StoryEditor

Glosa HN: Máme, čo sme chceli

09.01.2014, 14:41
Dva pohľady na jednu vec. Prečítajte si glosu našich redaktorov.

Ako sa predpokladalo, nominácia Vladimíra Vůjteka na hokejový turnaj v Soči vyvolala veľkú polemiku. Hlavným aktérom je samozrejme Miroslav Šatan. Vynechanie tejto legendy slovenského hokeja nenechalo jeho fanúšikov chladných. Tí sa už mobilizujú na sociálnych sieťach a žiadajú jeho donominovanie. Hystéria sa nevyhla ani našim europoslancom, Záborskej a Šťastnému, ktorí Vůjtekov krok považujú za diskrimináciu. Argument, že ak vo fyzicky náročnom športe uprednostníte niekoho mladšieho a silnejšieho ako takmer 40-ročného hokejistu je diskriminácia, si zaslúži pozornosť lekárov. O duševné zdravie jeho autora.

Celá hystéria má však inú pointu. Slováci si opäť totiž nedali pozor na to, čo si prajú. A to sa im splnilo. Keď sa po poslednej olympiáde vo Vancouvri hľadal nový hokejový tréner, od začiatku malo ísť o zahraničného kouča. Odborníci, ale aj široká verejnosť volala totiž po tom, aby nový tréner nemal väzby na hráčov. Teda nerobil nomináciu podľa mien, ale podľa aktuálnych výkonov. Jánovi Filcovi sa pred štyrmi rokmi vyčítala najmä nominácia extraligového hráča Žigmunda Pálffyho, ktorý už v tej dobe na svetovú elitu herne nestačil. Prvý pokus s Kanaďanom Glenom Hanlonom nevyšiel (kauza Zedník). Druhý pokus s Čechom Vůjtekom zatiaľ vychádza. Pretože, ak by bol Šatan v tíme, ľudia by rozobrali opäť jeho zásluhy. Avšak v tom duchu, že nič iné nemá a do tímu nepatrí.


Pravda o Šatanovi. Tak trochu inak
Vladimír Vůjtek jednoducho pozabudol na stratégiu, ktorú si s Miroslavom Šatanom dohodol. Jeden z našich (niekdajších) najlepších hokejistov chcel svoju pravú formu ukázať až priamo na mieste, najlepšie až v kľúčových zápasoch olympiády.
A šetril sa (áno, aj to v hokeji občas treba - pokiaľ ho teda hráte a nielen pozeráte). Pýtate sa, ako k hrubému a kontroverznému omylu mohlo dôjsť? Jednoducho. Podľa mňa išiel Vůjtek so Šatanom na pivo, kde tento „ťah“ spoločne vymysleli. Ako to však býva, na druhý deň si častokrát nikto, alebo len veľmi málo ľudí niečo pamätá. V tejto dvojici bohužaľ pozabudol tréner Vůjtek a chudáka Šatana nenominoval. Šatanovi tak ostali len „hokejky pre plač.“
 
Poznámka: Autorka sa neorientuje v športovom dianí a túto glosu napísala iba ako vtipný postreh k súčasnej situácii ohľadom nominácie na olympijské hry.


Petra Jamrichová


01 - Modified: 2005-11-27 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Predaj v strednej Európe
01 - Modified: 2015-07-10 13:07:30 - Feat.: - Title: Šatan odmietol veľkú ponuku od Nemečka. Pridal sa na stranu nespokojných hokejistov 02 - Modified: 2014-08-25 07:42:33 - Feat.: - Title: Šatan sa môže vrátiť do extraligy. Ponuku dostal od Trenčína 03 - Modified: 2014-05-09 12:33:34 - Feat.: - Title: Šatan: Z rivality sme už vyrástli. Ale Čechov chceme zdolať 04 - Modified: 2014-04-04 10:47:27 - Feat.: - Title: Líder Slovenska je späť. Šatan ide na šampionát 05 - Modified: 2014-02-24 12:54:57 - Feat.: - Title: Soči sa lúči s olympiádou
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 10:47