StoryEditor

Z neznámeho chlapca sa stal za dva týždne hrdina. A Godla už získal aj prestížnu cenu

06.01.2015, 09:02
Autor:
TASRTASRredred
Mladý Slovenský brankár sa stal najužitočnejším hráčom šampionátu do 20 rokov.

Brankár slovenskej hokejovej reprezentácie Denis Godla sa stal najužitočnejším hráčom skončených majstrovstiev sveta do 20 rokov. Titul MVP (Most Valuable Player) mu udelili médiá.

Godlu zachytil šampionát vo fantastickej forme a mal výrazný podiel na tom, že Slováci po dlhých šestnástich rokoch vybojovali na juniorských MS bronzové medaily. Na turnaji odchytal sedem stretnutí, pričom zlikvidoval 224 z 242 súperových striel a dosiahol úspešnosť 92,56 percenta.


Prečítajte si aj: Fantázia. Slováci porazili Švédov a vybojovali bronzové medaily
                            Slovensko ako Popoluška. Svetové médiá uznali silu našich hokejistov


Viackrát svojimi bravúrnymi zákrokmi podržal mužstvo a za svoje výkony si napokon vyslúžil to najvyššie individuálne ocenenie - titul MVP. Okrem toho ho direktoriát turnaja určil za najlepšieho brankára šampionátu a dostal sa ako jediný Slovák aj do All-Star tímu MS.

Aj  preto  je  manažér nášho brankára Denisa Godlu v posledných dňoch pod paľbou telefonátov. Marcel Sakáč pre 
HN prezradil, že o služby reprezentačnej jednotky je záujem tak v zámorí, ako aj zo strany švédskych a fínskych hokejových klubov. „O  Denisa  je  veľký  záujem, v súvislosti s možným draftom do NHL sa na neho pýtajú zámorské kluby,  informovali  sa  aj  mužstvá zo severu Európy,“ povedal Sakáč. Godla je v súčasnosti gólmanom Slovana.

S mužstvom „belasých“ sa mu pritom zmluva skončí až v lete 2016. Podľa neho je na rozhodnutí Slovana, či ho budú chcieť uvoľniť ešte počas platnosti zmluvy, alebo budú trvať na jej dodržaní. „S istotou môžem teraz povedať len to, že po skončení majstrovstiev sveta do 20 rokov sa pripojí k mužstvu Slovana v Kontinentálnej hokejovej lige,“ skonštatoval Marcel Sakáč. 

V ňom mu robia spoločnosť švédsky obranca Gustav Forsling a kvarteto kanadských zlatých medailistov Josh Morrissey, Connor McDavid, Sam Reinhart a Max Domi. Za najlepšieho obrancu MS "20" vyhlásili Rusa Vladislava Gavrikova, ocenenie pre najlepšieho útočníka získal kanadský krídelník Max Domi.

Informácie priniesla oficiálna webstránka šampionátu.

Individuálne ocenenia (určil direktoriát):

najlepší brankár: Denis GODLA (SR)

najlepší obranca: Vladislav Gavrikov (Rus.)

najlepší útočník: Max Domi (Kan.)

najužitočnejší hráč (podľa médií, MVP): Denis GODLA (SR)

All Star tím (vybrali médiá):

Denis GODLA (SR) - Gustav Forsling (Švéd.), Josh Morrissey - Connor McDavid, Sam Reinhart, Max Domi (všetci Kan.)

 

 

01 - Modified: 2007-02-08 12:35:00 - Feat.: 0 - Title: ČEZ sa novej slovenskej regulačnej novely neobáva
01 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky 02 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič 03 - Modified: 2024-04-10 09:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Neuveriteľný Slafkovský sa odtrhol z reťaze. Strelil svoj prvý hetrik v NHL a naďalej prepisuje tímové rekordy 04 - Modified: 2024-04-10 05:33:11 - Feat.: - Title: VIDEO: Slafkovský strelil prvý hetrik v NHL, jeho tím suverénne triumfoval. Černák si pripísal asistenciu 05 - Modified: 2024-04-07 04:53:30 - Feat.: - Title: Slafkovský asistoval, na výhru Montrealu to však nestačilo
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. apríl 2024 19:11