StoryEditor

Sagan po prílete zabával: Som rád, že som doma. Aj keď som na Schwechate

29.09.2015, 10:49

Mal meškanie niekoľko desiatok minút. Napokon sa však ľudia na letisku dočkali. Niečo po deviatej hodine ráno vystúpil jeho otec a o pol hodinu už dorazil do letiskovej haly aj majster sveta Peter Sagan.

A hneď na úvod zabával médiá. „Som rád, že som doma na Slovensku, aj keď som vlastne na Schwechate,“ povedal pretekár tímu Tinkoff-Saxo po prílete zo svetového šampionátu v cyklistike v americkom Richmonde.


Prečítajte si aj: Sagan prekvapil tým, čo ho motivovalo. Poslal svetu politický odkaz
                              Prichádza doba Petra Sagana. Titul majstra sveta mu zarobí milióny

                              Peťo je slovenský Michael Jordan. Toto hovoria osobnosti na triumf Sagana


Práve tam vybojoval pre Slovensko historické zlato. „Som unavený z časového posunu, ale teraz si pôjdem domov oddýchnuť,“ dodal Slovák, ktorého na letisku čakalo aj niekoľko fanúšikov. Sagan dorazil aj s rakúskym juniorským majstrom sveta Felixom Gallom, ktoré takisto vítali domáci fanúšikovia.

Sagan pre médiá vysvetlil, ako myslel to svoje politické posolstvo, ktoré predniesol hneď po zisku titulu majstra sveta v Amerike. „Narážal som na to, že svet je zvrátený, sami nevieme, čo so sebou a kam to všetko speje. Ľudia by sa mali zamyslieť nad tým, ako žijeme. Ako márnime čas technológiami, telefónmi. Každý je nenásytný a neviem, čo všetko chce od života. Pritom stačí len tak málo, veď život je pekný. Myslím si, že to je myšlienka, ktorou by sa dal zmeniť svet k lepšiemu, ak by sa každý zameral len na podstatné veci," tvrdí 25-ročný šampión.

Nášho pretekára čakajú v stredu oslavy majstrovského titulu na námestí v jeho rodnej Žiline. Štyri dni bude doma a potom pôjde na posledné preteky v tejto sezóne do Abú Zabí.

 

Elitný jazdec, ktorý sa v priebehu uplynulých štyroch rokov vypracoval zo špurtéra na komplexného cyklistu, smie celý budúci ročník nosiť na pretekoch dúhový dres pre majstra sveta. Priznal, že takýto úspech pred koncom náročnej sezóny nečakal, napriek tomu si jazdu s farbami dúhy na tričku plánuje užívať.

"Je to pre mňa veľká česť jazdiť v tomto drese, dúfam, že v ňom spravím veľa ďalších výsledkov," dodal Sagan. Let z Washingtonu do Viedne bol podľa jeho slov príjemný. „Letušky sa dozvedeli, že vezú majstra sveta. Takže ... Dobre sa letelo," konštatoval s úsmevom.

01 - Modified: 2007-09-30 11:05:00 - Feat.: 0 - Title: Slovak Telekom nemusí zaplatiť pokutu vo výške 885 mil. Sk
01 - Modified: 2024-04-03 22:06:46 - Feat.: - Title: "Je čas zasadnúť opäť do sedla." Sagan začal po operácii trénovať 02 - Modified: 2024-03-21 17:27:20 - Feat.: - Title: V Senici našli telo zastrelenej cyklistky. Vrahom má byť bývalý manžel, ktorý si potom vzal život 03 - Modified: 2024-02-23 13:28:51 - Feat.: - Title: Peter Sagan musel podstúpiť operáciu. Má problémy so srdcom a bude musieť vynechať preteky 04 - Modified: 2023-12-16 19:02:53 - Feat.: - Title: Víťazom ankety Zlatý pedál sa stal premiérovo Martin Svrček 05 - Modified: 2023-08-29 14:18:53 - Feat.: - Title: Chceli, aby sa cyklisti šmykli na oleji. Španielska polícia počas Vuelty zadržala sabotérov
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 15:52