StoryEditor

Nastal čas ukázať sa v Slovane

07.01.2015, 23:00
Najlepší hráč majstrovstiev sveta do 20 rokov brankár Denis Godla v rozhovore pre médiá:

Stal sa najužitočnejším hráčom majstrovstiev sveta, bol vyhlásený za najlepšieho brankára a ešte získal miesto v All-Star tíme turnaja. Reprezentačný gólman pútal po včerajšom príchode domov na Slovensku najväčšiu pozornosť médií aj fanúšikov.

Pred dvoma týždňami vás takmer nikto nepoznal, teraz je vaše meno a tvár každý deň v televízii, novinách či na webe. Ako vnímate túto popularitu?

Je to veľmi dobré nielen pre mňa, ale pre všetkých spoluhráčov. Nikto nepočítal s tým, že by sme mohli skončiť tak vysoko. Vytvorili sme skvelú partiu, skvelý tím a už to v priebehu turnaja išlo akoby samo. Ani som nedokázal spočítať, koľko gratulačných SMS správ mi prišlo po tom, ako sme vybojovali bronzové medaily.

Získali ste všetky individuálne ocenenia, aké môže hráč na šampionáte do 20 rokov získať. Viete opísať radosť, ktorú ste po ich získaní prežívali?

Neuveriteľnú. Myslím, že ak by niečo podobné ako ja zažil ktorýkoľvek iný hráč, opísal by to rovnako. Želal by som to každému prežiť. Tá prajnosť fanúšikov a ľudí v Kanade, ktorí sú na hokej naviazaní, je úplne iná ako na Slovensku. Priali mi ľudia na štadióne aj v hoteli a bolo to krásne.

Vaša brankárska maska, v ktorej ste pre Slovensko vychytali bronz, ostala v Toronte v Sieni slávy svetového hokeja. Prečo?

Po zápase o bronz so Švédskom prišli zástupcovia Medzinárodnej hokejovej federácie a Siene slávy a cez trénerov mi odkázali, že chcú moju masku vystaviť v Sieni slávy. Veľmi ma to potešilo a som rád, že tam bude časť môjho výstroja vystavená.


Čítajte aj: 

Na Godlu sa oplatí čakať

Anketa HN: Aký vplyv bude mať úspech na šampionáte na vašu ďalšiu hokejovú kariéru?


Takže teraz si musíte zaobstarať novú ochranu tváre?

Uvidíme, ešte jednu starú mám v bratislavskom Slovane, a ako sa hovorí, v tej starej sa vždy chytá najlepšie.

Stihli ste počas turnajových dní vnímať ošiaľ okolo vašich výkonov na internete?

Mobilné telefóny sme počas zápasových dní mali zakázané, a keď som ho dostal, tak som sa snažil najmä písať si a telefonovať s rodinou počas vianočných a novoročných sviatkov. Ale v rýchlosti sme si so spoluhráčmi pozreli na webe, čo sa deje doma, a bolo to fakt pekné pre všetkých, že sme takto potešili ľudí.

Rozmýšľali ste počas fenomenálnych výkonov na majstrovstvách sveta, že každý zápas vás môže priblížiť k letnému draftu do NHL?

Až postupom času. Hovoril som si, že by bolo fakt pekné, ak by si ma v lete vybralo niektoré mužstvo z elitnej zámorskej súťaže. No či sa to splní, dozvieme sa až po tejto sezóne.

Teraz sa vraciate do Slovana Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige. Ešte ste v nej nenastúpili, čakáte, že sa to čoskoro zmení?

Je to na vedení klubu, na tréneroch, no chcel by som si zachytať aj v KHL. V Slovane je teraz dosť brankárov – Jaroslav Janus chytá dobre, neviem, ako je na tom zranený Bäcklund. Uvidíme, či dostanem šancu. Samozrejme, aj mňa, aj spoluhráčov by potešil rýchly prechod do mužského hokeja. A raz aj účasť na majstrovstvách sveta seniorov. Ale tam vedie ešte dlhá cesta. No odštartovali sme ju dobre.

Kanadské médiá vaše výkony prirovnávali k legendárnemu českému gólmanovi Dominikovi Haškovi. Sledovali ste ho, bol vaším vzorom?

Je možné, že máme podobný štýl v bránke. No tie zákroky, pri ktorých ma s ním porovnávali, boli nevyhnutné. Našťastie sa mi podarili a neboli z toho góly v našej sieti. Som vďačný za takéto prirovnania aj médiám aj všetkým ostatným, čo ma sledovali.

Od začiatku sezóny ste pôsobili v projekte reprezentačnej dvadsiatky v hokejovej extralige. Pripravila vás táto súťaž dobre?

Nás brankárov určite, lebo v seniorskej súťaži išlo na nás počas stretnutí tridsať až štyridsať striel súpera. Takže sme boli pripravení na taký nápor a v zápasoch proti Kanade či USA som nebol unavený. Projekt dvadsiatky je dobrá vec, má za sebou výsledky a je prospešný z mnohých stránok.

01 - Modified: 2007-02-09 12:00:00 - Feat.: 0 - Title: FNM vymenil ľudí vo vedení SPP a jeho dcérskych firiem
01 - Modified: 2024-05-04 08:12:38 - Feat.: - Title: Relácia ELEMENTY ženy: Tréner Tomáš Mihálik silovom tréningu, čo s boľavým chrbátom a veriť influencerom? 02 - Modified: 2024-05-03 09:00:00 - Feat.: - Title: Postavili ste si bazén a neskolaudovali ste ho? Advokát v rozhovore pre HN hovorí, aké máte možnosti 03 - Modified: 2024-04-26 22:00:00 - Feat.: - Title: Jana Kirschner: V Británii sa mi vyčistili hodnoty. Tu vláda robí likvidačné opatrenia proti kultúre a ľuďom 04 - Modified: 2024-04-27 09:01:43 - Feat.: - Title: ROZHOVOR: Účasti na eurovoľbách by pomohlo spájanie hlasovaní. V Belgicku chodí voliť takmer 90 percent ľudí 05 - Modified: 2024-04-27 12:00:00 - Feat.: - Title: Po Slovensku anonymne ukrývajú peniaze na verejných miestach. Jeden fanúšik nás sledoval, hovorí dvojica z projektu Cash catch
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. máj 2024 07:13