Ján KozákTASR/L. Grinaj
StoryEditor

Urobil som si obraz o hráčoch, tvrdí Kozák po remíze s outsiderom

26.03.2016, 10:20
Autor:
TASRTASR

V Trnave na Veľký piatok panoval aj "futbalový gólový pôst", slovenskí reprezentanti v ich prvom zápase tohto roka remizovali s Lotyšskom 0:0.

Trénera Jána Kozáka mrzelo, že jeho zverenci defenzívnu žulu súpera nerozbili, inak však s výkonom vyjadril spokojnosť. Pre Slovákov išlo o prvý duel v príprave na letné EURO vo Francúzsku, už v utorok ich v Dubline preverí ďalší účastník šampionátu Írsko. 

Na tribúny si našlo cestu na sviatočné obdobie pekných vyše 12-tisíc divákov. Tí videli dobýjanie brány hostí, ale aj bezradnosť v slovenskej finálnej fázy. Kreatívnymi myšlienkami vyčnieval o hlavu Marek Hamšík, veľmi dobre mu sekundoval aktívny Vladimír Weiss, ale Slováci bránu Lotyšov neodkliali. 

"Súper podriadil všetko tomu, aby nedostal gól. My sme mali aj dobré fázy, ale vo finálnej sme boli nedôrazní a skončilo sa to napokon 0:0. Je to škoda, súperovi sme nič nedovolili, celý zápas sme mali pod kontrolou. Urobili sme veľa pekných futbalových vecí. Škoda, že sme nedali gól, chytili by sa aj fanúšikovia, ktorí boli skvelí, keď ich toľko prišlo v takomto sviatočnom čase. Hráčom nemôžem nič vytknúť, akurát tú finálnu časť," zhodnotil súboj slovenský kouč. 

Šesťdesiatjedenročný Kozák urobil len dve striedania, aj to z preventívnych dôvodov, čo sa v priateľskom súboji vidí málokedy.

"Škrtel sa pýtal dole, mal menšie zdravotné problémy. My sme boli dohodnutí, že keď bude mať toho dosť, alebo niečo bude cítiť, dá pokyn. Je v stave, že po veľmi ťažkom zranení odohral málo. Mareka Hamšíka chytali kŕče a nechceli sme, aby išiel úplne na doraz," vysvetlil lodivod a rozmenil na drobné:

"Nemal som dnes v úmysle striedať, len v takýchto prípadoch, keď si to vyžadovala situácia. Chcel som otestovať hráčov, ako sú na tom počas celých 90 minút. Lebo iba 20 minút či 60 minút môže byť klamlivých. Ale celých 90 minút už ukáže celý obraz o stave hráča." 

V základe sa predstavili v stredovej formácii dvaja mladíci Patrik Hrošovský a Ondrej Duda. "Pečovský a Kucka mali problémy. Chcel som využiť zápas na to, aby som dal kreatívnych hráčov. Tí aj výkonom potvrdili, že sa na to dalo pozerať. Mal som síce obavy, aké to bude po stratách lopty, ale Hrošovský po nich dobre vykryl priestor a rastie z neho dobrý hráč," uviedol Kozák, ktorý si tiež všimol slabší výkon pravej strany, no chápe ho:

"Čakal som, že Mak sa viac presadí. Lenže výpadok na štyri zápasy v lige sa prejavil. Pekarík je po zranení, potrebuje hrať a aj vďaka takýmto zápasom bude len lepší." 

Kozák si chcel v súboji vyskúšať viaceré herné varianty a s tým bol spokojný. V Dubline mu pôjde o to isté, základná zostava sa má dočkať veľkých zmien:

"Pre mňa veľmi prospešný zápas, mne veľmi pomohol. Vďaka nemu mám dostatočný obraz o niektorých veciach. Zápas s Írskom bude atraktívnejší pre diváka, lebo tam budú chcieť hrať dve mužstvá. Bude vyššie tempo aj nasadenie, bude viac vzruchu. To je logické, keď dobýjate, je to jednotvárne. V Írsku dám priestor aj iným hráčom. Aj oni majú kvalitu a chcem ich otestovať. A aj ich na dlhší časový úsek. Počítam so šiestimi či siedmimi zmenami v základnej zostave."

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 13:38