StoryEditor

Takto by mali hrať Slováci na olympiáde. Podľa HN

06.01.2014, 12:55
Autor:
redred
Tréner Vladimír Vůjtek oznámi v utorok nomináciu na olympijské hry v Soči. Takto by mala vyzerať zostava podľa HN.

Už zajtra (utorok 7. februára) sa dozvieme, ktorí hráči budú reprezentovať Slovensko na olympijských hrách v Soči. Tréner Vladimír Vůjtek totiž oznámi konečnú nomináciu na olympiádu. V našej nominácii sú traja brankári, osem obrancov a štrnásť útočníkov. Chýba v nej Marián Gáborík, ktorý pre zranenie s najväčšou pravdepodobnosťou nebude štartovať na olympiáde.
Ako by mohla vyzerať zostava podľa HN:

Prvá formácia

Druhá formácia

Tretia formácia

Štvrtá formácia + náhradníci

 

Nominácia Slovenska na olympiádu v Soči podľa HN:
Brankári:

Jaroslav Halák (St. Louis Blues)
- Naša jednoznačná jednotka v bráne. Po nevydarenej minulej sezóne spôsobenej aj zranením je gólman St. Louis Blues opäť vo forme. V štatistikách NHL mu medzi brankármi patrí desiate miesto. V tejto sezóne vychytal už sedemnásť víťazstiev svojho mužstva.

Peter Budaj (Montreal Canadiens)
- Už niekoľko rokov mu patrí prívlastok "stabilná dvojka v najlepšej súťaži sveta". Túto úlohu by mal plniť aj pri Halákovi na olympiáde v Soči. V tomto ročníku NHL odchytal zatiaľ desať zápasov, z toho päť víťazných.

Marek Čiliak (Kometa Brno)
- Veľké prekvapenie tejto sezóny. 23-ročný nádejný brankár patrí medzi elitu v českej lige. Vďaka nemu má Kometa Brno druhý najmenší počet obdržaných gólov. Práve na olympiáde by mohol nazbierať potrebné skúsenosti pri dvojici elitných slovenských brankárov. Na poste trojky má však tréner Vůjtek viacero možností.

Obrancovia:

Zdeno Chára (Boston Bruins)
- Jednoznačný líder nielen obrany, ale celého tímu. Stále patrí medzi absolútnu špičku v zámorskej NHL. Navyše je stále aj produktívny. Mohutný elitný obranca strelil v tomto ročníku zámorskej profiligy doposiaľ deväť gólov.

Andrej Sekera (Carolina Hurricanes)
- Prežíva snáď najlepšiu sezónu v kariére. Je najproduktívnejším hráčom Caroliny, keď strelil sedem gólov a na sedemnásť prihrával. Medzi obrancami mu patrí v štatistikách pätnáste miesto. So Zdenom Chárom by mohol v Soči vytvoriť elitnú ubrannú dvojicu.

Ľubomír Višňovský (New York Islanders)
- Skúseného obrancu trápia zranenia a stále nie je isté, či sa do prvého zápasu (13. februára proti USA) dokáže dať zdravotne do poriadku. Inak samozrejme má v nominácii isté miesto. V tejto sezóne však populárny "Višňa" odohral zatiaľ len osem zápasov.

Andrej Meszároš (Philadelphia Flyers)
- Napriek tomu, že v tejto sezóne podáva rozpačité výkony, tak by mal hrať na olympiáde. V tomto roku však strelil v drese "letcov" len jeden gól a na štyri prihrával.

Dominik Graňák (Dinamo Moskva)
- Dlhoročný stabilný člen národného tímu. Bez neho si tréner Vůjtek nomináciu ani nevie predstaviť. Navyše Graňák v národnom tíme nikdy nesklamal a je lídrom klubu KHL Dinama Moskva, s ktorým už dvakrát získal Gagarinov pohár.

Ivan Baranka (Omsk)
- Ďalšia istota v obrane slovenského tímu. Obranca Omsku s dlhoročnými skúsenosťami z KHL do tímu patrí, otázne však je, ako sa dokáže vysporiadať s hviezdami ostatných tímov.  

Martin Marinčin (Edmonton NHL/Oklahoma AHL)
- Prekvapenie v obrane. Talentovaný zadák však v tejto sezóne ukázal, že vie hrať aj v najlepšej súťaži sveta. V tejto sezóne už odohral 21-ročný hokejista za Edmonton sedem zápasov v NHL.

Branislav Mezei (Podolsk)
- O jeho nominácii by mohol rozhodnúť aj fakt, že má skúsenosti z NHL. V najlepšej súťaži sveta hral za Floridu Panthers a New York Islanders. V tejto sezóne je lídrom obrany v tíme KHL Viťaz Podolsk, kde strelil doteraz tri góly.  

útočníci:

Marián Hossa (Chicago Blackhawks)
- Pri neúčasti Mariána Gáboríka bude útočník Chicaga jednoznačne najväčším ťahúňom Slovenska v útoku. Hossa si aj v tejto sezóne drží výborné štatistiky. Na svojom konte má pätnásť gólov a dvadsať asistencií. Je jednoznačne najproduktívnejším Slovákom v tomto ročníku a v tíme Chicaga mu patrí piate miesto.

Tomáš Kopecký (Florida Panthers)
- Čo sa štatistík týka, tak sa v tejto sezóne trápi. Strelil štyri góly a na päť prihrával. Ale je málo pravdepodobné, že by nehral v prvom útoku v Soči práve po boku Mariána Hossu.

Michal Handzuš (Chicago Blackhawks)
- Nečakajte od neho na olympiáde žiadnu výraznú produktivitu, ale čakajte, že bude platným členom mužstva. Práve proti hviezdam NHL by sa mohla ukázať jeho famózna hra v obrane a najmä pri oslabeniach. Aj preto si ho Chicago udržalo v tíme aj v tejto sezóne. Handzuš má na svojom konte v tomto ročníku NHL štyri góly a šesť prihrávok.

Tomáš Tatar (Detroit Red Wings)
- Nielenže patrí do olympijského tímu, ale môže byť aj lídrom Slovákov v útoku. V tejto sezóne sa už natrvalo usadil v prvom tíme Detroitu, na svojom konte má osem gólov a osem prihrávok. V produktivite tímu mu patrí šieste miesto.

Richard Pánik (Tampa Bay Lightning)
- Podobný prípad ako Tatar. Jeho niekdajší spoluhráč z reprezentačnej dvadsiatky odohral rovnako ako Tatar v tejto sezóne 35 zápasov za Tampu Bay. Na svojom konte má dva góly a deväť asistencií.

Tomáš Jurčo (Detroit Red Wings)
- Mladý útočník nastúpil do zostavy Detroitu až v decembri. Vďaka zraneniam v tíme dostal šancu v NHL. A výborne ju využil. V siedmich zápasoch strelil dva góly, na jeden prihrával a potvrdil, že v súčasnosti je najväčším talentom slovenského hokeja.

Miroslav Šatan (Slovan Bratislava)
- Otázkou nie je fakt, či do tímu patrí, ale či sa mu dokáže nájsť také miesto v zostave, aby to bol ten starý dobrý Šatan "tichý zabijak". Ikona nášho hokeja sa len v decembri dohodla na zmluve so Slovanom. V tejto sezóne odohral iba päť zápasov a strelil dva góly. Isté je však to, že do Soči patrí.

Marcel Hossa (Dinamo Riga)
- Môžete ho kritizovať ako len chcete, do nominácie na olympiádu patrí. Marcela Hossu "zachraňujú" najmä výkony v tejto sezóne. V drese Dinama Riga má na svojom konte šestnásť gólov a sedemnásť asistencií. Dokonca by v Soči mohol hrať v prvom útoku po boku svojho brata.

Martin Réway (Gatineau, juniorská zámorská súťaž)
- Prečo by sme do Soči nemohli ísť aj s prekvapením? Tým by mohol byť práve veľký talent slovenského hokeja a hráč, ktorého draftoval v minulom roku Montreal Canadiens. Réway na prebiehajúcom šampionáte patril k najlepším hráčom. V produktivite skončil na piatom mieste a výborné výkony predvádza aj v juniorskej súťaži v tíme Gatineau.  

Tomáš Surový (Dinamo Minsk)
- Stabilný člen reprezentácie, ktorý by mal svoju pozíciu centra obhájiť aj v olympijskom tíme. V tíme Dinama Minsk patrí medzi lídrov, v tomto ročníku KHL nazbieral šesť gólov a jedenásť asistencií.

Milan Bartovič (Slovan)
- Ďalší platný člen reprezentácie. V Slovane dokazuje, že vie byť aj lídrom mužstva. Na svojom konte má desať gólov a dvanásť prihrávok a je tretím najproduktívnejším hráčom Slovana.

Michel Miklík (Slovan)
- Ďalší Slovanista si nomináciu zaslúži vďaka štatistikám. Miklík opäť dokazuje, že je kanonierom. Vedie produktivitu v Slovane, keď strelil v tejto sezóne doteraz jedenásť gólov a zaznamenal osemnásť asistencií.

Tomáš Marcinko (Košice)
- Mohol by byť ďalším prekvapením v nominácii. Hráča extraligových Košíc však chváli aj samotný tréner národného tímu. Marcinko by mohol byť platným členom mužstva pri defenzívnych činnostiach.

Marek Viedenský (Worcester)
- Pred piatimi rokmi bol centrom pri našom hviezdnom juniorskom útoku, kde na krídlach hrali Tatar a Pánik. Z tejto trojice sa však doteraz presadil najmenej. Slovenský center hrá na farme vo Worcesteri, kde nazbieral štyri góly a štyri prihrávky. Vďaka svojej univerzálnosti by však mohol byť platným členom tímu.

01 - Modified: 2005-11-22 13:50:13 - Feat.: 0 - Title: ODS rozšířila Langerovu Černou knihu hříchů ČSSD
01 - Modified: 2024-04-19 13:33:49 - Feat.: - Title: Pospíšil prispel k triumfu Calgary asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného 02 - Modified: 2024-04-07 04:53:30 - Feat.: - Title: Slafkovský asistoval, na výhru Montrealu to však nestačilo 03 - Modified: 2024-03-08 13:47:14 - Feat.: - Title: Trend sa pomaly otáča, v NHL pribudol ďalší Slovák. Budúcnosť môže byť svetlá, hovorí kouč juniorov 04 - Modified: 2024-03-08 06:16:26 - Feat.: - Title: V NHL nastúpil ďalší Slovák. Vo veku 27 rokov zažil premiéru Patrik Koch 05 - Modified: 2024-02-25 15:20:27 - Feat.: - Title: Fyzický útok i šokujúce video. Odvrátia sa sponzori od nášho hokeja? Priame riziko ešte nehrozí, tvrdí expert
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 21:22