Slovan v play-off KHL.
StoryEditor

Slovan vstúpil do play-off prehrou. Na ľade topfavorita nedal ani gól

21.02.2016, 16:28
Autor:
TASRTASR

Hokejistom Slovana Bratislava nevyšiel vstup do 1. kola play off KHL. Krok s CSKA Moskva držali len do polovice úvodného štvrťfinále, potom favorit prelomil streleckú biedu a vedenie 2:0 na domácom ľade bez problémov udržal. Prvé víťazstvo v sérii mu zabezpečili Kirill Petrov a Geoff Platt.  

Druhý duel je na programe v utorok. Pôvodne sa malo hrať o 17.30 SEČ, pre ruský štátny sviatok sa však začne už o 15.00 hod.

CSKA Moskva - Slovan Bratislava 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Góly: 32. Petrov (Stoljarov), 35. Platt (Radulov, Da Costa). Rozhodovali: Sidorenko, Kadyrov - Šalagin, Šišlo, vylúčení: 7:11 na 2 min., navyše Nagy (Slovan) 10 min. za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 4463 divákov
      /stav série: 1:0/
      zostavy:
      CSKA Moskva: Sorokin - Zajcev, Kiselevič, Denisov, Naumenkov, Kutuzov, Blaževskij, Panin - Radulov, Svetlakov, Platt - Telegin, Muršak, Ľubimov - Petrov, Da Costa, Stoljarov - Žarkov, Andronov, Pihlström
      Slovan Bratislava: Brust - Višňovský, Kundrátek, Švarný, Starosta, Mihalik, Sersen, Rosandič - Skalický, Nedorost, Kašpar - Jeglič, Tičar, Šťastný - Šiška, Surový, Bartovič - Miklík, Lušňák, Nagy 

Slovan získal v úvodných minútach miernu hernú prevahu, čo podčiarkli príležitosti Višňovského s Kašparom. CSKA hralo naopak nezvyčajne opatrne a pri rozohrávke "belasých" dokonca dôkladne strážilo prechod cez stredné pásmo.

Domáce hviezdy naštartovali útočnú mašinu až v závere prvej tretiny, Brusta ale nahodenými pukmi na teč neprekonali. Najväčšiu možnosť spálil pritom na druhej strane Skalický, keď mu dvojica brániach hráčov v poslednej fáze samostatného úniku úspešne zablokovala hokejku.  

Ani úvod druhej tretiny nepriniesol očakávaný nápor moskovského klubu. V rovnovážnom stave dokonca pôsobil hokejovším dojmom Slovan a vytvoril si čistejšie šance. V 25. minúte najskôr Nagy netrafil ideálne z prvej a po ňom zblízka "zluftoval" čistý puk Šťastný.

Zlom napokon prišiel v polovici stretnutia. Po Radulovovom zakončení v prvom prečíslení zachránila Slovan horná žŕdka, ale v nasledujúcom Stoljarov posunul puk pred prázdnu bránku Petrovovi a obrana Slovana sa zrútila. CSKA spustilo obrovský ofenzívny tlak, ktorý druhým gólom korunoval Platt.    

V treťom dejstve mal ruský tím vyrazne voľnejšie ruky. Vynikal kombinačne i pohybom a pokojne mohol pridať ďalšie góly, ak by "belasých" nezachránil Brust alebo konštrukcia bránky. V ďalšom priebehu sa však zbytočne dopredu nehnal a umne šetril sily na utorňajší duel.

Slovan aj preukázal vôľu streliť kontaktný gól, ale v rozhodujúcich momentoch mu chýbala iskra. Nabudiť celý tím sa pritom viackrát snažil Šťastný, ktorého tvrdá hra splnila parametre play off, no ruskí hráči mu snahu oplatili rovnakou kartou.

Šesť sekúnd pred koncom si to s krídelníkom Slovana ešte rozdal Andronov, aj preto mal záver stretnutia mimoriadne nervóznu dohru.

01 - Modified: 2024-04-24 19:18:50 - Feat.: - Title: Nitra je novým majstrom hokejovej Tipos extraligy. Porazila Spišskú Novú ves a získala titul 02 - Modified: 2024-04-26 09:39:49 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 03 - Modified: 2024-04-26 09:38:42 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 04 - Modified: 2024-04-26 09:42:27 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL 05 - Modified: 2024-04-21 16:18:04 - Feat.: - Title: Hokejisti do 20 rokov skončili na domácom turnaji štvrtí. Mnohí ešte také náročné zápasy nehrali, tvrdí Štrbák
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 19:28