StoryEditor

Slovan v KHL opäť zaskočil favorita. S Petrohradom získal bod

17.09.2015, 22:15
Autor:
TASRTASR

Hokejisti Slovana Bratislava uhrali v štvrtkovom zápase KHL na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu s SKA Petrohrad cenný bod, keď s obhajcom Gagarinovho pohára prehrali 1:2 až po predĺžení.

Na vedúci zásah fínskeho centra SKA Jarna Koskirantu zo 7. minúty odpovedal po bezgólovej druhej tretine v 52. minúte domáci obranca Cam Barker, keď si puk po jeho delovke kuriózne sám zrazil za chrbát brankár Iľja Ježov. V predĺžení rozhodol o dvoch bodoch pre favorita Jevgenij Ketov. Hostia tak ukončili víťaznú sériu "belasých", ktorá trvala štyri stretnutia.

Zverenci trénera Miloša Říhu po dni voľna odohrajú ďalší zápas v sobotu, keď o 17.30 h privítajú opäť v domácej aréne Spartak Moskva.

KHL - základná časť:

Slovan Bratislava - SKA Petrohrad 1:2 pp (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)

Góly: 52. Barker - 7. Koskiranta (Barabanov), 65. Ketov (Dadonov). Rozhodovali: Odinš, Ravodin - Tomilov, Gordenko, vylúčení: 6:4 na 2 min, navyše Čudinov (SKA) 10 min za úder do oblasti hlavy a krku, presilovky a oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané).

zostavy:

Slovan Bratislava: Garnett - Novák, Barker, Švarný, Starosta, Sersen, Mihálik, Kozák – Viedenský, Nedorost, Kašpar - Jeglič, Tičar, Nagy – Bartovič, Protasenja, Surový – Petráš, Lušňák, Skalický

SKA Petrohrad: Ježov - Belov, Čudinov, Jakovlev, Zubarev, Chafizullin, Kutejkin, Rukavišnikov, Judin - Lindström, Koskiranta, Barabanov - Dadonov, Šipačov, Burdasov - Ketov, Kablukov, Arťuchin - Ponikarovskij, Chochrjakov, Dergačov

Slovan začal proti favoritovi bez rešpektu, lenže kým domáce akcie zväčša končili na útočnej modrej, útočníci Petrohradu sa dokázali kombináciami dostať až pred Garnetta, ktorý musel byť v strehu. Už v 4. minúte unikol po Tičarovej strate puku a zaváhaní Švarného vo vlastnom oslabení Koskiranta, kanadský brankár ale vytiahol skvelý zákrok.

Vzápätí si poradil aj so zakončením Dergačova. V 7. minúte už ho ale po akcii Barabanova na dvakrát prekonal osamotený Koskiranta a hostia viedli. Petrohrad mohol následne zvýšiť náskok, Garnett však výborne zakročil betónom proti strele Čudinova. Domáci si nevytvorili súvislejší tlak ani v presilovkách, za zmienku stoja iba delovky Švarného a Nováka, ktoré skrotil pozorný Ježov. Na konci tretiny nevyšlo "belasým" ani nádejné prečíslenie 3 na 1, ktoré prvý útok spackal.

Od druhej tretiny tréner Slovana Miloš Říha pomiešal útoky a zmeny tímu viditeľne prospeli. V 23. min. mieril Surový z otočky nad, následne aktivitu prvej formácie nekorunoval Nagy, ktorého prvá strela tesne minula cieľ a druhú zastavil Ježov.

V polovici stretnutia mala po prihrávke Jegliča spoza bránky obrovskú možnosť na vyrovnanie jeho slovinská "dvojička" Tičar, center druhého útoku však zblízka trestuhodne netrafil odkrytú časť bránky. Každopádne, domáci v týchto chvíľach zatlačili súpera. V 37. minúte si z boku nakorčuľoval pred bránku SKA aktívny Surový, aj tentoraz jeho projektil letel nad.

Slovan otvoril tretie dejstvo dvoma presilovkami, v ktorých zovrel súpera do klieští, ale Petrohradčania aj vďaka spoľahlivému Ježovovi odolávali. Hru v týchto chvíľach drobili časté vylúčenia, terčom faulov hráčov SKA bol najmä technický Nagy. V 47. min. v početnej nevýhode odpálil puk z vlastného obranného pásma mimo hraciu plochu Tičar a domáci išli do troch, dlhé oslabenie 3 na 5 však zvládli. Skvelý Garnett si poradil s dorážkami Koskirantu i Dadonova.

Hra gradovala, v 50. minúte Ježov s námahou vytlačil strelu Surového na žŕdku. O minútu sa už ale vypredaná hala dočkala, Barkerova delovka sa od zadného mantinelu odrazila pred bránku hostí a dovtedy pozorný Ježov si puk kuriózne sám zrazil za chrbát - 1:1. Slovanisti zacítili, že majú šancu uhrať výborný výsledok, museli si však dávať pozor na zadné dvierka. V 55. minúte Ketov a Kablukov v sľubných pozíciách iba tesne minuli domácu svätyňu.

Duel tak dospel až do predĺženia. V ňom oslabil svoj tím Barker, ktorý putoval na trestnú lavicu za nedovolené bránenie, "belasí" však oslabenie ustáli aj vďaka Garnettovi, Kanaďan sa zaskvel najmä pri delovkách Kutejkina. Na konci predĺženia však domáci neustrážili Ketova, ktorý po prihrávke Dadonova zblízka zavesil a rozhodol o dvojbodovom triumfe Petrohradu.

01 - Modified: 2007-09-19 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Hilton Hotels prevezme investičná firma Blackstone
01 - Modified: 2024-04-19 05:43:13 - Feat.: - Title: Pospíšil prispel k triumfu Calgary asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného 02 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 03 - Modified: 2024-04-18 14:47:23 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále vo veľkú výhodu 04 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 05 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 10:44