StoryEditor

Bojkotujúcich Slovákov zradil ďalší muž. Handzuš: Prečo do toho vôbec išli?

10.12.2015, 18:39

Na začiatku ich bolo 53, teraz už reprezentácii bojkotujících slovenských hokejistov nezostala ani celá päťdesiatka. Naposledy nevydržal a "zradil" obranca Michal Sersen, nasledoval tak ďalších troch hráčov, ktorí bojkot zrušili skôr.

Situácia v slovenskom hokeji je stále kritická. Slávni reprezentanti na čele s Michalom Handzušom v reakcii na poslednú - podľa nich neregulárnu - voľbu šéfa zväzu podpísali petíciu, kde požadujú opakovanie volieb a odstúpenie Igora Nemečka.

Keď už sa na jeseň zdalo, že sa obe strany dohodnú a bojkot sa zruší, spor sa snáď ešte vyostril. Ústupok prezidenta zväzu v podobe návrhu nových stanov spolu s usporiadaním mimoriadneho kongresu v máji 2016 sa Handzušovým ľuďom nezdal dostatočný.

Nekonečný príbeh pokračuje

Hokejisti, ktorí chcú svojim prístupom zlepšiť hokejové pomery na Slovensku, sa boja, že Nemečekova garancia nie je dostatočná. Navyše jeho "hlavu" žiadajú okamžite. "Nerezignujem!" tvrdí však šéf zväzu. "Platí však, že keď sa do 30. júna neuskutoční kongres, z funkcie odstúpim. Verím, že človeka, ktorého zvolia do funkcie, budú všetci akceptovať a konečne nastane pokoj."

Avšak teraz pokoj rozhodne nie je, ale Nemečekovi sa zrejme súčasný vývoj páči. Vôla rebelujúcich hráčov slabne, po Romanovi Kukumbergovi, Tomáš Marcinkovi a Lukášovi Cingelovi sa dostal do reprezentačnej nominácie aj obranca Sersen zo Slovana.

"Nechcem, aby to vyznelo tak, že som odišiel. Proti nikomu nebojujem, Michalovi Handzušovi som vysvetlil, že chcem reprezentovať. On to pochopil," povedal bývalý Sparťan pre denník Nový čas.

Handzuš sa čuduje

Handzuš jeho slová potvrdil, avšak trochu sa nad Sersenovým konaním začudoval. „Keď hráči podpisovali petíciu, tak vedeli, do čoho idú. Bolo jasné, že môže nastať aj taká situácia, že sa to bude naťahovať. Každý mal na výber, tak neviem, prečo do toho išli, keď teraz menia názor. Ale musíme to rešpektovať," povedal Handzuš.

"Tento stav vyhovuje zväzu, vedia, že sa blíži šampionát a agenti budú tlačiť hráčov, aby išli hrať kvôli lepším kontraktom. Ale musíme zostať súdržní, vieme, prečo sme to podpisovali," dodal Handzuš.

Je fakt, že všetkým štyrom mužom, ktorí odvolali svoj podpis, skončí zmluva na konci tejto sezóny. Takže možno bude slovenských hokejistov, ktorý sa boja o prácu pribúdať.

"Nech to dopadne akokoľvek, je dôležité, aby neutrpel slovenský hokej," hovorí Sersen.


 

01 - Modified: 2024-04-19 13:33:49 - Feat.: - Title: Pospíšil prispel k triumfu Calgary asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného 02 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 03 - Modified: 2024-04-19 13:43:49 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále veľkú výhodu 04 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 05 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 09:56