StoryEditor

Slovan otočil zápas. Rozhodol pár sekúnd pred koncom

06.09.2015, 20:23
Autor:
TASRTASR

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom zápase KHL na domácom ľade nad chorvátskym klubom Medveščak Záhreb tesne 3:2. O výhre "belasých" rozhodol gólom 42 sekúnd pred koncom center Marek Viedenský, ktorý dorazil do siete strelu Lukáša Kašpara. Z úvodnej päťzápasovej domácej série v základnej časti tak vyťažili "belasí" šesť bodov, keď si pripísali dve výhry a tri prehry.

Slovenský zástupca v nadnárodnej súťaži dlho doplácal na nepresnú koncovku - kým "medvedi" využili v 13. minúte vďaka Marekovi Kvapilovi päťminútovú presilovku pri vylúčení Michala Sersena na 5 min + DKZ, domáci rovnakú príležitosť na gól nepremenili, rovnako ako ďalšie sľubné šance.

Streleckú smolu zlomili až v záverečnej tretine, keď v priebehu 34 sekúnd otočili skóre zásluhou gólov Cama Barkera a Václava Nedorosta. Medveščak zásahom Tomáša Mertla z 56. minúty vyrovnal, ale triumf domácich zariadil v samom závere Viedenský. Pri premiérovom súťažnom štarte v drese bratislavského klubu tak kanadský brankár Barry Brust vychytal víťazstvo.

Zverenci trénera Miloša Říha po troch dňoch voľna odchádzajú na prvý tohtosezónny "trip", ktorý začnú vo štvrtok o 18.30 SELČ súbojom na ľade dvojnásobného šampióna Dinama Moskva.

Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 3:2 (0:1, 0:0, 3:1)

Góly: 50. Barker (Kašpar, Tičar), 50. Nedorost (Švarný), 60. Viedenský (Kašpar, Nagy) - 13. Kvapil, 56. Mertl (Smoleňák, Kinrade). Rozhodovali: Gofman, Soin - Goľak, Deďuľa, vylúčení: 6:6 na 2 min, navyše 12. Sersen 5 min + DKZ za seknutie - 26. Brule 5 min + DKZ za úder do hlavy a krku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 8123 divákov.

Slovan Bratislava: Brust – Sersen, Barker, Starosta, Švarný, Kozák, Mihálik, Luža – Kašpar, Nedorost, Nagy – Jeglič, Tičar, Šťastný – Surový, Viedenský, Bartovič – Skokan, Lušňák, Skalický

Medveščak Záhreb: Krošelj - Gysbers, Mäntylä, Kinrade, Morrisonn, Larkin, Katic, Deutsch - Kvapil, Mertl, Smoleňák - Bjorkstrand, Genoway, Giliati - Saarinen, Brule, Hedberg - Glumac, Jämtin, Perkovich

 

Úvodná tretina priniesla rozháraný hokej, najmä domáci kopili pri rozohrávke nepresnosti. Na jednu mohli doplatiť, pred bránkou Slovana osamotený Jämtin však nedosiahol na prihrávku Giliatiho. V 9. minúte mali pri vylúčení Nagya dobré príležitosti na otvorenie skóre Saarinen a Mertl, obaja ale minuli cieľ. V 12. minúte dostal obranca Sersen za seknutie súpera trest na 5 min + DKZ a "belasí" hrali dlhé oslabenie. Hráči Medveščaku početnú výhodu po 56 sekundách využili, keď debutujúceho Brusta prekonal strelou k ľavej žŕdke Kvapil - 0:1. Říhovi zverenci kontrovali v oslabení, najprv situáciu 2 na 1 vyriešil Jeglič ranou, ktorá iba tesne minula bránku a vzápätí ušiel hosťom aj Kašpar, jeho pokus v poslednej chvíli zblokoval vracajúci sa Genoway. Slovan oslabenie ustál, po jeho skončení mal príležitosť na vyrovnanie Nagy, proti bol však Krošeljov betón.

Druhé dejstvo začali slovanisti oveľa aktívnejšie a pred Krošlejom bolo zrazu rušno. V 26. minúte prišli hostia o Bruleho, ktorý inkasoval za úder do hlavy a krku trest na 5 min + DKZ a putoval rovnako ako Sersen predčasne pod sprchy. Dlhočiznú presilovku však zahrali biedne, brankár Krošelj pôsobil sebaisto a strely z diaľky v pohode kryl, najväčšiu príležitosť mal paradoxne útočník Záhrebu Glumac, ktorého vychytal Brust. Slovan si opäť vytvoril šancu až v oslabení, pri vylúčení Nedorosta sa dostal do samostatného úniku Kašpar, no svoj blafák nedotiahol do úspešného konca. Na druhej strane bol blízko ku gólu Genoway, puk po jeho pohotovej dorážke poskakoval po hornej žŕdke. Slovan si začal produkovať šance, ale stále horel v koncovke, v 35. minúte zahodil tutovku po krížnej prihrávke Viedenského Surový, v závere tretiny opečiatkoval žŕdku Kašpar.

Tretiu časť odštartovali slovanisti dobýjaním súperovej bránky, všetko smerovali na Krošelja, ktorý ale prvé strely i dorážky hravo kryl. V 49. min dostali domáci šancu hrať presilovku 4 na 3, Říha si pred ňou vybral time out a pripravil pre svojich zverencov správnu taktickú schému. Domácich vykúpil zo streleckej mizérie Barker, ktorý od modrej čiary prepálil delovkou všetko, čo mu stálo v ceste. O 34 sekúnd už slovanisti viedli, po Švarného zavezení puku namieril presne spoza kruhov Nedorost. Medveščak po tomto momente vrhol všetky sily do útoku a necelé 5 minút pred koncom tretej tretiny sa dočkal vyrovnania. Smoleňákovo nahodenie tečoval pred Brustom Mertl - 2:2. Domáci však napokon brali všetky tri body, 42 sekúnd pred koncom zariadil triumf Viedenský.

 

ms jp

 

01 - Modified: 2007-09-11 14:42:00 - Feat.: 0 - Title: Amatérsky liečiteľ rakoviny pôjde opäť pred súd
01 - Modified: 2024-04-24 19:18:50 - Feat.: - Title: Nitra je novým majstrom hokejovej Tipos extraligy. Porazila Spišskú Novú ves a získala titul 02 - Modified: 2024-04-24 12:24:10 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 03 - Modified: 2024-04-23 14:26:40 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 04 - Modified: 2024-04-23 07:38:49 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL 05 - Modified: 2024-04-21 16:18:04 - Feat.: - Title: Hokejisti do 20 rokov skončili na domácom turnaji štvrtí. Mnohí ešte také náročné zápasy nehrali, tvrdí Štrbák
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 11:00