StoryEditor

Beck proti víťazovi úvodného ročníka

07.11.2004, 23:00
Slovenská tenisová jednotka Dominik Hrbatý sa v úvodnom kole 5. ročníka challengerového turnaja Tatrabanka Open (100 tis. eur) stretne so svojím krajanom Lukášom Lackom.

Slovenská tenisová jednotka Dominik Hrbatý sa v úvodnom kole 5. ročníka challengerového turnaja Tatrabanka Open (100 tis. eur) stretne so svojím krajanom Lukášom Lackom. Rozhodol o tom včerajší žreb, ktorý sa uskutočnil v mieste dejiska turnaja -- bratislavskom Národnom tenisovom centre. Najvyššie nasadeného hráča tak čaká súper, ktorý sa dostal do hlavnej súťaže na základe voľnej karty. V rebríčku ATP Entry trinásty svetový hráč Hrbatý si v prípade postupu zmeria sily v druhom kole s víťazom duelu ďalšieho slovenského daviscupového reprezentanta Michala Mertiňáka s Novakom Djokovičom zo Srbska a Čiernej Hory. Ťažkého súpera žreb priradil nasadenej dvojke Karolovi Beckovi, na ktorého v prvom kole čaká víťaz úvodného ročníka podujatia z roku 2000 Talian David Sanguinetti. Jediný slovenský hráč, ktorý triumfoval na bratislavskom challengeri, Karol Kučera (2001) začne svoje vystúpenie na kurtoch NTC súbojom s jedným zo štyroch úspešných kvalifikantov. Ďalší držiteľ voľnej karty Kamil Čapkovič sa predstaví v zápase so skúseným Švajčiarom Ivom Heubergerom. Päticu slovenských hráčov môže ešte z kvalifikácie doplniť Ladislav Švarc, ktorý v dnešnom zápase o účasť v hlavnej súťaži nastúpi proti Yeu-Tzuoo Wangovi z Taiwanu.
Jednou z najväčších hviezd turnaja by mal byť Čech Radek Štěpánek, ktorý finálovou účasťou na turnaji série Masters v Paríži s dotáciou 2,45 mil. USD zaznamenal najväčší úspech v kariére. Dvadsaťpäťročný český tenista síce vo včerajšom finále prehral s Rusom Maratom Safinom 3:6, 6:7, 3:6, no počas turnaja nechal na svojej rakete viacero kvalitných hráčov (vo štvrťfinále zdolal Rusa Južného, v semifinále Bielorusa Mirného). Štěpánek, ktorý v Paríži zarobil 223 750 eur, sa v úvodnom kole stretne s Nemcom Philipom Kohlschreiberom. Obhajcom minuloročného víťazstva je Švajčiar Marc Rosset.
Vo štvorhre sa s voľnou kartou predstavia tri čisto slovenské páry: Hrbatý -- Zelenay, Kučera -- Mertiňák, Bruthans -- K. Čapkovič, Beck nastúpi v debli s Čechom Levinským.
Program turnaja: pondelok -- štvrtok: finále kvalifikácie, 1. a 2. kolo (od 11 hod.), piatok: štvrťfinále (14), sobota: semifinále (14), nedeľa: finále (14).

Tatrabanka Open, žreb 1. kola
HRBATÝ (1-SR) -- LACKO (SR)
MERTIŇÁK (SR) -- Djokovič (SČH)
Tabara (ČR) -- Sluiter (Hol.)
Phau (Nem.) -- Nieminen (5-Fín.)
Starace (4-Tal.) -- Okun (Izr.)
KUČERA (SR) -- kvalifikant
Heuberger (Švajč.) -- K. ČAPKOVIČ (SR)
Thomann (Fr.) -- Ulihrach (8-ČR)
Van Scheppingen (7-Hol.) -- Rosset (Švajč.)
kvalifikant -- kvalifikant
Elseneer (Belg.) -- Zib (ČR)
Kohlschreiber (Nem.) -- Štěpánek (3-ČR)
Sargsian (6-Arm.) -- Chiudinelli (Švajč.)
Hidalgo (Šp.) -- Aldi (Tal.)
kvalifikant -- Burgsmüller (Nem.)
Sanguinetti (Tal.) -- BECK (2-SR)


Doterajšie finále
2000 Sanguinetti (Tal.) -- Schüttler (Nem.) 7:5, 6:1
2001 KUČERA (SR) -- Sargisian (Arm.) 6:1, 7:5
2002 Dupuis (Fr.) -- BECK (SR) 4:6, 6:4, 7:6 (1)
2003 Rosset (Švajč.) -- Van Lottum (Hol.) 3:6, 6:3, 6:0

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 09:18