Ernest Bokroš, Miroslav Miklošovič a tréner Zdeno CígerTASR
StoryEditor

Cíger je veľmi nespokojný. Naši hokejisti prehrali s Francúzskom

24.04.2016, 17:59
Autor:
TASRTASR

Slovenskí hokejisti si v tohtoročnom seriáli Euro Hockey Challenge pripísali piatu prehru. V nedeľňajšom dueli s Francúzmi síce vyrovnali v závere zásluhou Marka Daňa na 2:2, no v samostatných najazdoch nepremenili štyri pokusy a domácim podľahli 2:3. Víťazný gól strelil Charles Bertrand. S rovnakým súperom sa Slovensko presne o dva týždne (v nedeľu, 8. mája) stretne aj v základnej B-skupine na MS v Rusku.

Zverencov trénera Zdena Cígera čakajú pred odletom do Petrohradu už len dva prípravné duely. V rámci 4. kola EHCH ich odohrajú proti Dánom, pričom prvý už tento štvrtok v Skalici a záverečný o dva dni neskôr v Bratislave.

V prvej polovici úvodnej tretiny osviežili zápas presilové hry. Kým Francúzi v dvojminútovej prevahe o dvoch hráčov zo série šancí Konráda neprekonali, Slováci prvé domáce vylúčenie potrestali. Jarošov puk od mantinelu tečoval Viedenský k Cehlárikovi, ktorý skóroval z bekhendovej dorážky. Cígerovi zverenci po prvom góle ovládli dianie. Po presnom zásahu však nepremenil krátky blafák v nájazde Bartánus a v prečíslení neuspel ani L. Hudáček, ktorému nabil Réway. "Les Blues" zaútočili len sporadicky, no pol minútu pred koncom dosiahli vyrovnávajúci gól, keď Y. Treille tečoval pred Konrádom nahodený puk. Rozhodcovia ho najskôr uznali, ale pre postavenie hráča v bránkovisku verdikt zmenili.

Obraz hry sa zmenil po 25. minúte. Rauxovu dlhú prihrávku si na modrej cez Sersena prebral Sacha Treille a blafákom do bekhendu nedal Konrádovi šancu. Francúzi herne ožili, ovládli stredné pásmo a spálili dve tutovky za sebou. Slováci síce opticky hru vyrovnali, ale zďaleka nahrali s takou ľahkosťou ako v úvodnej tretine. Podčiarkla to aj brejková situácia z 35. minúty, keď si Daňo počkal na Viedenského, no ten trafil pred prázdnou bránkou len do presúvajúceho sa Hardyho. Osemdesiat sekúnd pred koncom dostali domáci ďalšiu presilovku piatich proti trom na dve minúty, no do sirény neskórovali.

Slováci sa ubránili aj na začiatku tretieho dejstva, navyše po naskočení z trestnej išli Hudáček s Marcinkom sami na Hardyho, no ten pokus prvého menovaného vyrazil. Desať minút pred koncom však v oslabení inkasovali, Konrád nezaregistroval, že strelu od modrej nemá v moci a odrazený puk doklepol do bránky Da Costa - 2:1. Francúzi hrali v závere tretiny umne a hostí do príležitostí nepustili. V 58. minúte pri signalizovanom vylúčení napokon inkasovali, keď sa strelou z osi presadil Daňo. V poslednej minúte mohli ešte skórovať Da Costa aj Réway, no v predbránkovom priestore neuspeli.

Francúzi napriek streleckej aj hernej prevahe v predĺžení nerozhodli, hoci štyridsaťštyri sekúnd pred koncom si aktivitou vynútili presilovku. Víťaza určili až samostatné nájazdy, v ktorých sa o domáci triumf postaral Bertrand.

Zdeno Cíger, tréner SR: "Všetko sa zlomilo v druhej tretine, kde sme prestali hrať a boli sme nedisciplinovaní. Chýbala nám efektivita, mali sme obrovské šance. V druhej tretine sme dali súperovi možnosť vrátiť sa do zápasu a prestali sme hrať. V tretej sme aj chceli, ale niektorí asi nechápu, že majú bojovať o miesto v reprezentácie. Som veľmi nespokojný."

Andrej Sekera, kapitán SR: "Odohrali sme celkom dobrú prvú tretinu, ale potom sa vrátilo na ľad iné mužstvo. Chalani si trošku začali robiť, čo chceli, a tak to aj vyzeralo po zvyšok zápasu. Druhú a tretiu tretinu sme začali lietať, každý chcel dať skôr gól, ako brániť. Zlepšiť treba všetko."

Peter Cehlárik, útočník SR: "Začiatok bol celkom dobrý, potom sme prestali hrať. Neboli sme na našej vlne, na pozíciách, na ktorých sme chceli byť. Musíme sa vrátiť k výkonu z piatkového zápasu. Hoci sme vyrovnali na konci, v našej hre bolo veľa negatív."

Euro Hockey Challenge - 3. kolo

Francúzsko - Slovensko 3:2 pp a sn (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 26. S. Treille (Raux, Y. Treille), 49. Da Costa (S. Treille), roz. nájazd Bertrand - 11. Cehlárik (Viedenský, Jaroš), 58. Daňo. Rozhodovali: Garbay, G. Barcelo - Margry, J. Barcelo, vylúčení: 3:7 na 2 min., navyše Daňo (SR) 10 min. za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 3100 divákov

zostavy:

Francúzsko: Quemener (31. Hardy) - Moisand, Hecquefeuille, Manavian, Dieude-Fauvel, Janil, Beron, Faure, Raux - Meunier, Y. Treille, Perret - Fleury, T. Da Costa, S. Treille - Berthon, Bozon, Bertrand - Claireaux, Lamperier, Ritz - Desrosiers

Slovensko: Konrád - Meszároš, Sersen, Sekera, Jaroš, Graňák, Švarný, Kozák, Kotvan - Lušňák, Réway, L. Hudáček - Daňo, Viedenský, Cehlárik - Hrnka, Marcinko, Bartánus - Hlinka, Šťastný, Skalický

01 - Modified: 2024-04-19 13:33:49 - Feat.: - Title: Pospíšil prispel k triumfu Calgary asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného 02 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 03 - Modified: 2024-04-19 13:43:49 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále veľkú výhodu 04 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 05 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 12:06