StoryEditor

Z hokejovej kuchyne majstrov sveta

30.04.2003, 00:00

Útočník Sejna stále na "čakačke"
Peter Sejna sleduje zápasy svojich spoluhráčov na MS len z tribúny. Prvý európsky držiteľ trofeje Hobeyho Bakera sa totiž nezmestil na súpisku a stále čaká na vývoj v play-off NHL. Napriek nelichotivej situácii sa netvári urazene a v pohode plní pokyny trénerov. "Už som mal odchádzať preč, ale potom sa stala nemilá udalosť so Zdenom Cígerom. Teraz sa musia tréneri rozhodnúť, ako dlho budú čakať na hráčov z NHL," povedal 23-ročný rodák z Liptovského Mikuláša. "Je veľa možností, neviem, ako to vlastne bude. Som tu pripravený plniť to, čo budú odo mňa potrebovať. Nie je veľmi príjemné pozerať sa z hľadiska, ale je to aj tak pre mňa skúsenosť. Zoznámil som sa s výbornými hráčmi a som vďačný, že sa mi podarilo dostať sa sem." (TASR)

Slováci protestovali proti skrátenej hymne
Vedenie slovenskej hokejovej reprezentácie podalo na organizačný výbor MS oficiálny protest. Slovákom totiž po prvých dvoch víťazstvách skrátili štátnu hymnu a odohrali z nej len polovicu. "Organizačný výbor argumentoval tým, že všetkým mužstvám odohrajú len polovicu hymny. Zistili sme však, že pri iných mužstvách to tak nebolo. Okamžite sme teda požiadali sprievodcu našej výpravy Petra Brülla, ktorý zohnal nosič s plným znením hymny," povedal manažér slovenského tímu Igor Nemeček. (TASR)

V Helsinkách aj o európskom Superpohári
V Helsinkách v týchto dňoch prebiehajú intenzívne rozhovory o európskom Superpohári. Myšlienku Superpohára inicioval šéf HC Lugano Beat Kaufmann. Myšlienky sa ujali i predstavitelia Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). V Superpohári by hralo osem majstrov jednotlivých krajín. Turnaj by sa hral na jeseň v Lugane. Švajčiarsky návrh počíta s účasťou fínskeho šampióna Tappary Tampere, ruského Lokomotivu Jaroslavľ, švédskej Västry Frölunda, českej Slavie Praha, švajčiarskeho HC Lugano, nemeckého Krefeldu a slovenského majstra Slovana Slovnaft Bratislava. Meno ôsmeho účastníka by bolo známe, až keď by nová súťaž nadobudla konkrétne kontúry.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
08. máj 2024 13:45