StoryEditor

České legendy sú v konflikte. Hašeka pobúril Jágr

28.05.2014, 15:02
Autor:
tasr, stltasr, stl

Legendárny brankár Domink Hašek sa pustil do ďalšej českej hokejovej legendy Jaromíra Jágra. "Dominátorovi" sa nepáči, akým spôsobom sa jeho bývalý reprezentačný kolega rozlúčil s kariérou v národnom drese po uplynulých majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku.

Ako povedal pre český denník Sport, Jágr podľa neho neuniesol kritiku svojich výkonov na šampionáte a reagoval nemiestne. "Je to prejav neúcty," reagoval Hašek na Jágrove slová počas MS. "Nepotrebujem, aby si moje meno bral niekto do úst, keď nevie nič o tom, aká je úcta. Štvú ma ľudia, ktorí vyjadria nejaký názor a nevedia ani.... Ja zo seba nerobím génia, ale hokej hrám 25 rokov a musel som sa nejakým spôsobom prispôsobiť. Keď niekto niečo vypustí, musí si byť istý, že to má zmysel, pretože to ovplyvní názory ďalších ľudí," uviedol Jágr.

"Čo povedal, je neospravedlniteľné. Ku všetkým, ktorí si dovolili Jágra kritizovať, ako sa postavil k ľuďom, ktorí to spravili. Postavil sa do pozície, že on znamená niečo viac než jeho kritici, keď im toto odkázal. Ja som niekto a vy nemáte právo ma kritizovať. A to je zlé, s tým nikdy nemôžem súhlasiť," reagoval Hašek.

Jágr bol na uplynulých MS s ôsmimi bodmi najproduktívnejším českým hráčom. Na druhej strane sa pomaly rozbiehal a v závere, keď mužstvo hralo o medaily, príliš často fauloval. Česi v semifinále s Fínskom i boji o bronz so Švédmi nedali ani gól a oba duely prehrali 0:3. Po tom poslednom Jágr vyhlásil, že v reprezentácii končí a obul sa do kritikov i rozhodcov, ktorých nazval klaunmi.

"Keď som to prvýkrát videl, tak ma napadlo, či sa nezbláznil. Potom ma to stále viac mrzelo. Keby to urobil ktorýkoľvek iný človek, tak si poviem, je to hlupák, nech si hovorí, čo chce. Ale on je hokejista, najväčšia osobnosť českého národa," pokračoval pre Sport Hašek. "Kritika vždy bola a bude. A bez tých ľudí by on ani nemohol byť, rovnako ako ja. Keby nás stále niekto plácal po ramenách, akí sme dobrí, to by nebolo normálne."

Hašek spolu s Jágrom vyhral olympijský turnaj v Nagane. Je dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára, šesťnásobný najlepší brankár NHL a dvojnásobný držiteľ Hartovej trofeje.

01 - Modified: 2006-06-05 15:05:00 - Feat.: 0 - Title: ODS nechce predčasné voľby ani koalíciu s ČSSD
01 - Modified: 2024-03-06 15:20:52 - Feat.: - Title: Jágr je pod paľbou kritiky, jeho klub príde o významnú dotáciu. Musí sa niečo udiať, reaguje primátor Kladna 02 - Modified: 2024-02-19 08:17:45 - Feat.: - Title: Jágr sa dočkal v NHL veľkej pocty. Pittsburgh vyvesil dres českej legendy 03 - Modified: 2024-01-15 19:14:22 - Feat.: - Title: Bývalého útočníka Igora Libu uvedú do Siene slávy Medzinárodnej hokejovej federácie, poctia aj Jágra 04 - Modified: 2024-01-08 14:52:27 - Feat.: - Title: Legendárny Jágr prehovoril o kauze Hudáček 05 - Modified: 2024-01-08 08:15:11 - Feat.: - Title: Slovák vyvolal rozruch v Česku. Hudáček končí po proteste fanúšikov v Jágrovom tíme expresne rýchlo
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 02:30