StoryEditor

Slovensko začalo prípravu na šampionát. Títo hráči sa pobijú o nomináciu

19.03.2015, 16:00
Autor:
TASRTASR

Slovenská hokejová reprezentácia odštartovala vo štvrtok v Bratislave záverečnú prípravu na májové MS v Česku (1.-17.5.). Z nominovaného 24-členného kádra chýbali na prvom zraze brankár Ján Laco, útočníci Marek Viedenský a Ladislav Nagy, trojica skúsených hráčov sa po dohode s trénerom Vladimírom Vůjtekom pripojí k národnému tímu až budúci týždeň v utorok.

"Jano Laco sa ešte iba vracia z Kazachstanu, Marek Viedenský priletí z Fínska až v piatok a Laco Nagy dostal voľno, momentálne trénuje pod dohľadom asistenta Petra Oremusa v Košiciach. Dohodli sme sa, že sa pripoja k tímu až 24. marca pred štartom ďalšieho prípravného bloku," uviedol tréner SR Vladimír Vůjtek.

Českému koučovi sa na štvrtkovom zraze hlásila aj trojica Rastislav Dej (Hradec Králové), Radovan Puliš a Samuel Baroš (obaja HKM Zvolen), ktorých donominoval až v utorok po vypadnutí ich klubov v play off.


Slovenský hokejový brankár Denis Godla. TASR/P. Neubauer

Reprezentantov čaká v hlavnom meste trojdňový minikemp, počas ktorého sa zamerajú najmä na fyzickú prípravu. "Chceme, aby sa počas najbližších troch dní hráči opäť rozhýbali, svaly si znovu zvykli na určitú záťaž, aby si na ďalší týždeň, ktorý bude fyzický náročný, náhodou 'neurvali' nejaký sval a neprišlo k zraneniam," vysvetlil Vůjtek.

Zdravotné problémy hlásil z nominovaných iba Radovan Puliš, útočníka HKM Zvolen trápi boľavý chrbát a čaká ho vyšetrenie magnetickou rezonanciou.

Vůjtek má v kádri zatiaľ 17 hráčov, ktorí si v tejto sezóne zahrali v KHL, z toho desať v drese bratislavského Slovana. Ďalší zraz je naplánovaný na utorok 24. marca takisto v hlavnom meste. Káder bude reprezentačný tréner postupne dopĺňať hokejistami, ktorých kluby vypadnú vo svojich súťažiach v play off.

V rámci záverečnej prípravy odohrajú slovenskí hokejisti v priebehu štyroch týždňov dovedna osem stretnutí v rámci Euro Hockey Challenge, dvakrát sa stretnú so Švédskom, Českom, Bieloruskom a Lotyšskom.

"Príprava je dlhá, ale je vynútená dlhou pauzou, keďže už 24. februára sa skončila klubová sezóna až pre polovicu adeptov na reprezentačný dres na MS a my sme s tým museli niečo robiť. Osem náročných prípravných zápasov im veľa dá a určite sa dobre pripravia," dodal Vůjtek.

Káder SR v záverečnej príprave na májové MS v Česku:

brankári - Denis Godla (Slovan Bratislava/KHL), Ján Laco (Barys Astana, Kaz./KHL), Branislav Konrád (Dukla Trenčín), Samuel Baroš (Slovan Bratislava/KHL, HKM Zvolen)

obrancovia - Ivan Baranka, Lukáš Kozák, Michal Sersen (všetci Slovan Bratislava/KHL), Peter Čerešňák (HC Vítkovice/ČR), Milan Jurčina (Dinamo Riga, Lot./KHL), Karol Sloboda, Peter Podhradský (obaja Lada Togliatti, Rus./KHL), Ivan Švarný (Dinamo Minsk, Biel./KHL)

útočníci - Milan Bartovič, Libor Hudáček, Ladislav Nagy, Andrej Šťastný (všetci Slovan Bratislava/KHL), Mário Bližňák (Slovan Bratislava/KHL, HC Plzeň/ČR), Ján Sýkora (HC Plzeň/ČR), Marcel Haščák, Michel Miklík (obaja Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Michael Vandas (HC Vítkovice/ČR), Marek Viedenský (HPK Hämmeenlinna/Fín.), Rastislav Dej (HK Hradec Králové/ČR), Radovan Puliš (HKM Zvolen)

Program SR počas záverečnej prípravy na MS (zápasy Euro Hockey Challenge):

2. apríla: SR – Švédsko (Trenčín)

4. apríla: SR – Švédsko (Bratislava)

9. apríla: ČR – SR (Jihlava)

10. apríla: ČR - SR (Jihlava)

16. apríla: SR - Bielorusko (Košice)

18. apríla: SR – Bielorusko (Poprad)

24. apríla: Lotyšsko – SR (Riga)

25. apríla: Lotyšsko – SR (Riga)

1.-17. mája: MS 2015 (Praha, Ostrava, ČR)

01 - Modified: 2007-04-17 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ochorel aj Slota
01 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 02 - Modified: 2024-04-18 14:47:23 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále vo veľkú výhodu 03 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 04 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky 05 - Modified: 2024-04-12 11:49:23 - Feat.: - Title: Hráči z KHL nepôjdu na hokejový šampionát do Česka. Zväz tvrdí, že nie sú k dispozícii
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 23:26