Príprava pred MS v hokejiTASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Cígerovi sa pomaly kompletizuje zostava, viacerých hráčov trápia zranenia

26.04.2016, 15:55
Autor:
TASRTASR

Útočník Chicaga Marián Hossa sa zo zdravotných dôvodov definitívne nepredstaví v drese slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v Rusku. Otáznik stále visí nad účasťou Tomáša Tatara z Detroitu, ktorý má podozrenie na roztrhnuté kĺbové puzdro v ramene a po výstupných testoch v klube ho čaká v najbližších hodinách ďalšie vyšetrenie. Podľa informácií HN sa však Tatar na šampionáte nepredstaví.

Jeho spoluhráč Tomáš Jurčo by sa mal k národnému tímu pripojiť v piatok. Tréner Zdeno Cíger a generálny manažér reprezentácie Róbert Švehla oslovia aj Richarda Pánika, ktorý spoločne s Hossom vypadli v 1. kole play off v noci na utorok po sedemzápasovej sérii so St. Louis.

Do prípravy reprezentácie sa v utorok pripojila aj dvojica hráčov z tímov finalistov českej extraligy. Trénerovi Cígerovi sa na zraze v Bratislave hlásil obranca Juraj Mikuš zo Sparty Praha ako i útočník Martin Bakoš z Liberca. Naopak, otázny je príchod ďalšieho "Sparťana" Michala Čajkovského, ktorý má podozrenie na prasklinu v oblasti rebra a v stredu krátko popoludní absolvuje vyšetrenie magnetickou rezonanciou.

Medzi prvými prišiel na zraz Martin Marinčin, ktorý vynechal minulotýždňový blok pre chorobu. Dvadsaťštyriročný obranca Toronta sa mal k tímu pripojiť už na uplynulom zraze, aby pomohol národnému tímu už v dvojzápase s domácimi Francúzmi. Skolila ho choroba, po ktorej sa už teší na súťažný zápas. "Konečne som zdravý a pripravený. Bol som sa síce na ľade trošku rozhýbať, nabrať kondičku, ale hneď do toho vletím. Mal som dlhšiu pauzu, ale na druhej strane, aj mi to padlo vhod," uviedol po príchode.

Slováci majú za sebou šesť prípravných stretnutí, v rámci Euro Hockey Challenge 2016 si pripísali jedno víťazstvo a päť prehier. Minulý týždeň najprv zdolali v Megeve po výbornom výkone Francúzov 4:1, na čo ale nedokázali nadviazať v odvete v Grenobli, kde podľahli "Les Bleus" 2:3 po samostatných nájazdoch. Cígerových zverencov čakajú pred odletom do Petrohradu už len dva prípravné duely. V rámci 4. kola EHCH sa stretnú v domácom prostredí s Dánmi, pričom prvý zápas odohrajú vo štvrtok v Skalici a generálkou na šampionát bude o dva dni neskôr súboj v Bratislave.

Káder SR pred zápasmi Euro Hockey Challenge proti Dánsku (28. a 30. apríla 2016 v Skalici a Bratislave):

brankári: Július Hudáček (Örebrö, Švéd.), Branislav Konrád (HC Olomouc, ČR), Samuel Baroš (HKM Zvolen)

obrancovia: Dominik Graňák (Rögle BK/Švéd.), Adam Jánošík (HC Piráti Chomutov, ČR), Christián Jaroš (Lulea HF, Švéd.), Oldrich Kotvan (HC PSG Zlín, ČR), Lukáš Kozák (Kometa Brno/ČR), Andrej Meszároš (Sibir Novosibirsk, KHL/Rus.), Michal Sersen, Ivan Švarný (obaja Slovan Bratislava), Andrej Sekera (Edmonton Oilers, NHL), Martin Marinčin (Toronto Maple Leafs, NHL), Juraj Mikuš (Sparta Praha/ČR)

útočníci: Marek Bartánus, Tomáš Hrnka (obaja HC Košice), Peter Cehlárik (Lulea HF, Švéd.), Marko Daňo (Winnipeg Jets, NHL), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR), Michal Hlinka (Dukla Trenčín), Libor Hudáček (Örebrö, Švéd.), Patrik Lušňák, Pavol Skalický, Andrej Šťastný, Marek Viedenský (všetci Slovan Bratislava), Tomáš Marcinko (HC Dynamo Pardubice, ČR), Martin Réway (HC Fribourg-Gottéron/Švaj.), Martin Bakoš (Bílí Tigři Liberec/ČR)

Zostávajúci program SR v rámci Euro Hockey Challenge:

štvrtok 28. apríla: Slovensko - Dánsko o 18.00 v Skalici

sobota 30. apríla: Slovensko - Dánsko o 17.00 v Bratislave

01 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky 02 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič 03 - Modified: 2024-04-10 09:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Neuveriteľný Slafkovský sa odtrhol z reťaze. Strelil svoj prvý hetrik v NHL a naďalej prepisuje tímové rekordy 04 - Modified: 2024-04-10 05:33:11 - Feat.: - Title: VIDEO: Slafkovský strelil prvý hetrik v NHL, jeho tím suverénne triumfoval. Černák si pripísal asistenciu 05 - Modified: 2024-04-07 04:53:30 - Feat.: - Title: Slafkovský asistoval, na výhru Montrealu to však nestačilo
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
17. apríl 2024 12:20