neymara, za ktorý domáci hráč okamžite videl červenú kartu.

Futbalisti Realu Sociedad San Sebastian zvíťazili v sobotňajšom zápase 12. kola španielskej Primera Division nad FC Sevilla 2:0. O góly sa v druhom polčase postarala dvojica Imanol Agirretxe a Xavier Prieto.

 

Primera Division - 12. kolo:

Real Sociedad San Sebastian - FC Sevilla 2:0 (0:0)

Góly: 73. Agirretxe, 77. Prieto

 

Real Madrid - FC Barcelona 0:4 (0:2)

Góly: 11. a 74. Suarez, 39. Neymar, 53. Iniesta. ČK: 85. Isco (Real)

 

01 - Modified: 2024-04-18 19:39:05 - Feat.: - Title: Barcelonu trápi sucho, sprevádzkujú tam druhú odsoľovaciu stanicu 02 - Modified: 2024-03-06 11:24:00 - Feat.: - Title: Jeden z najlepších trénerov sveta čelí závažným obvineniam. Mal spreneveriť milión eur 03 - Modified: 2024-02-21 08:43:17 - Feat.: - Title: Mbappé by „nechal“ v Paríži obrovskú časť výplaty. Real je však svetová značka, hodí sa im tam, tvrdí expert 04 - Modified: 2024-02-01 14:51:09 - Feat.: - Title: V Barcelone a okolí vyhlásili pre nedostatok vody núdzový stav 05 - Modified: 2024-01-29 15:52:54 - Feat.: - Title: Kríza v Červenom mori spôsobuje v barcelonskom prístave až dvojtýždňové meškania
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 20:19