StoryEditor

Godla opäť čaroval, na Ameriku to však nestačilo

29.12.2014, 23:30
Autor:
TASRTASR

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali vo svojom treťom zápase v A-skupine juniorských MS v Montreale s rovesníkmi z USA 0:3. Na konte tak majú stále tri body za víťazstvo nad obhajcom titulu Fínskom (2:1) a zostávajú na tretej priečke tabuľky. K postupu do štvrťfinále potrebujú získať v záverečnom skupinovom vystúpení s Nemeckom (v stredu o 2.00 SEČ) aspoň bod, teda dostať zápas do predĺženia.

Slováci, ktorým chýbal potrestaný obranca Erik Černák, od úvodu čelili jasnej streleckej prevahe súpera. Pozornou defenzívou však dokázali dlho eliminovať jeho útočnú silu a navyše sami hrozili z brejkov. S favoritom držali krok až do 38. minúty, keď Denisa Godlu prekonal z veľkého uhla Sonny Milano. V tretej tretine Američania vystupňovali svoj tlak a víťazstvo ešte poistili gólmi Dylana Larkina a Johna Haydena.

Slovenská "dvadsiatka" tak prehrala s USA na juniorských MS piatykrát v rade, naposledy ich dokázala zdolať v januári 2009 v pamätnom štvrťfinále v Ottawe pod vedením trénera Štefana Mikeša 5:3.

Slovensko - USA 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Góly: 38. Milano (Larkin), 43. Larkin, 55. Hayden (Carlo, Matthews). Rozhodovali: Gofman (Rus.), Wehrli (Švajč.) - Lhotský (ČR), Mills (Kan.), vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0.

Slovensko: Godla – Hochel, Rosandič, Jaroš, Holenda, Pavúk, Bačik, Jendroľ - Cehlárik, Paulovič, Réway – Skalický, Sukeľ, Koyš – Šoltés, Rehák, Lantoši - Petráš, Kabáč, Bondra

USA: Demko - Butcher, Carlo, Hanifin, McCoshen, Werenski, DeAngelo, Collins - Tuch, Eichel, Motte - Schmaltz, Matthews, Wood - Fasching, Larkin, Milano - Louis, de Leo, Hayden

Američania mali od úvodu vďaka korčuliarskej a technickej zdatnosti hernú i streleckú prevahu, no Slováci dokázali ich ofenzívu otupiť, keď sa stíhali včas vracať dozadu a prehusťovať priestor pred brankárom Godlom. Ojedinelú šancu si favorit vytvoril v 7. minúte, po prihrávke Schmaltza však Milano netrafil odkrytú bránku. Slovenskí hokejisti sa na dlhšie usadili v útočnom pásme iba v presilovke, ktorú zahrali živo a pokúšali sa o častú streľbu, no súper ich pokusy zblokoval. V 18. minúte potom mohli otvoriť skóre, po Skalického prihrávke mal gól na hokejke nepokrytý Sukeľ, zblízka zakončil len do Demkovho pravého betónu.

Druhú tretinu začali Slováci superšancou Cehlárika, po Réwayovej prihrávke osamotený pred Demkom trafil korčuľou iba brankárovu lapačku. Zápas dostal grády, Američania stupňovali tempo, no Bokrošovi zverenci takisto hrozili z brejkov. Istotou v bránke bol Godla, ktorý skrotil nebezpečné strely Wooda a Matthewsa, na druhej strane unikol súperovej obrane Lantoši, v nájazde však prestrelil a vzápätí sa neujal ani jeho bekhendový pokus po dravom prieniku. V 35. minúte pomohla Godlovi žŕdka pri zakončení Motteho. Slováci držali bezgólové skóre až do 38. minúty, vtedy Milano prefrčal po ľavom krídle okolo Reháka a Jaroša a z veľkého uhla zavesil presne ponad rameno Godlu - 0:1.

Gól Američanov nakopol a hráči spod Tatier už pod tlakom nedokázali zastavovať jeho stále nebezpečnejšie akcie. Na 2:0 zvýšil pohotovo z otočky Larkin, keď puk z uhla prekĺzol popod Godlu do siete. Potom zahodil veľkú šancu na zveľadenie náskoku Matthews, v 54. min Godla zneškodnil tutovku Faschinga, v ľahu aj strelu Carla a vzápätí Eichel sám pred slovenským brankárom prestrelil. V 55. minúte mali Slováci poslednú šancu na zdramatizovanie zápasu, no presilovku nevyužili, naopak Hayden, opäť strelou z uhla, tretíkrát prekonal Godlu a spečatil americký triumf.

 

01 - Modified: 2007-02-04 11:43:00 - Feat.: 0 - Title: Moratinos chváli Slovensko za záujem o Latinskú Ameriku
01 - Modified: 2024-01-06 11:27:54 - Feat.: - Title: MS20: Slovenskí hokejisti spoznali svojich súperov na budúcoročnom turnaji 02 - Modified: 2024-01-05 17:20:10 - Feat.: - Title: Česko – Fínsko 8:5. Juniori oslavujú bronz, Česi v závere zavŕšili obrat 03 - Modified: 2024-01-02 16:10:28 - Feat.: - Title: Česi oslavujú senzačný postup, Kanadu potopili 11 sekúnd pred koncom 04 - Modified: 2023-12-26 15:12:12 - Feat.: - Title: Reakcie českých médií: Nečakaná demolácia a hanba. Od Slovákov sme schytali debakel, súper hral výrazne lepšie 05 - Modified: 2023-12-26 15:38:00 - Feat.: - Title: MS20: Federálne derby bolo v jednoznačnej réžii Slovákov. Obhajcovia striebra z Česka prehrali o štyri góly
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 00:59