StoryEditor

Nedvědova karta zostáva v platnosti

30.06.2004, 00:00
Autor:
SITASITATASRTASR
Európska futbalová únia (UEFA) potvrdila platnosť žltej karty, ktorú inkasoval český kapitán Pavel Nedvěd vo štvrťfinále s Dánskom (3:0). Vedenie UEFA tak reagovalo na návrh predstaviteľov českej futbalovej reprezentácie, ktorí žiadali preskúmať incident a rozhodnutie ruského arbitra Valentina Ivanova.

"Česká strana nás požiadala, aby sme celú situáciu ešte raz pozreli. Podľa disciplinárneho zákona však žltú kartu možno zrušiť iba v prípade, že rozhodca si pomýlil totožnosť hráča. A to sa nestalo," informoval hovorca UEFA Robert Faulkner.
Nedvěd dostal od rozhodcu Ivanova v 61. min. žltú kartu, ale televízne zábery neskôr ukázali, že jeho zákrok na Jespera Grönkjaera bol v súlade s pravidlami. "Nebol to faul, neurobil som nič zlé. Rozhodca urobil chybu, Grönkjaer padol až dva metre za mnou," rozhorčene reagoval Nedvěd. Nad hlavou českej futbalovej hviezdy tak visí nepríjemný kartový otáznik. Ak kapitán Brücknerovho tímu dostane žltú kartu aj v zajtrajšom semifinálovom dueli s Gréckom a Česi si vybojujú postup, vo finále bude sedieť iba v hľadisku! "Myslieť na to, čo mi hrozí, ale nebudem. To nejde. Uhnete z jedného súboja a z tej akcie potom padne gól. A ak kartu dostanem? To je osud," povedal pre denník Sport Nedvěd. Pre 31-ročného stredopoliara Juventusu Turín by bola absencia vo finále v prípade českého postupu zvlášť krutý trest, vlani mu takto uniklo finále Ligy majstrov. "Padol som na trávnik a začal plakať. S tým sa budem musieť vyrovnávať dlho. Stratil som to, na čo som drel celý rok. Čo celý rok, celý život," povedal vtedy Nedvěd, ktorý sa už vyjadril, že prípadné víťazstvo na európskom šampionáte by bolo krásnou bodkou za jeho kariérou v národnom drese. "Viem, že toto je môj posledný veľký turnaj, a preto chcem z neho medailu," dodal Nedvěd.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. máj 2024 21:49