Marko DaňoTASR/Martin Baumann
StoryEditor

Daňo nastúpi proti Bielorusom aj napriek zraneniu. Potrebujeme ho, vyhlásil Cíger

11.05.2016, 10:26
Autor:
TASRTASR

Slovenskí hokejisti nastúpia na stredajší duel B-skupiny MS proti Bielorusom aj s Markom Daňom. Pôvodne hrať nemal, no po dopoludňajšom rozkorčuľovaní a porade s trénerom Zdenom Cígerom sa rozhodol, že do zápasu naskočí. Do bránky pôjde Július Hudáček. Keďže Daňo nemusí po problémoch so slabinami vydržať celý zápas, šéf striedačky možno zapíše na zápasovú súpisku namiesto ôsmeho obrancu útočníka navyše. Tým pádom by si mohol šampionátovú premiéru odkrútiť aj Pavol Skalický.

Slováci v utorok podľahli Nemcom po bezkrvnom výkone 1:5 a skomplikovali si cestu za postupom do štvrťfinále. Stále však majú možnosť oň zabojovať, aj preto sa napokon rozhodli Daňa nasadiť. Mladý krídelník vynechal uplynulý duel pre zranenie slabín. "Ráno sme boli v tom, že nejde hrať. Všetky debaty sme ale smerovali k tomu, aby napokon išiel, potrebujeme ho. Do zápasu chceme dať všetko, stále je šanca na to, aby sme zamotali tabuľku a išli ďalej. On nám v tom musí pomôcť a som rád, že sa takto rozhodol," povedal Cíger.

Keďže Branislavovi Konrádovi utorňajší duel s Nemcami nevyšiel, do bránky sa proti Bielorusom postaví Hudáček. "Braňo za prehru nemohol, skutočne tam bola nedisciplinovanosť celého kolektívu. Samozrejme, bol z toho unavený, ale aj tak sme chceli, aby naskočil do ďalšieho stretnutia Julo," dodal Cíger.

Hlavný kormidelník nemôže oproti uplynulému duelu počítať s útočníkom Tomášom Hrnkom, ktorý si poranil rameno a šampionát sa pre neho skončil. Keďže s Daňom sa o zaradení do zostavy dohodol len po rozkorčuľovaní, presné zloženie formácií v hlave ešte nemal. "Neviem, je to čerstvé. Musím si k tomu sadnúť. Pôjde hrať, no či bude v prvej alebo tretej, ešte neviem," dodal Cíger. Pri zostavovaní pätiek bude musieť počítať aj s možnosťou, že Daňo nemusí vydržať celý zápas. "Je tam aj taká myšlienka, že vezmeme sedem obrancov a jedného útočníka navyše."

Daňo sa na rozkorčuľovaní rozhýbal, rozstrieľal a na záver absolvoval krátky rozhovor s trénerom pri striedačke.  "Bavili sme sa o tom, ako sa cítim a dohodli sme sa, že pôjdem hrať. Uvidíme, koľko ma to pustí. Na tréningu som sa cítil v pohode, dúfam, že sa to počas zápasu nezmení," uviedol útočník Winnipegu.

Ráno to s ním nevyzeralo priaznivo a do hry najskôr naskočiť nemal. Po krátkom pobyte na ľade sa situácia zmenila. Lekári nechali konečné rozhodnutie na Daňa. "Povedali mi, že je to na mne podľa toho, ako sa cítim. Oni mi nevidia do hlavy. Verím, že to zostane v poriadku a budem schopný odohrať celý zápas," zaželal si člen elitnej formácie. Utorňajší zápas si pre problémy so slabinami pozrel len z tribúny. "Vždy je to náročné pre hráča, ktorý nehrá pre zranenie alebo chorobu. Nemohol som s tým nič spraviť. Prehra ma mrzí, ale je tu nový deň a verím, že s Bielorusmi to zvládneme," odhodlane dodal Daňo.

Cígerovi zverenci nastúpia v petrohradskom Športovom paláci Jubilejnyj proti Bielorusom o 15.15 SELČ.

01 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky 02 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič 03 - Modified: 2024-04-10 09:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Neuveriteľný Slafkovský sa odtrhol z reťaze. Strelil svoj prvý hetrik v NHL a naďalej prepisuje tímové rekordy 04 - Modified: 2024-04-10 05:33:11 - Feat.: - Title: VIDEO: Slafkovský strelil prvý hetrik v NHL, jeho tím suverénne triumfoval. Černák si pripísal asistenciu 05 - Modified: 2024-04-07 04:53:30 - Feat.: - Title: Slafkovský asistoval, na výhru Montrealu to však nestačilo
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. apríl 2024 12:07