StoryEditor

Kouč Realu rieši rébus. Hľadá ideálnu zostavu

12.08.2013, 12:09
Autor:
ihned.czihned.cz

Plnú hlavu starostí musí mať pred štartom španielskej futbalovej ligy tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti. „Prevŕtaný“ káder Realu Madrid sa novému koučovi ukazuje v najlepšom svetle, a taliansky tréner rieši, koho z dobre hrajúcich futbalistov posadiť na lavičku. Zvlášť v bránke je situácia ošemetná, Casillasova pozícia v základnej zostave bola pred sezónou neotrasiteľná posledných dvanásť rokov. Diego López je ale viac než zdatná konkurencia, a to španielska liga začína už cez najbližší víkend.

Real presvišťal letnou prípravou ako rozbehnutý rýchlik. Neprehral jediný zápas a v generálke presvedčivo zdolal Inter Miláno 3:0. Vynikajúci výkon podal proti milánskemu tímu práve gólman Diego López. Suverénne si poradil s niekoľkými šancami, ktoré mal súper v prvom polčase, a v druhej polovici vytiahol tri magické zákroky, ktorými zabránil istému gólu.



Minuloročnú sezónu zakončil López vo skvelej forme a tento rok, ako sa zdá, na oslnivé výkony nadväzuje. Ukazuje svoju rýchlosť a pohyblivosť, je navýsosť istý vo vzduchu, čo obrane Realu pridáva na pokoji. Keď ho v januári tréner José Mourinho priviedol zo Sevilly, mnohí si ťukali na čelo. Iní brali ako hotovú vec, že akonáhle sa uzdraví Iker Casillas, pôjde López na lavičku. Nestalo sa, naopak sa môže stať, že sa medzi tri tyče López postaví aj na začiatku novej sezóny.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. október 2024 02:31