StoryEditor

Sharks vyrovnali s Blues stav série, shutoutom sa blysol brankár Jones

18.05.2016, 08:38
Autor:
TASRTASR
Blues vyšli v play off gólovo naprázdno prvýkrát od roku 2001.

Hokejisti San Jose Sharks vyrovnali stav série finále play off Západnej konferencie NHL na 1:1 na zápasy. V druhom súboji semifinále profiligy zvíťazili na ľade St. Louis Blues suverénne 4:0, keď sa druhým shutoutom v play off blysol brankár Martin Jones. Ten zlikvidoval všetkých 26 striel domácich. Dva góly v presilovkách strelil Brent Burns a "žraloci" si vylepšili pozíciu po prehre 1:2 v prvom zápase.

"Verili sme si, pretože sme hrali dobre už v prvom zápase. Chceli sme sa domov vrátiť s jedným víťazstvom a to sa nám podarilo," povedal pre nhl.com obranca Sharks Marc-Edouard Vlasic. Dve asistencie zaznamenal center Logan Couture a vylepšil si bilanciu v play off na 19 bodov. Prekonal tak klubový rekord San Jose, ktorý od roku 1994 držal s 18 bodmi bývalý vynikajúci ruský útočník Igor Larionov.

Blues vyšli v play off gólovo naprázdno prvýkrát od 14. apríla 2001, keď nestrelili ani jeden gól práve Sharks v druhom zápase prvého kola. Jones zaznamenal druhú nulu v play off po tom, ako v siedmom zápase druhého kola vymazal strelcov Nashvillu Predators. Dvakrát mu pomohla žrď po zakončeniach Troya Brouwera. "Oni hrali dobre, my nie. Musíme tento zápas hodiť za hlavu, tak ako aj v predchádzajúcich sériách do San Jose ideme s cieľom vyhrať. Musíme sa sústrediť na svoju hru. Súper dnes vyhral zaslúžene," povedal po zápas kapitán St. Louis David Backes.

Sharks otvorili skóre už na začiatku tretej minúty zásluhou štvrtého útoku, keď Tommy Wingels prekonal Briana Elliotta strelou švihom. Krátko predtým mal veľkú šancu ruský útočník St. Louis Vladimir Tarasenko, pre ktorého to bol špeciálny zápas, pretože sa mu narodil syn Alexander. Tarasenko bol ráno s manželkou Janou pri narodení svojho prvého dieťaťa a vynechal rozkorčuľovanie. V zápase sa snažil, zaznamenal až šesť striel, ale radosť z víťazstva si neužil.

Druhý gól dal v 28. minúte v početnej výhode po kurióznej situácii Burns. Center Blues Alexander Steen zlomil pri buly hokejku a išiel si na striedačku zobrať novú. Kým sa však vrátil, "žraloci" využili krátku výhodu o dvoch hráčov. "Urobili sme dve chyby. V prvom rade zlyhala komunikácia pri tom ako mu podávali hokejku a v druhom rade sme urobili pozičnú chybu. Bolo zbytočné pri početnej nevýhode o dvoch hráčov ísť bojovať o puk až takmer k mantinelu. Oslabenie sme mali hrať pasívnejšie a neopustiť priestor," povedal tréner Blues Ken Hitchcock. Nádeje domácich na zvrat definitívne zničil ďalším presilovkovým zásahom Burns a stal sa 11. obrancom v histórii NHL, ktorý v jednom play off zaznamenal minimálne dva viacgólové zápasy. Naposledy to dosiahol Rob Blake v roku 2002 v drese Colorada Avalanche. Denis Potvin je jediným obrancom, ktorý v jednom play off zaznamenal tri "multigólové" zápasy, podľa Elias Sports Bureau sa mu to podarilo v roku 1981 v službách New York Islanders. Skóre uzavrel do prázdnej bránky prvým gólom v play off Dainius Zubrus. "Pomohol nám prvý gól a rozhodli dve presilovky, ktoré sme využili. Veľmi som však bol spokojný aj s hrou 5 na 5. Každý hráč svojim výkonom pomohol k dôležitému víťazstvu," povedal tréner San Jose Peter DeBoer.

Séria sa teraz sťahuje do San Jose, zápas číslo tri sa bude hrať v tamojšom SAP Center v noci na piatok.

NHL - play off - semifinále /na štyri víťazstvá/:

druhý zápas finále Západnej konferencie

ST. LOUIS BLUES - SAN JOSE SHARKS 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Góly: 3. Wingels (Zubrus, Braun), 28. Burns (Pavelski, Couture), 52. Burns (Marleau, Couture), 60. Zubrus. Brankári: Elliott - Jones, strely na bránku: 26:24, 19.569 divákov.

/na zápasy: 1:1/

01 - Modified: 2024-04-24 07:44:16 - Feat.: - Title: Fehérváry unikol obrancovi, v kľúčovom momente však neuspel. Washington je v NHL bližšie k vyradeniu 02 - Modified: 2024-04-23 14:26:40 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 03 - Modified: 2024-04-23 07:38:49 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL 04 - Modified: 2024-04-22 05:27:52 - Feat.: - Title: Martin ​Fehérváry strelil prvý gól v play off, Washington prehral na ľade Rangers 05 - Modified: 2024-04-21 16:18:04 - Feat.: - Title: Hokejisti do 20 rokov skončili na domácom turnaji štvrtí. Mnohí ešte také náročné zápasy nehrali, tvrdí Štrbák
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 10:17