StoryEditor

Žiadna sláva. Útoku nepomohli ani chlapci z vonku, kritizoval tréner Bokroš

02.01.2016, 20:30
Autor:
TASRTASR

Slovenská hokejová "dvadsiatka" nedokázala na juniorskom svetovom šampionáte v Helsinkách napodobniť vlaňajší bronzový úspech. Vo štvrťfinále ju totálne vyškolili favorizovaní Švédi a po šesťgólovom debakli sa rozlúčila s účinkovaním na turnaji, na ktorom obsadila konečné siedme miesto.

Tréner SR "20" Ernest Bokroš hodnotil výkon svojich zverencov v sobotňajšom dueli v kritickom tóne. "Do zápasu sme nastúpili s veľkým strachom a rešpektom, boli sme pre súpera ľahkou korisťou. Dnes sme skutočne nepredviedli nič. Jediným pozitívom bol výkon brankára Adama Húsku, ktorý mužstvo držal počas celého zápasu. Ale čo sa týka celého tímu - dnes sme na tohto súpera nemali. Celý zápas sme sa iba bránili, svedčí o tom aj pomer striel 55:17 v prospech súpera. Takýto zápas sa nedá ani hodnotiť," povedal pre TASR kouč slovenských juniorov.

Zámer - držať čo najdlhšie bezgólový stav - sa rozsypal ako domček z karát. Prvý gól inkasovali mladí Slováci už v 6. minúte z hokejky Erikssona Eka, v 12. minúte prehrávali už 0:2. "My sme mohli Švédov zdolať jedine psychickým tlakom, to znamená, držať s nimi dlho skóre 0:0 či 1:1. Ale keď nám súper odskočil na dva góly, tak už potom vo všetkom jednoznačne dominoval. Prevýšil nás v korčuľovaní i kombináciách. Švédi nenastrelili do útočného pásma jeden jediný puk, dokázali s ním na hokejke prejsť až ku nám. Hrali sa s nami počas celého zápasu, bolo to evidentné," poznamenal Bokroš.

Hráči spod Tatier túžili zopakovať minuloročné víťazstvo 4:2 nad "tromi korunkami", ktoré im vynieslo senzačné bronzové medaily. Aj tréner si vo štvrťfinále viac želal Švédov ako zámorské tímy Kanadu či USA, ktorých fyzický štýl jeho tímu veľmi nevyhovuje. Lenže v Ľadovej hale Helsinki sa žiadne prekvapenie nekonalo a Slováci dostali od severanov veľkú príučku. Švédi s menami ako Alexander Nylander, Adrian Kempe, Dmytro Timašov či Alex Holmström potvrdili rolu favorita a mnohí ich pasujú aj na horúceho kandidáta na zisk titul. "Pre našich hráčov to bola veľká škola. Škoda, že to zistíme vždy až na majstrovstvách sveta. V zápasoch s Rusmi, Fínmi aj Švédmi bolo vidno na našich hráčoch až príliš veľký rešpekt. My sa s týmito súpermi počas sezóny nestretávame, čo je na škodu. Potom na šampionáte máme z nich 'veľké oči'," pomenoval ďalšiu príčinu prehry reprezentačný kormidelník.

V piatich vystúpeniach na MS "20" dosiahli Slováci iba jedno víťazstvo. V úvode B-skupiny triumfovali nad Bieloruskom 4:2, potom nasledovali prehry s Českom (0:2), Fínskom (3:8), Ruskom (1:2) a vo štvrťfinále so Švédskom (0:6). Základný cieľ - postup zo skupiny a vyhnutie sa záchranárskym bojom - splnili, nič navyše však nepridali. "Aby som nebol iba kritický - základnú časť sme odohrali na 'slušnej' úrovni. Zdolali sme Bielorusov, s Čechmi sme prehrali jedným nahodeným a druhým vlastným gólom. S Rusmi sme odohrali vyrovnané stretnutie, s Fínmi sme takisto hrali dve tretiny dobrý hokej, iba v tej tretej prišiel veľký výpadok. Vo štvrťfinále sme prehrali so súperom, ktorý dal aj Kanade päť gólov. V základnej časti dali Švédi 19 gólov, to svedčí o ich obrovskej ofenzívnej sile. Je škoda, že ten náš útok počas celých MS nič veľké nevyprodukoval z hľadiska ofenzívy či presiloviek," zdôraznil Bokroš.

Na komplexné hodnotenie slovenského vystúpenia na šampionáte je ešte priskoro, jedného hráča však tréner vypichol. "Jediné meno, ktoré môžem vysloviť, je brankár Adam Húska. Počas celých MS podával spoľahlivý výkon," povedal tréner. V ofenzíve chýbali osobnosti ako vlani Martin Réway, či predtým Marko Daňo, resp. Milan Kolena. "Trochu som sklamaný z výkonov našich útočníkov. Už v projekte HK Orange 20 sme sa borili s nízkou produktivitou, aj preto sme povolali na MS päť zahraničných hráčov. Lenže ani tí nepriniesli produktivitu, akú sme od nich očakávali. Ani chlapci z vonku veľmi nepomohli. Žiadna sláva," dodal.

 

01 - Modified: 2007-12-23 19:16:02 - Feat.: 0 - Title: Kvóty pre ženy v parlamente podľa političiek nič neriešia
01 - Modified: 2024-01-06 11:27:54 - Feat.: - Title: MS20: Slovenskí hokejisti spoznali svojich súperov na budúcoročnom turnaji 02 - Modified: 2024-01-05 17:20:10 - Feat.: - Title: Česko – Fínsko 8:5. Juniori oslavujú bronz, Česi v závere zavŕšili obrat 03 - Modified: 2024-01-02 16:10:28 - Feat.: - Title: Česi oslavujú senzačný postup, Kanadu potopili 11 sekúnd pred koncom 04 - Modified: 2023-12-26 15:12:12 - Feat.: - Title: Reakcie českých médií: Nečakaná demolácia a hanba. Od Slovákov sme schytali debakel, súper hral výrazne lepšie 05 - Modified: 2023-12-26 15:38:00 - Feat.: - Title: MS20: Federálne derby bolo v jednoznačnej réžii Slovákov. Obhajcovia striebra z Česka prehrali o štyri góly
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 16:21