Slovenský futbalista Matúš BeroTASR/M. Svítok
StoryEditor

Náš supertalent sledovali ľudia z Arsenalu. Uvidíme, ako sa to vyvinie, tvrdí Bero

10.05.2016, 11:42
Autor:
TASRTASR

Výraznou individualitou, ktorá sa podieľala na mimoriadne úspešnej sezóne futbalového klubu AS Trenčín, je Matúš Bero.

Dvadsaťročný ofenzívny stredopoliar neúnavne ťahal tím spod Čákovho hradu hrou a najmä gólmi, ktorých má dve kolá pred koncom sezóny Fortuna ligy na konte 15.

O korunu kráľa strelcov tak podľa všetkého zvedie súboj s Davidom Depetrisom, ktorý za ním zaostáva len o jeden presný zásah.

Teoreticky sú v hre o prestížny individuálny honor aj Berov spoluhráč Gino van Kessel (12 gólov) a Peter Sládek zo Spartaka Myjava s 11 gólmi. "David je vynikajúci futbalista, má úžasné priestorové videnie, vie si v šestnástke nájsť priestor a dáva góly. Ale verím, že by som sa mohol stať kráľom strelcov, hoci nie som hrotový hráč a mám to ťažšie ako David," povedal Bero o mikrosúboji s kanonierom Spartaka Trnava.

Pilier AS Trenčín si uvedomuje, že aj jeho presné zásahy prispeli k trenčianskej obhajobe domáceho double.

Na druhej strane však tvrdí, že bez súdržného a ambiciózneho kolektívu by ich toľko vôbec nemuselo byť:

"Trofeje, ktoré spoločne získavame, si všetci vychutnávame rovnako. Či je to líder mužstva, alebo ten, kto hráva menej. Každý prispel k úspechom svojím dielom. Je pre mňa cťou, že som mohol byť súčasťou skvelej partie, ktorú sme v Trenčíne vytvorili. Klobúk dole pred všetkými chalanmi za to, čo sme v tejto sezóne dokázali. Presadili sme sa futbalovosťou, nie bránením a nakopávaním lôpt. Sme silná partia, ktorá má jasný cieľ."

Berovo meno sa už pred pár mesiacmi skloňovalo v súvislosti s prestupom do Celticu Glasgow, interes evidovali trenčianski funkcionári aj od oboch pražských S - Sparty a Slavie.

Výkony mladého stredopoliara, ktorý patrí k ťahúňom reprezentácie do 21 rokov, údajne mapovali aj skauti Arsenalu Londýn a milánskeho AC.

Vďaka konštantne vysokému výkonnostnému levelu a najnovšie zisku double Berova cena stúpla a v lete by mohol byť žiadaným artiklom na prestupovom trhu. Samotný hráč sa však v tejto chvíli sústredí na záver sezóny.

"Uvidíme, ako sa situácia vyvinie. Čakajú nás posledné dva zápasy. Nechám sa prekvapiť, čo bude potom. Neradi by sme si peknú sezónu v jej závere pokazili. V piatok nás čaká Žilina, ktorá hrá takým istým štýlom ako my a mohol by to byť zaujímavý zápas. Chceme získať tri body, pretože úspechmi sa buduje víťazná mentalita mužstva," dodal Bero.

Pozrite si najlepšie momenty Matúša Bera v tejto sezóne:

01 - Modified: 2024-05-02 12:09:23 - Feat.: - Title: Víťaz, čo pláva neoblomne proti prúdu a zostáva verný svojej filozofii. Fiľov klub je európsky unikát 02 - Modified: 2024-05-01 15:09:07 - Feat.: - Title: Slovenský pohár ovládli futbalisti Ružomberka. Získali druhú trofej 03 - Modified: 2024-05-01 12:28:57 - Feat.: - Title: Hancko od leta v svetovom veľkoklube? Možno, ale nový kouč si nemôže len diktovať mená posíl, varuje odborník 04 - Modified: 2024-04-27 08:51:46 - Feat.: - Title: Liverpool sa dohodol s trénerom Slotom, na lavičke nahradí Kloppa 05 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
08. máj 2024 07:34