StoryEditor

Chárov Boston nepostúpil do prvýkrát za po ôsmich rokoch. Môže si to odniesť vedenie

12.04.2015, 13:34
Autor:
TASRTASR

Hokejisti Bostonu Bruins so slovenským kapitánom Zdenom Chárom sa prvýkrát po ôsmich rokoch neprebojovali do play off zámorskej NHL. Slabá forma zo záveru základnej časti v kombinácii so skvelým finišom Ottawy Senators napokon znamenali, že "medvede" majú po sezóne skôr, ako čakali. Posledný zápas odohrali Bruins v Tampe, kde prehrali 2:3 po nájazdoch.

Boston už pred zápasom na ľade Lightning vedel, že je zle. Po víťazstve Ottawy vo Philadelphii nemal situáciu vo svojich rukách a musel čakať na zaváhanie Pittsburghu, ktorý navyše hral na ľade najslabšieho tímu NHL Buffala. "Pens" vyhrali po dvoch zásahoch Brandona Suttera a Bruins boli von z hry. Výsledok z Buffala sa hráči Bostonu dozvedeli ešte v priebehu svojho zápasu a tak ho dohrali v pochmúrnej nálade. "Je to posledná vec, ktorá vám napadne. Nikdy by som nepovedal, že budeme v takejto situácii. Ťažko sa s tým dá vyrovnať," povedal pre Boston Globe center Patrice Bergeron.

V šatni "medveďov" nastal po poslednom zápase smútok, mnohým hráčom sa tisli do očí slzy. "Ťažko sa v tejto chvíli hľadajú slová. Iba hráči v tejto kabíne skutočne vedia, aké sú to pocity... Sme všetci veľmi sklamaní," priznal slovenský obranca Zdeno Chára. Brankár Tuukka Rask nešetril kritikou do vlastných radov: "Na konci každého dňa dostaneš, čo si zaslúžiš. Presne toto sme si zaslúžili my."

Bostonské médiá už hľadajú vinníka za neúspech a špekulujú, ako sa to prejaví v tíme pre budúci ročník. Zodpovednosť určite nesú generálny manažér Peter Chiarelli a tréner Claude Julien a možno ich to bude stáť miesto. Boston Globe však pripomína, že neuvážené rozhodnutia nie vždy dopadnú dobre, čo potvrdzuje príklad Pittsburghu. Penguins minulý rok vyhodili generálneho manažéra Raya Shera s trénerom Danom Bylsmom a teraz ledva postúpili do play off.

Chiarelli a Julien spolupracujú už ôsmy rok. Práve po neúspešnej sezóne 2006/2007, kedy Bruins naposledy nepostúpili do play off, vyhodil Chiarelli trénera Dave Lewisa a angažoval Juliena. Bol to dobrý ľah, pretože skúsený kouč doviedol svoj tím sedemkrát za sebou do vyraďovacích bojov, z toho v roku 2011 až k zisku Stanley Cupu. Teraz má 54-ročný Kanaďan mierne roztrasenú stoličku, aj keď by jeho vyhadzov vyšiel klub draho. Julien má kontrakt do konca budúceho ročníka a kým by ho neangažoval iný klub, musel by mu Boston platiť. Podľa Boston Globe patrí k najlepšie zarábajúcim trénerom v NHL.

Dôležité slovo v rozhodovaní bude mať prezident klubu Cam Neely. Ako hráč bol impulzívny, konal rýchlo a rázne. Na ľade dokázal zmeniť dej počas jedného striedania, ale sám vie, že v pozícii funkcionára nebudú mať jeho rozhodnutia okamžitý efekt. Bude zaujímavé sledovať ako zareaguje na tímový neúspech. Podľa Boston Globe je možné, že sa na post generálneho manažéra posunie asistent GM Don Sweeney, ktorý je bývalým spoluhráčom Neelyho v bostonskom drese. Neely však nerozhodne sám, konečný verdikt má v rukách šéf exekutívy Charlie Jacobs.

Boston Globe kritizuje generálneho manažéra Chiarelliho, za to, že tesne pred sezónou vymenil kľúčového obrancu Johnnyho Boychuka, že nenašiel náhradu za Jaroma Iginlu a že Rask musel odchytať veľa zápasov, pretože jeho náhradník Niklas Svedberg predvádzal slabé výkony. K tomu sa pridala aj smola a dlhodobé zranenia kľúčových hráčov Cháru a českého útočníka Davida Krejčího, na ktorých sa Julien najviac spoliehal. "Považujem to za zlyhanie. Je to neúspech celého tímu, ale nemyslím si, že je správne teraz všetko meniť. Nevyšlo nám to, ale v ani v biznise vždy všetko nevyjde. Musíme sa vrátiť a robiť ďalej svoju prácu. V tejto chvíli však cítime obrovské sklamanie. To je jasné," povedal pre Boston Globe Chiarelli. Vedenie Bostonu Bruins čaká teraz veľa práce a najmä dôležité rozhodnutia ako vrátiť tím späť na úspešnú vlnu.

01 - Modified: 2007-05-08 21:53:57 - Feat.: 0 - Title: Radšej byť bohatý a zdravý...
01 - Modified: 2024-04-18 14:47:23 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále vo veľkú výhodu 02 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 03 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky 04 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič 05 - Modified: 2024-04-10 09:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Neuveriteľný Slafkovský sa odtrhol z reťaze. Strelil svoj prvý hetrik v NHL a naďalej prepisuje tímové rekordy
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 17:46