StoryEditor

Gréci mali o jedného hráča menej. S Japonskom uhrali bezgólovú remízu

20.06.2014, 07:35
Autor:
tasr, stltasr, stl

Natal 20. júna (TASR) - V zápase C-skupiny na futbalových MS medzi Japonskom a Gréckom sa zrodila remíza 0:0. Oba tímy si pripísali do tabuľky po jednom bode a ich remíza spôsobila, že do osemfinále v predstihu postúpila reprezentácia Kolumbie.

Juhoamerický tím má na konte 6 bodov a nemôže skončiť v tabuľke "céčka" horšie ako druhý. Kolumbia sa tak pridala k tímom Holandska a Chile, ktoré si vybojovali v predstihu postup z B-skupiny.

Japonci nastúpia na záverečný skupinový duel v utorok o 21.00 SELČ proti Kolumbii. Grécko si zmeria sily o 22.00 SELČ s Pobrežím Slonoviny.

C-skupina, 2. kolo:

Japonsko - Grécko 0:0

ŽK: Hasebe - Samaras, Torosidis, ČK: 38. Katsouranis (Grécko) po druhej ŽK, Rozhodovali: Aguilar - Torres, Zumba (všetci Salv.), 39.485 divákov

Japonsko: Kawašima - Učida, Jošida, Konno, Nagatomo - Jamaguči, Hasebe (46. Endo) - Okazaki, Honda, Okubo - Osako (57. Kagawa)

Grécko: Karnezis - Torosidis, Papastathopoulos, Manolas, Holebas - Katsouranis - Fetfatzidis (41. Karagounis), Maniatis, Kone (81. Salpingidis), Samaras - Mitroglou (35. Gekas)

Do súboja dvoch bezbodových tímov vstúpili aktívnejšie Japonci. Už v 2. minúte po Okubovom individuálnom prieniku vypálil spoza šestnástky Jamaguči, ale skóre sa nezmenilo. Gréci v 10. minúte pohrozili pre nich typickým rýchlym brejkom, na konci ktorého bol Kone, ale Kawašima sledoval let lopty a poľahky ju skrotil. Mužstvá tlačil imperatív bodovať, aby si pred posledným kolom skupinovej fázy zachovali šancu na postup do osemfinále. Dominantnejší na lopte boli Japonci a mali v prvom polčase väčšie šance. V 21. minúte vyskúšal prekvapiť gréckeho brankára Karnezisa technickou strelou Okubo, šikovne zakrútil loptu k ľavej žrdi, minula však cieľ. Gréci odpovedali akciou Maniatisa, ktorý sa v šestnástke predieral do zakončenia, no do jeho pokusu sa obetavo vložil Konno. Po polhodine hry Honda ľavačkou z priameho kopu preveril Karnezisa. Strela japonského špílmachra mu narobila problémy, loptu len vyrazil pred seba, ale k dorážke sa už "samuraji" nedostali. Dôležitý moment sa udial v 38. minúte. Grécky kapitán Katsouranis oslabil svoj tím, keď sa v priebehu jedenástich minút zbytočne vyfauloval a rozhodca ho po druhom "žltom zákroku" na Hasebeho poslal pod sprchy. Krátko predtým nabúralo Grékom plány zranenie Mitrogloua, ktorého na hrote vymenil Gekas. V 40. minúte sa na hranici pokutového územia dostal k strele Torosidis, jeho pokus však súperov brankár vyrazil na roh.

Do druhého polčasu nastúpili Japonci s cieľom využiť početnú výhodu o jedného hráča. Ich ofenzívne snaženie však brzdila kompaktná grécka defenzíva. Prvú väčšiu šancu si paradoxne vypracovali Gréci. Kawašima ju však vytlačil na roh. Po peknej kombinácii ázijského tímu sa do vyloženej šance dostal Okubo, no z hranice päťky netrafil priestor brány. Japonci pokračovali v ofenzívnej snahe a o chvíľu na to mal gól na kopačke Učida, aj on minul grécku bránu. S pribudajúcim časom sa sústredili na totálnu ofenzívu, grécky val však odolal a deľba bodov tak najviac potešila Kolumbijčanov.

Hlasy po zápase: /zdroj: AP/

Fernando Santos, tréner Grécka: "Moji hráči boli skvelí. Po červenej karte naozaj tvrdo pracovali. Ak by nebolo toho vylúčenia, zrejme by sme vyhrali."

Sokratis Papastathopoulos, obranca Grécka: "Bol to hrozný štart, keď sme prišli o hráča. Máme však bod a nádej... ak všetko pôjde dobre, môžeme mať po víťazstve v ďalšom zápase štyri body - ale ak Boh rozhodne, že pre iný výsledok vypadneme, tak to tak jednoducho bude."

Alberto Zaccheroni, tréner Japonska: "Hrali sme príliš pomaly. Nie je to dobrý výsledok. Potrebovali sme vyhrať."

01 - Modified: 2006-07-02 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Gates: Charite daroval viac ako ktokoľvek iný
01 - Modified: 2021-12-29 11:39:49 - Feat.: - Title: Potápačom v Grécku sa naskytol zaujímavý objav. Pochádza z druhej svetovej vojny 02 - Modified: 2021-12-16 06:39:54 - Feat.: - Title: Japonsko zaznamenalo výrazný hospodársky rast. Dôvodom bol výrazný dovoz 03 - Modified: 2021-09-02 11:05:33 - Feat.: - Title: Škótsko zavádza štvordňový pracovný týždeň. Zamestnancom však platy neznížia 04 - Modified: 2021-08-07 11:01:38 - Feat.: - Title: Slovensko poskytne pomoc Grécku pri hasení požiaru. Úrady nariadili evakuáciu 05 - Modified: 2021-08-07 10:46:35 - Feat.: - Title: Slovenskí hasiči pomôžu Grékom v boji s ničivými požiarmi
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 22:13