StoryEditor

Ruská zborná nedala Američanom šancu. Z domáceho šampionátu si odnáša bronz

22.05.2016, 17:49
Autor:
TASRTASR
Zápas o bronz mal napriek hokejovej frustrácii oboch veľmocí iskru a vďaka divákom aj atmosféru.

Ruskí hokejisti získali na domácich MS v Moskve bronzové medaily, keď v nedeľu zdolali USA 7:2. Oba tímy napriek ťažobe semifinálových prehier z predchádzajúceho dňa predviedli svižné športové divadlo.

o 3. miesto (Moskva):

Rusko - USA 7:2 (2:0, 3:1, 2:1)

Góly: 7. Vojnov (Kalinin, Širokov), 14. Mozjakin (Dacjuk, Orlov), 30. Telegin (Dacjuk), 33. Dadonov (Panarin, Šipačov), 36. Panarin (Belov, Čudinov), 54. Mozjakin (Dacjuk), 60. Šipačov (Dadonov, Panarin) – 35. Vatrano (Warsofsky, Nelson), 44. Vatrano (Warsofsky). Rozhodcovia: Björk (Švéd.), Fraňo – Lhotský (obaja ČR), Pihlblad (Švéd.), vylúčení: 5:4, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0.

Rusko: Bobrovskij – Vojnov, Jemelin, Telegin, Orlov, Čudinov, Belov, Marčenko, Zajcev – Ľubimov, Kuznecov, Ovečkin – Mozjakin, Dacjuk, Burmistrov – Dadonov, Šipačov, Panarin – Širokov, Kalinin, Plotnikov

USA: Kinkaid (41. Condon) – Hanifin, Wideman, McCabe, Murphy, Skjei, Warsofsky, Santini – Foligno, Matthews, Schroeder – Vatrano, Nelson, Fasching – Motte, Compher, Larkin – Maroon, Hendricks, Wood – Connor.

Američania od úvodu nasadili tempo, akoby hrali o život a z tohto hľadiska sa prvá tretina nápadne podobala ich semifinálovému zápasu. v sobotu Kanadu predstihli v korčuľovaní i v aktivite, ale po 20 minútach prehrávali 0:2, Rusi im na druhý deň naložili rovnaké manko, akurát neboli pasívni. Zámorský tím mal kvalitnú desaťminútovku, ale väčšie príležitosti sa postupne rodili na druhej strane a od úvodného gólu Vojnova Rusi dianie ovládali. Hral sa síce "hore-dole" hokej, zborná však bola nebezpečnejšia a kombinačnejšia a Mozjakin v presilovke zvýšil na 2:0.

Na smolu Američanov sa im v druhom dejstve nepodarilo napodobniť sobotňajší zvrat a dve presilovky na prelome tretín im viac škodili ako pomohli. So svojím súperom herne síce stíhali, ale Bobrovského až na pár výnimiek nevedeli poriadne zamestnať. Naopak, Kinkaid si zachytal, zlikvidoval aj superšancu Kuznecova, ale to už medzitým bolo 3:0 pre Rusov, ktorým vyšla skvelá akcia s Dacjukovou inžinierskou prihrávkou na úspešnú čepeľ Telegina. Štvrtý gól, to bola óda na hokejovú radosť v podaní najvýraznejšej formácie turnaja a Panarinova prihrávková variácia na Dadonova sa vypýtala do reklamných šotov. Ani po tomto momente, keď nahnevaný kapitán Wideman roztrieskal palicu, Američania zbrane nezložili a v presilovke znížili, ale Panarin im dal ďalší pekný gól a to už sa prejavovala emočná i fyzická vyčerpanosť z večerného semifinále.

Američania sa aj na začiatku tretej časti snažili ešte niečo so zápasom urobiť, ale zborná hrala v pohode a pridala dva góly. Ten posledný 7 sekúnd pred koncom padol symbolicky. Panarin spravil v pásme korčuliarsku kreáciu, našiel pre bránkou voľného Dadonova, ten posunul napravo Šipačovovi a najproduktívnejší hráč šampionátu zavesil ponad ležiaceho brankára.

01 - Modified: 2024-04-24 10:47:17 - Feat.: - Title: Ruská pravoslávna cirkev suspendovala kňaza, ktorý viedol omšu za Navaľného 02 - Modified: 2024-04-24 12:24:10 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 03 - Modified: 2024-04-24 09:05:09 - Feat.: - Title: V obave skryl tvár, pravidelne sa sťahujú, aby ich Rusi nevypátrali. Viesť zbrojovku na Ukrajine je nebezpečné 04 - Modified: 2024-04-24 04:43:15 - Feat.: - Title: Americký Senát schválil balík s pomocou pre Ukrajinu. Výsledok hlasovania potešil Zelenského aj Bidena 05 - Modified: 2024-04-24 04:36:49 - Feat.: - Title: Americký štát Tennessee prijal zákon, ktorý umožňuje učiteľom nosiť zbrane
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 15:41