StoryEditor

Doma nevieme tvoriť, vyhlásil Nagy po prehre Slovana

19.09.2015, 20:13
Autor:
TASRTASR

Hokejisti Slovana Bratislava nestačili v sobotňajšom dueli KHL na Spartak Moskva a na domácom ľade mu podľahli 2:5. Zaznamenali tak druhú prehru v rade pred vlastnými fanúšikmi, keď nevzládli vstup do tretej tretiny a prišli o možnosť uhrať lepší výsledok. Prvý gól v prebiehajúcom ročníku strelil najproduktívnejší hráč "belasých" v tom uplynulom Ladislav Nagy.

Slovan dve tretiny márne dobýjal bránku dobre chytajúceho Atteho Engrena. Naopak hostia už v 59. sekunde Glebom Klimenkom využili zaváhanie domácich a tesný náskok v ďalšom priebehu duelu kontrolovali. Po dvoch krásnych góloch v rozmedzí dvoch minút tretej tretiny si vytvorili pohodlný náskok a z miery ich nevyviedli ani dve korekcie výsledku zo strany domácich.

Najbližšie sa zverenci trénera Miloša Říhu predstavia opäť doma, keď v pondelok o 19.30 h privítajú Dinamo Riga.

Slovan Bratislava - Spartak Moskva 2:5 (0:1, 0:0, 2:4)

Góly: 47. Surový, 56. Nagy (Švarný, Jeglič) - 1. Klimenko, 45. Levickij (Ipatov), 47. Genoway (Bodrov), 54. Genoway (Klimenko), 58. Radil (Šafigulin). Rozhodovali: Beľajev, Odinš - Gordenko, Tomilov, vylúčení: 6:6 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 9329 divákov

zostavy:

Slovan Bratislava: Garnett - Novák, Barker, Švarný, Starosta, Sersen, Mihálik, Kozák – Nagy, Nedorost, Kašpar - Jeglič, Tičar, Šťastný – Bartovič, Viedenský, Surový – Lušňák, Protasenja, Skalický

Spartak Moskva: Engren – Gilroy, Korobov, Jermakov, Genoway, Tatalin, Baldajev, Ablajev – Leščenko, Šafigulin, Radil – Klimenko, Bodrov, Potapov – Levickyj, Voronin, Ipatov – Krutov, Vasiliev, Radulov - Toluzakov

Slovan sa v úvode nestihol ešte ani nadýchnuť a už musel dobiehať jednogólové manko. Garnett si v 59. sekunde zápasu nevypočítal dobre odraz puku ani svoje vybehnutie z bránky, hokejkou ho len jemne priťukol pre forčekujúceho Klimenka, ktorý napriek ostrému uhlu trafil presne. "Belasí" zostali týmto scenárom zaskočení a viackrát si nerozumeli v rozohrávke. Hra sa rozbehla až v druhej polovici úvodnej tretiny. Starosta s Barkerom zasadli postupne na trestnú lavicu a Slovan sa musel brániť dvojnásobnej presilovke súpera. Spartak bol nepríjemný pred Garnettom, ale brankár Slovana si spravil poriadok pred svojím teritóriom ako pred Leščenkom, tak aj Šafigulinom. V následnom oslabení sa dostali do šance aj domáci, Nagy ušiel defenzíve Spartaka, ale netrafil Engrenovu bránku. V závere mohol pridať druhý gól Leščenko, ale Garnett odčinil úvodné zaváhanie ďalším dobrým zákrokom.

V druhom dejstve sa Slovan viac tlačil do zakončenia, skúšal to aj priamo pred bránkou Engrena, no cestu za úspechom nenašiel. V 26. minúte nevyšiel domácim rýchly protiútok v oslabení, keď prihrávku Kašpara nezužitkoval na gól Nedorost. V obrannej tretine Spartaka to začalo s pribúdajúcim časom čoraz viac horieť. Horúco bolo Engrenovi najmä v záverečných troch minútach. Najskôr však nezvládol samostatný nájazd Nedorost, ktorému nevyšla krátka kľučka do bekhendu a následne sa neujala ani Štastného dorážka Bartovičej strely sprava.

V treťom dejstve to bol Spartak, ktorý vyťažil z minima maximum. Hostia boli v útočnej tretine nebezpečnejší ako Slovan, pridali dva krásne góly a zveľadili svoj náskok. Leščenko v 44. minúte ešte nevyužil hrúbku v defenzívu Slovana, ale Levickij o minútu neskôr už áno, keď po šikovnej prihrávke Ipatova z rohu klziska prestrčil puk za Garnetta. V 47. minúte prišla ďalšia krásna akcia hostí, Bodrov našiel spoza bránky nekrytého Genowaya, ktorý zvýšil na rozdiel troch gólov. Slovan to však nezlomilo a o deväť sekúnd bol späť v hre. Baldajev za vlastnou bránkou stratil puk a Surového pokus zľava prepadol za Engrena. Platnosť gólu potvrdil aj videorozhodca. Náskok hosťom prinavrátil krásne premeneným sólom Genoway a hoci v závere ešte Nagy efektne tečoval Švarného delovku od modrej, Slovan už s nepriaznivým výsledkom viac nedokázal spraviť. Naopak, Radil upravil peknou strelou ponad lapačku na konečných 2:5.

hlas po zápase:

Ladislav Nagy, útočník Slovana, prvý gól v novej sezóne: "Nemali sme pohyb, chýbalo nám trošku viac energie. Bolo vidno, že sme slabší. Nedaria sa nám však začiatky stretnutí, no keď to nejde, musíme hrať jednoduchšie. V tretej tretine to bolo lepšie, vypracovali sme si aj šance. Doma však nevieme tvoriť, preto musíme hrať inak. Vonku hráme jednoducho, dobre. Dúfam, že ďalší zápas sa to zlepší."

01 - Modified: 2007-09-21 05:59:00 - Feat.: 0 - Title: Parlament schválil nedotknuteľnosť Benešových dekrétov
01 - Modified: 2024-04-12 11:49:23 - Feat.: - Title: Hráči z KHL nepôjdu na hokejový šampionát do Česka. Zväz tvrdí, že nie sú k dispozícii 02 - Modified: 2024-04-03 14:32:04 - Feat.: - Title: Valábik pre HN: Nemyslím si, že by pre hráčov z KHL prišla pozvánka do prípravy 03 - Modified: 2024-03-30 19:00:38 - Feat.: - Title: Slovan zdolal Podbrezovú v skupine o titul. Tri body zariadil v prvej minúte nadstavenia Marcelli 04 - Modified: 2024-02-23 12:05:57 - Feat.: - Title: Polícia riešila pri štvrtkovom zápase Slovana viaceré prípady porušenia zákona 05 - Modified: 2024-02-22 22:31:40 - Feat.: - Title: Veľká snaha, no opäť prehra. Slovan nestačil na Sturm ani v odvete, v pohárovej Európe tak belasí skončili
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 17:30